Pregled: Moji ponavljajući pokušaji kupiti BTC iz 247Exchange | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled: Moji ponavljajući pokušaji kupiti BTC iz 247Exchange

Pregled: Moji ponavljajući pokušaji kupiti BTC iz 247Exchange

Više od godinu dana sam imala moja prva posjeta 247Exchange i nije dobro završilo. Danas sam ponovo razmjenu da vidi da li išta promijenila od tada. Ovaj pregled je zadržana u taktu kao što je prvobitno napisana, sve ispravke su na moj trenutni posjeti opisani su tokom pregleda, uživajte!

U ovom postu, iako će pokriti kako kupiti Bitcoin koristeći kreditnu karticu sa 247Exchange, Takođe ću opisati svoje lično iskustvo sa njima.

Šta Muškarac treba da uradite da se malo Bitcoin ovde?

Sve je počelo oko nedelju i po dana, kada sam odlučio da proverim 247Exchange uslugama. Sljedeći moje Bitcoin prevaru testprinciples, prvo sam provjerio i druge recenzije online (npr TrustPilot, SiteJabber, itd) i vidio da je postajao prilično dobar rejting.

Otvorio sam slobodan nalog i ovjeren moj e-mail, prilično standardno do ovdje. Onda sam odlučio da kupim Bitcoin s moje kreditne kartice. Ušao sam informacije kako slijedi:

Kao što možete vidjeti lepa stvar 247Exchange je da:

  1. Korisnički interfejs je prilično jednostavan za shvatiti
  2. Ona otkriva sve naknade unaprijed

Ja bih želeo da će pokazati agregirane naknade, kao i (provizije na plaćanje kreditnom karticom + naknade za transakciju), ali mislim da je ovo već mnogo bolje od alternative vani.

Ide naprijed sam kliknuo "napraviti red" i otkrili da mi je potrebno da potvrdi moju adresu i broj telefona kako bi se moći kupiti BTC s moje kreditne kartice. Verifikaciju telefon je prilično jednostavan: za provjeru telefona treba da unesete kod šalje tekstualne poruke. Lako peasy.

Provjeru identiteta zahtijeva vlade ID. Obično ne volim slanje tih dokumenata online sa strancima, ali dao sam da probam. Nažalost, pogrešno ušao sam broj putovnice i morali čekati do verifikacije je uskraćena ponovo unesite ga (dodaje se još jedan dan u procesu).

Verifikacija adresa zahtijeva neku vrstu komunalnih zakona, koji nisam imao pored mene u tom trenutku. Ali kada sam se vratio kući sam dostavio i lopta je otišla glatko.

Septembar 2016 ažuriranje: Proces je još uvijek lako i vrlo ravno naprijed. Jedina razlika je u tome sada vam je potrebno za opskrbu uslužni program na engleskom ili da se dokument prevede. 247Exchange tim je međunarodna, tako da mogu shvatiti barem nekoliko jezika, ali ako tvoj jezik nije na listi koji bi mogao biti problem.

Tako da je do sada sve izgleda prilično dandy i sve što je ostalo je da kupi kartu. Nažalost, ovdje je mjesto gdje se zakomplikuje. Iako korisnički interfejs za kupovinu Bitcoin na 247Exchangeis prilično dobro 'Add kreditne kartice' proces je prilično glomazan. Dopusti mi da objasnim.

Kada prvi put dodate karticu, 247Exchange će izvršiti plaćanje test, koji ćete morati provjeriti na vaše izjave kreditne kartice. Nakon ovog procesa, čekao sam strpljivo dva dana i nisam vidio nikakve naknade verifikaciju.

Septembar 2016 ažuriranje: Pokušao sam ponovo, ovaj put sa drugom karticom, i još uvijek nije mogao da vidi plaćanja test na moje kreditne izjavu. Nisam siguran da li je ovo 247Exchange pitanje ili kreditne kompanije. Ja sam je ponovo kontaktirao podršku i rečeno mu je da ako imam 3DS kreditnu karticu mogu kupiti bez provjere. Otišao sam ispred, završio transakcije i Bitcoin su poslati odmah.

Onda sam kontaktirao podrška razmjeni (koji je odgovorio vrlo brzo). Rekli su mi da je zadužen vjerojatno nije napravio i da mi je potrebno da biste izbrisali moju karticu i ponovno ga dodati. Jedini problem je da ja ne mogu da koriste web sučelje. Na kraju, uz podršku rep mi je rekao da će izbrisati moju karticu i ja bi onda bio u stanju da ga dodati kasnije. On je napomenuo da će dobiti e-mail o tome.

