Kratak prodajni Bitcoin vodič za početnike - Dobit kada padne cene Bitcoina | Bosnian.Lamareschale.org

Kratak prodajni Bitcoin vodič za početnike - Dobit kada padne cene Bitcoina

Kratak prodajni Bitcoin vodič za početnike - Dobit kada padne cene Bitcoina

Short-prodaja je način ulaganja koji omogućava investitorima da imaju koristi od pojeftinjenja i vrijednosti određene imovine, u ovom slučaju, Bitcoine.

Ono što je kratkoročne prodaje Bitcoin All About?

Kratkoročne prodaje vam omogućava da u osnovi posuditi sredstva, kao što je Bitcoin, i prodati ga u tekućim cijenama. Kasnije, možete kupiti Bitcoin da vrate osoba ili organizacija ih pozajmio od prilikom prodaje prvi put. Nadam se, kada odete da otkupi u Bitcoin, cijene će su pale, tako da će biti jeftiniji za kupovinu imovine koji se moraju vratiti.

Da ilustrirati sa kratkim primjer:

 • Short prodaju (posuditi i prodati) 10 Bitcoin kada je cijena je $ 4,000
 • To znači da se 40.000 $
 • Cijena Bitcoin padne na $ 3,500
 • Repo vam 10 Bitcoins da vrati u agenciju si pozajmio od po 10 * $ 3.500 = $ 35.000
 • Vaš ukupni profit je $ 40,000- $ 35.000 = $ 5.000

Kako na Kratki Sell Bitcoin?

Ako želite da kratki prodaju Bitcoin ćete kontaktirati trgovanje agencije ili platformu i postavite kratkom roku prodati. Agencija će zatim prodati Bitcoin iz svojih napajanja, zasniva se na pretpostavci da će u budućnosti ćete ih otplaćuju sa jednakim brojem Bitcoine. Ako proda 10 Bitcoin, na primjer, na kraju ćete morati "pokriti" tih 10 Bitcoin, bez obzira da li cijene rasti ili pasti. Ako cijene pasti, to će biti jeftiniji za rebuy ovih 10 Bitcoine. Ako cijene rastu, to će biti skuplji.

Kada kratkom prodaje, firma ili pojedinac koji je pozajmio Bitcoins da možete generalno sjetiti sredstva u svakom trenutku i dužni su da vam daju samo kratkom roku. Kako bi bili sigurni ste pročitali pravila, propisa, ili guidelinesfor "pokriva" bilo kakvu imovinu vam kratki prodaju. Sa tržišta fluktuirajuće na tako velikom brzinom, troškovi mogu swing divlje, stavljajući vas u opasnost. Kratkoročne prodaje može biti posebno rizična ako je vjerovniku poziva u imovinu prije nego što cijene imaju šansu da padne.

Postoji više načina da se kratko Bitcoin:

Kratka Prodaja CFD-

Kratkoročne prodaje je zapravo vrlo česta kod akcije i većina glavnih trgovinskih platformi vam omogućiti da kratkih dionica. Neki Bitcoin CFD trgovanje platforme sada dopustiti da kratkoročne prodati Bitcoin (npr AvaTradeor Plus500), kada je trgovanje CFD-svoj kapital u opasnosti. Također, imajte na umu da ove platforme zapravo ne drže Bitcoin i koristite metodu Ugovor za razliku.

Kratak spoj preko Bitcoin Exchange

Razmjene usmjeren kripto trgovci nude kratak podršku kao stvar, naravno, a neki omogućavaju leveragedshorting previše. Ove razmjene uključuju:

 • Bitfinex
 • GDAX
 • Kraken
 • BTCC
 • Bitflyer

... I još mnogo toga. Osigurati da je razmjena po tebe je renomirani i zapamtiti; bilo bitkoine zadržao na razmjeni su samo tvoje u teoriji.

Put opcije

Određene specijalizirane razmjene, kao što su BitMEX, nude Bitcoin mogućnosti trgovanja. Kupovina opcija daje mogućnost, ali ne i obavezu, da trguju na određenoj cijeni do određenog datuma isteka. Ako imate iskustva sa opcijama trgovanja ove metode možda će vam odgovarati, inače to ne preporučuje za početnike. Opcije su složen, ali ne veće fleksibilnosti i veća prednost.

Timing je Bitcoin Kratki Prodaja

Da si put u pravu... Skraćeni Bitcoin je trgovanje u odnosu na dugoročni trend rasta; Što duže držite trgovini riskantnije ovo postaje. Naravno, to je jedini pravi ako Bitcoin tržišta ostaju tvrdoglavi (tj cijena ići gore) - ali je u julu 2017. Izgleda da je očekivanje amaterskih i profesionalnih trgovaca podjednako.

Još jedna stvar koju treba zapamtiti - maksimalni potencijal profit kratko je ograničena na Bitcoin cijeni od 0, a kupci imaju neograničen naopako od [beskonačnosti].

Ako pogledate Bitcoin cena benzina, uskoro ćete shvatiti istinu starog trgovanja aforizam ", cijena uzima stepenicama ali liftom dole." Dok bikovski poteza trebati vremena da se grade i razvijaju, medvjedast potezi imaju tendenciju da budu relativno kratka i oštar.

Imajte na umu da, ako mnogi trgovci su slično pozicionirani, cijeni skok može dovesti kao u strahu trgovci natječu da zatvore svoje kratke hlače. Ovo je poznato kao kratko stisnuti. Savršen primjer može se vidjeti na desnoj ivici iznad grafikona.

