Vodič za početnike rudarskih bitkoina | Bosnian.Lamareschale.org

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Jedan od najvećih problema sam naleteo kad sam tražio da počne rudarstvo Bitcoin za investicije i dobit je većina lokacija su napisane za naprednije korisnike. Ja nisam profesionalni programer, nemam iskustva sa Ubuntu, Linux i minimalno iskustvo sa Mac. Dakle, to je za pojedinca ili grupu koja želi da se počeo jednostavan način.

1. Nabavite Bitcoin mining bušenje

Bitcoin mining je vrlo konkurentan niša da se u. Kako se sve više i više rudara dolaze na brodu sa najnovijim rudarskih hardver teškoće u rudniku se povećava svaki dan. Prije nego što čak i počevši sa Bitcoin mining što trebate učiniti vaš due diligence. To znači da morate saznati da li Bitcoin mining je čak i profitabilan za vas.

Najbolji način da to učinite je kroz korištenje rudarskih kalkulatora Bitcoin. Jednostavno unesite podatke Bitcoin rudara planirate kupovinu i vidjeti koliko dugo će vas odvesti na nuli ili napraviti profit. Međutim, mogu vam reći iz se ide da ako nemate nekoliko stotina dolara na pretek vjerojatno nećete biti u mogućnosti da kopaju bilo Bitcoine.

Kao strani bilješku, važno je navesti da je u prošlosti bilo je moguće da se iskopa Bitcoin uz računar ili grafička kartica (poznata i kao GPU rudarstvo). Danas, međutim, rudarski niša je postao toliko konkurentna da ćete morati koristiti ASIC rudara - posebna računala izgrađen isključivo za rudarstvo Bitcoine.

2. Nabavite Bitcoin novčanik

Prva stvar koju trebate učiniti je dobiti "Bitcoin novčanik". Jer Bitcoin je valuta internet zasnovan, potreban vam je mjesto da zadržite Bitcoine. Kada imate novčanik pobrinite se da se vaš novčanik adresu. To će biti dug slijed slova i brojeva. Svaki novčanik ima drugačiji način da se javnosti Bitcoin adresu, ali većina novčanike su prilično ravno naprijed o tome. Imajte na umu da ćete morati vaš javni Bitcoin adresu, a ne svoj privatni ključ (koji je kao lozinku za vaš novčanik).

Ako koristite self domaćin novčanik (npr ste preuzeli program na računalo i ne koristite uslugu na internet) ima jedan dodatni vrlo važan korak. Pobrinite se da imate kopiju wallet.dat fileon drajv i ispisati kopiju i zadržati na sigurnu lokaciju. Možete pogledati tutorial o tome kako stvoriti sigurnu novčanik ovdje. Razlog tome je da ako računalo ruši i nemate kopiju wallet.dat datoteke, vi ćete izgubiti sve vaše Bitcoine. Oni neće ići na nekog drugog, oni će nestati zauvijek. To je kao da gori gotovini.

3. Pronađite rudarski bazen

Sada kada imate novčanik ste vjerojatno urlajući da idem, ali ako stvarno želite da Bitcoin (novac), verovatno treba da se pridruže rudarski bazen. Rudarski bazen je grupa Bitcoin rudara koji kombinira njihove procesorske snage da više Bitcoine. Razlog zbog kojeg ne treba da idu sami da Bitcoin se dodjeljuju u blokovima, obično 12.5 odjednom, a ako se izuzetno sreće, nećete dobiti bilo koji od tih kovanica.

U bazenu, možete dati manji i lakši algoritme riješiti i sve vaše kombinaciji rad će vas češće riješiti veći algoritam i zaraditi Bitcoin koje su raspoređene u cijelom bazenu na osnovu vaših doprinosa. U osnovi, vi ćete napraviti više konstantne količine Bitcoin i da će biti više vjerojatno da dobiju dobar povrat na investiciju.

Prilikom odabira koji rudarski bazen da se pridruže ćete morati postaviti nekoliko pitanja:

  • Koja je metoda nagrada? - Proporcionalni / Pay Per Share / Score osnovu / PPLNS
  • Ono što naknada koje naplaćuju za rudarstvo i povlačenje sredstava?
  • Koliko često nađu blok (znači koliko često sam se nagradio)?
  • Kako je lako da povuče sredstva?
  • Kakav statistika koje pružaju?
  • Kako stabilna je bazen?

Da odgovori na većinu ovih pitanja možete koristiti ovaj odličan post od BitcoinTalk. Možete pronaći kompletan poređenje rudarskih poolsinside Bitcoin wiki. Za potrebe demonstracije ću koristiti Slush Pool kada rudarstvo za Bitcoine. Nakon što ste se prijavili s bazenom ćete dobiti korisničko ime i lozinku za taj bazen koji ćemo koristiti kasnije.

Pratite link da ide na svoje stranice i kliknite na "Prijavite se ovdje" link na vrhu njihove stranice i pratite njihov korak po korak upute. Nakon što ste svoj račun postavili, morat ćete dodati "radnik". U osnovi, za svaki rudar koje ste trčanje, morat ćete imati radnik ID tako da bazen može pratiti svoj doprinos.

4. Nabavite rudarski program za računar

Sada kada imate osnove pokrivena skoro smo spremni za moje. Trebat će vam rudarski klijent za rad na računaru da da ćete biti u mogućnosti da kontroliše i prati svoj rudarstva bušenje. Ovisno o tome što rudarstvu bušenje imaš morat ćete pronaći pravi softver. Mnogi rudarski bazeni imaju svoje softvera, ali neki ne. Možete pronaći popis Bitcoin mining software ovdje.

Ja koristim Mac, tako da će koristiti program koji se zove MacMiner. Najpopularniji program Našao sam za PC su BFGMiner i 50Miner. Ako želite da uporedite različite rudarstvo softver možete to učiniti ovdje.

5. Početak rudarstvo

OK, pa se nadam sada je sve spremno. Povežite ste rudar u utičnicu i je upaliti. Pobrinite se da ga spojite i na računalo (obično preko USB-a) i otvorite svoj rudarstvo softver. Prva stvar koju ćete morati učiniti je da unesete rudarskom basenu, korisničko ime i lozinku.

Kada se ovo konfiguriran ćete u osnovi početi rudarstvu za Bitcoine. Vidjet će zapravo početi zbirke dionica koje predstavljaju svoj dio posla u pronalaženju sljedeći blok. Prema bazen ste odabrali ćete biti plaćeni za svoj udio novca - samo pazite da unesete adresu u obavezna polja prilikom potpisivanja do bazena. Evo video pune mene rudarstva u akciji:

Zaključak - možda je bolje samo da kupi novčiće?

Da zaključimo ovaj članak evo nešto uzeti u obzir. Možda bi bilo isplativije da samo kupiti Bitcoin novcem planirate potrošiti na Bitcoin mining. Mnogo puta samo kupuju kovanice će dati veći ROI (povrat ulaganja) od rudarstva. Ako želite da kopaju u ovo malo dublje evo post o upravo to.

Happy rudarstvo !!

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Tim Draper osvaja aukciju od svile

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Sideways Action Continues

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Osvojite USB Miner 100% besplatno - Moje Bitcoin Litecoin Dogecoin od kuće!

Post Bitcoin

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 24-30 avgusta 2014

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Bitcoin Cena: Kada su vijesti i nije bitno