Pa sam čekao malo duže, a nakon još dva dana bez e-mail sam odlučio da proveri šta se dogodilo. Nova podrška rep odgovorio, mi govori da su mogli vidjeti da je zadužena je zapravo napravljen na moju karticu za $ 2.04. Sad ovo je moj problem s ovim:

  1. Zašto ja nisam elektronskom poštom o tome? Čini se da ne postoji praćenje procesa uz podršku na 247Exchange.
  2. Iznos verifikacije mi je dao bez ikakve potrebe da se identifikuju sebe, što je bilo prilično čudno. Znači, mogao sam samo bio neki haker traži da zna iznos verifikacije, tako da bih mogao koristiti karticu na datoteku i podršku ponavljanja odlučio da samo predaju ga (pogledajte ispod za transkript chat).

Može se tvrditi da je sam prijavljeni to znači da imam lozinku za ovaj račun, ali iz mog iskustva s drugim službama je standardni protokol za obično traže neke informacije više identifikaciju.

Ostavljajući sve to iza mene, otišao sam i odobrena moju karticu. I konačno približiti moj cilj - da mi novac. Međutim, kada sam pokušao kupiti sa mojim novoodobrenih karticu i nije bilo dozvoljeno da ga koristi iz nekog razloga.

Opet Kontaktiranje podrške, rečeno mi je da izbrišete moju karticu i ponovno ga dodati. U ovom trenutku sam zaglavio sa verifikacije uslugu 3D-sigurno i odlučio je da se svi zajedno. Sve u svemu, trebalo mi je tjedan i pol da se konačno odustati bez kupovine kovanice.

247Exchange ima veliki potencijal, ali je potrebno za poliranje na korisničko iskustvo

Čini mi se da 247Exchange je jedan od onih kompanija koje mogu dati ogromnu uslugu Bitcoin kupcima, ali oni to ne učine, jer njihove postupak kupnje. Poznato je da je Ahilova zaraste svih Bitcoin kupovina procesa je verification- i 247Exchangehasn't još efikasno riješen taj dio.

Moja konačna presuda je da ako želite da okušate sreću sa 247Exchange nastavi, kao i svi znakovi pokazuju da je to legalno poslovanje sa dobru podršku. Samo se nadam da ne dobijete frustriran i zaglavi u procesu kao i ja.

Pobrinite se da pročitate nastavak ažuriranja na ovaj post ispod, jer neke stvari su se promijenile od ovog pregleda je prvobitno napisana.

Avgust 2016 UPADTE: Trebalo im je godinu dana, ali su se vratili sa mnom!

Ovaj pregled je originalno objavljen u julu 2015. Godine, 10. Avgusta 2016 sam dobio e-mail od Anton osnivača InterMoney Exchange, operater 247Exchange. U osnovi on se odnosi na sve probleme koje sam se bavio pri pokušaju da kupe Bitcoine sa 247Exchange.

Moram reći dok je za divljenje da Anton je vrijeme da se obrati mojoj svakom trenutku bol u detalje, evo odgovor 247Exchange na ovaj post:

Credit / Debit Card Verification - mnogo poboljšanja Mi smo ovdje. Ne mogu se sjetiti bilo koji sličan slučaj u posljednjih 6 mjeseci (najmanje) kada kartica klijenta nije bio optužen za nepoznatog razloga, a klijent morao čekati ništa, da traže osoblje za brisanje kartice i sl

Ovaj postupak je postao ne-obavezna za većinu korisnika (mi je to potrebno samo za neosigurane kartice, oni bez podrške Verified by VISA ili MC SecureCode). Mi već imamo bolje tehnike; Osim toga, proces identifikacije u cjelini će postati mnogo lakše tokom narednih mjeseci.

Pored toga što ste spomenuli sljedeće:

1. "Zašto nije poslana sam o tome?" (Bez praćenje procesa uz podršku): U pravu ste, kada se problem rješava, treba da znate da najmanje. Kada klijent suočava ikakvih problema, naša podrška (au nekim slučajevima i samog sistema) stvara kartu za nadležnoj službi (IT, financije, administracija, poštovanje i sl), a kupac dobija nastavak odgovorima i obavijesti. Naša Customer Care je mnogo bolje nowand konstantno radimo na daljnja poboljšanja.