Analizirajući tržište za kratke Prodaj mogućnosti

Izvan tehničke analize, pomaže da se dobro poznaju Bitcoin prostora. Određeni prošlih događaja su pokrenule velike rasprodaji:

 • Neuspjeh velikih razmjena, npr. Gox kolaps.
 • Neprijateljski regulatornih akcija u većim zemljama, npr. "Kina zabranila Bitcoin" lažne vijesti.
 • Poznati programeri bacanje otkaz u formi, npr. Mike Hearn.
 • Povišene teško viljuška rizika, npr. Nedavne zabrinutost zbog UASF prije BIP 91 zaključani u (komentar poslednjih nekoliko nedelja na gore grafikon).
 • Kašnjenja ili nazadovanja u široko-željenom nadogradnje, npr. SegWit.

Događaja očekuje da će imati vrlo negativan utjecaj na cijenu, ako bi ikada dođe, uključuju:

 • Eventualnih spornih teško viljušku.
 • Kršenje kriptografskog primitive koristi u Bitcoin (SHA256, secp256k1).
 • Otkriće Bitcoin kod exploit koji ugrožavaju sigurnost novčanik ili rad mreže.
 • Neprijateljske akcije protiv Bitcoin rudarske kompanije od strane kineske vlade.
 • Kretanja u prvi milion ili tako bitkoine minirale Satoshi Nakomoto.

Događaja koji, do sada, imali su iznenađujuće malo negativan utjecaj na cijenu uključuju:

 • Neuspjeh (kroz prevara ili oduzimanje) od darknet tržišta, npr. Put svile ili Alpha Bay.
 • Cijeli naknade odgovarajuće visoke transakcija blokova i.
 • Tvrdnje da razotkrilo identiteta Satoshi Nakomoto, npr. Dorian Nakomoto lažne vijesti ili Craig Wright prevara.
 • Neprijateljske izjave novinara, ekonomista, političara, bankara, itd

Ništa od navedenog lista treba uzeti u obzir potpuna. Imajte na umu da bikovski tržišta imaju tendenciju da se slegnu off loše vijesti i da se tržišta mogu ignorisati, pogrešno tumače ili pretjeramo na negativne događaje.

Rizici Bitcoin Short Trading

Trebalo bi da vas upozorim, međutim, da je kratak-prodaje bilo koje imovine je poduhvat visokog rizika. Normalno, kada ulažete u prednost gubitke su ograničena na iznos novca koji ste uložili u to sredstvo. Na primjer, ako uložite $ 10.000 dolara u akciji, a te akcije iznenada izgubi svijest i postati bezvredna, gubitke će biti ograničena na dolare $ 10,000 ste uložili.

Kada kratkoročne prodaje, međutim, gubitke mogla proširiti daleko izvan vaše početno ulaganje, što je vrlo važno uzeti u obzir, posebno sa Bitcoin. Najlakši način da se ovo objasni je da se koristi primjer:

Recimo da ste kratkog prodat $ 100 dolara Bitcoin leđa kada su cijene bile samo $ 10 dolara po novčić. To znači da kratkoročne prodao 10 novčića. Pretpostavimo da imate još da otkupi kovanica, što znači da i dalje morati platiti vlasniku vratio s 10 Bitcoine. U tekućim cijenama koje će koštati više od $ 40.000 dolara!

Kao što možete vidjeti, najbolje prodavanih bilo koje imovine može biti vrlo rizično. Ako želite da kratki prodaju Bitcoin ili bilo što drugo, morate biti vrlo oprezni. Samo ulagati ako ste vrlo sigurni da će cijene pasti, a ako imate novca za pokrivanje gubitaka ako rastu investicija. Pobrinite se da gledate cijene usko i smanjiti gubitke ako cijene počnu da rastu prebrzo. Imajući to u vidu, ako svoju intuiciju ispostavi da je ispravan i cijene ne padne, mogao bi zaraditi mnogo novca. Ako ste kratkog prodao jedan Bitcoin koji se trenutno prodaje za $ 1,200 dolara, na primjer, i cijene se srušio natrag na $ 100 dolara, da bi ti oko $ 1,100 dolara, a to nije loš dan primanja na svim!

Imajući to u vidu, ako svoju intuiciju ispostavi da je ispravan i cijene ne padne, mogao bi zaraditi mnogo novca. Ako ste kratkog prodao jedan Bitcoin koji se trenutno prodaje za $ 4,000 dolara, na primjer, i cijene se srušio na $ 2,500 dolara, da bi ti oko $ 1,500 dolara, a to nije loš dan primanja na svim!

Ako imate bilo kakvih experiece sa kratkim prodajom Bitcoin Voleo bih da čujem o tome u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: Vodič za početnike

Post Bitcoin

2018 Prognoze: Bitcoin Will Crash- CTech

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin mining nezakonito?

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

Post Bitcoin

Svjetionik Mikea Hearna bi mogao masovno poboljšati bitkoin

Post Bitcoin

Izvori: SEC istraživanje Alex Greena u toku

Post Bitcoin

Zašto je Rand Paul pogrešio u vezi s podrškom Bitcoin-a s akcijama

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Bitmainov razvoj P2pool, Arctic Cycle Cloud Mining KnCMiner i još mnogo toga

Post Bitcoin

Cryptsy: Alternativna kriptocurrency (Altcoin) Exchange

Post Bitcoin

Joe Manchin protiv Ron Paula: jedan zahteva zabranu Bitkoina, drugi traži nikakvo mešanje