2. "Iznos verifikaciju mi ​​je dao bez ikakve potrebe da se identifikuju": Slažem se da to nije bio najsigurniji odluka, tako da kada klijent treba razjasniti neke informacije koje bi mogle biti teoretski koriste kradljivci identiteta itd, naše osoblje ne bi otkrila ništa bez vodeći računa klijenta traži sebe. Naše osoblje je provjera IP adrese kako bi bili sigurni od toga, a sada smo napravili neke druge poboljšanja u tom procesu.

3. Obrada issues.I'm osjećaj osramotio čitanje kako se borilo pokušava da kupovinu. Da govori istinu, imali smo nekoliko tehničkih problema s obradom kako kada ste koristili naše web stranice, naš softver je daleko od savršenog (ali više od 90% klijenata nije imao takvih problema čak i tada). Naša IT odjel dosta radio na ovim i sada bi bilo jako, jako teško zamisliti toliki broj pitanja sa jednim poretka. Iako postoji nekoliko stvari ćemo dodatno poboljšati (i radimo na tome), neka pitanja su van naše direktne kontrole. Na primjer, ako je Izdavatelj blokira transakcije kao "sumnjive", što možemo učiniti ništa drugo nego traži od klijenta da pozove / pisati Izdavaoca i "belu listu" naša MID. Osim našeg osoblja, naš plaćanje procesora, Gateway Provider i Acquirer čine sve što mogu da bi proces besprijekoran u 100% slučajeva. Također smo uradili integraciju sa novim Gateway / Acquirer u Evropi koja je već žive i radimo na automatsku promjenu opcija naplate ako ih doći do greške koristeći uobičajene šeme obrade. Nova šema obradu (trenutno radi za EUR, DKK, JPY, NOK, NZD, SEK, TRY valute) ima bolju prihvatanje karticu i manje grešaka; u nekoliko tjedana ćemo učiniti ga dostupnim za USD, AUD, GBP, CAD, ako je "stara" šema prerade ne obračuna karticu.

Također (kao što sam već spomenuo), čak je rijetkim slučajevima kada postoje neka pitanja, nema potrebe za klijenta za brisanje kartice i sl Uradili smo mnogo za poboljšanje prerade reda i iako pitanja mogu (rijetko) se dogodi, mi to riješiti quickly.Finally, što se tiče CONS u vaš zaključak: proces verifikacije dugo trajati: riješen, većina klijenata sada provjeriti sat ili nekoliko sati, obično čak i brže (puno ljudi prolaze sve identifikacije u 5-15 minuta). Naša Usklađenost i upravljanje rizikom osoblje radi 24/7 i reagira vrlo quickly.Slow nije odgovor podrška: riješeno, angažovali smo dodatno osoblje i učinio mnogo drugih poboljšanja opisanih aboveNo proces Followup o slučajevima podrška: riješeno (vidi tačku 1.)

Septembar 2016 ažuriranje:

Čini se da 247Exchange uzela pregled prilično ozbiljno. Ovaj put nisam imao toliko problema na svim kupuju moje kovanice, osim činjenice da nisam bio svjestan da mi ne treba čekati na provjeru s moju karticu.

Ono što volim o procesu je da su kroz način na koji sam dobio instant podršku kad god je potrebno i mislim da je to možda jedan od važnijih stvari za online poslovanje može pružiti. Tako da sam sada mijenjam presuda - 247Exchange ima dobru kupovinu iskustvo i nadam se da se nastavi i poboljšaju svoje web stranice kako vrijeme prolazi. Moja glavna briga sada će biti korisničko sučelje što čini proces je, ali teško za navigaciju kroz, ali više o tome u kasnijoj post...

Ako želite podijeliti svoje iskustvo s njima ostavite komentar ispod.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Dobijeno je zvanično žaljenje FTC-a protiv leptira

Post Bitcoin

Je Bitcoin Anoniman? Evo kompletnog odgovora

Post Bitcoin

BitStampove Bitcoin Audit Shows rezerve pokrivaju sve depozite

Post Bitcoin

Kupovinom Bitkoina sa gotovinom, Western Union - How-to Guide

Post Bitcoin

Changelly review - The 1 Thing They Will not Tell You

Post Bitcoin

Karton Bitcoin košara dodaje Bluetooth, GPS Discovery pomoću GPS-a

Post Bitcoin

Bitstamp: Stabilna Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

AsiaCoin Transitions to Proof of Stake

Post Bitcoin

OECD: Bitcoin obećava, ali nikad ne može postati valuta

Post Bitcoin

Online prodavac ShopJoy predstavlja Bitcoin Payment Method

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina