Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano) | Bosnian.Lamareschale.org

Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano)

Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano)

Ethereum (ETH) je popularan izbor za grafičku karticu (GPU) rudara. U 2018. Godini, Ethereum razbio svoje dugoročne $ 400 strop, i dostigao više od 1.000 $.

Ethereum GPU rudarstva

Ako ste novi u rudarstvu Ethereum, postoje 4 važne stvari koje treba znati:

Dokaz o Ulog dolazi.

Ethereum namjerava prebaciti na dokaz o Ulog šeme koja se zove Casper. Iako je ovaj prekidač je odgođen, to je razumno očekivati ​​da će se dogoditi krajem 2018. Godine Ethereum rudarstva više neće biti moguće nakon toga, osim ako se provodi hibridni Dokaz rada / Dokaz Ulog modela.

Ako je tako, nagrade rudari će biti značajno smanjen, sa možda pola od svih novih kovanica nagrade će vlasnicima umjesto toga.

Dovoljan VRAM je potrebno.

Ethereum rudarstvu trenutno zahtijeva GPU sa najmanje 3 gigabajta Video RAM (VRAM). Ovaj zahtjev VRAM se očekuje da će rasti do 4 nastupa u 2018..

The (DAG) file Ethereum Directed Aciklični Graph je pohranjen u VRAM rudara. DAG raste u veličini od preostalih proporcionalna rudarske teškoća. O jednom svaka epoha (ili 30.000 Ethereum blokovi), nova DAG generiše, koji se mora preuzeti kako bi nastavili rudarstvo.

Možete da vidite trenutni epohe i druge Ethereum mreže statistika ovdje. (U vrijeme pisanja ovog teksta, epohe bio 162.) Imajte na umu da je učinak starijih kartice će degradirati sa svakim novim epohe.

Do tačke, više VRAM će poboljšati performanse. Sadašnja razlika između 4- i 8-svirku verzija istog kartica može biti i do 5 MH / s (da razjasnimo, MH / s zalaže za megahash u sekundi, a megahash je milion hash pokušaja.)

Rudarstva Potražnja podiže trošak Dobro GPU.

Popularnost GPU-based kriptovaluta rudarstva prešao se cijene posebno efikasne kartica. Proizvođači GPU imaju problema da ispuni zahtjeve iz rudara. Ova borba je dovelo do primjetan manjak pojedinih kartica, kao i napuhanim cijenama od dobavljača na "sekundarnom tržištu" (drugim riječima, mašina na lokacijama kao što je eBay).

Iako je snabdijevanje ne izlaženje u susret potražnje tokom vremena, nedavni porast Ethereum je cijena dovelo je do svježeg manjak kartice i odgovarajuće visoke cijene.

Hardvera i softvera vašeg sistema računati.

Postoji više uspješnih Ethereum rudarstvo nego da velika grafička kartica. Sa hardverske strane, preporučujemo najmanje sljedeće sistem specifikacije:

 • Najmanje 4 GB RAM-a. (DDR4 će biti dovoljno, jer ne mora biti najbrži.)
 • A ustaje kabel za svaku karticu, kako bi se povezali sa svojim matična ploča.
 • A slučaj sa dobrim protok zraka. (Ako želite da koristite više GPU, možete koristiti jednako dobro ventiliranim rack rješenje.)
 • A solid-state drive je preporučeno. (Ovaj uređaj će ubrzati operacija čitanja / pisanja vašeg rudarstva softvera i operativni sistem.)
 • A pouzdano napajanje s nekim rezervnih kapaciteta. (Potrudite se da razumete kako ocjene za napajanje workbefore čineći vaš izbor.)
 • A razumno brza internet veza.

Na softverske strane, potrebno je sljedeće:

 • Morat ćete najnovije upravljačke programe za određene GPU. (Kada se u performanse fino podešavanje, možete naći da određeni vozač daje najbolje performanse.)
 • Ako nije uključen u softver vozač, potreban vam je alat koji prati overclocking i temperatura. (Iako overclocking nije namijenjen za naprednije korisnike, može smanjiti vijek trajanja vašeg GPU-a, i nekih manje promjene mogu dati značajna poboljšanja hash-rate.)
 • Morat ćete pravilno Ethereum rudarstva softvera.

Ostatak ovog vodiča fokusira na hardverske strane. Za dodatnu pomoć uspostavljanje Ethereum novčanik, pridružite bazen, i koristite rudar. Ovi koraci su detaljno u vodič naše početnike rudarstvu Ethereum.

Ethereum Mining proizvođači hardvera: AMD vs Nvidia

U ranim danima GPU rudarstva, AMD kartice su bili jasni pobjednici, po pitanju performansi. Novije Nvidia karticama (kao što je opseg Titan) utakmici ili čak premašuje performanse AMD kartica. Rudarstvo performanse za pojedine kovanice mogu biti bolje ili lošije, u zavisnosti od proizvođača.

Pogledajte ovu stranicu na Rudarsko Bazen Hub, koji će vam omogućiti da sortirati AMD ili Nvidia kartice i mjerilo njihovu profitabilnost.

AMD kartice imaju tendenciju da budu jeftiniji i ponuditi više podrške i potencijal za modifikaciju. Ali Nvidia kartice imaju bolje overclocking podrške unutar Windows.

Poredeći Najbolji Oprema za Ethereum rudarstva

Mi smo sastavili statistika na najboljim dostupnim karticama, što bi trebalo pomoći da odlučite koju da pokupi. Evo kratko objašnjenje ovih termina:

Ime

Ime čipset proizvodi Nvidia ili AMD za svaku karticu ostaje isti (kao što je RX 480). Primijetit ćete da su različiti modeli su dostupni iz različitih proizvođača originalne opreme (OEM). Na primjer, možda ćete naići na MSI Gaming Radeon RX 480.

Cijene i performansi može značajno varirati između OEM (kao što je MSI, Sapphire i XFX). Njihove različite verzije sadrže raznoliku:

 • VRAM brzine ili količine
 • Fabrički overclockana memorije ili sat stope
 • Dodatne funkcije hlađenje

Cijena

Početne cijene plaćate će odrediti koliko je vremena potrebno za svoju karticu da plati za sebe, na osnovu rudarske profit. Ova formula će odrediti povraćaj uloženih sredstava (ROI): Kovanice zaradio minus troškove električne i druge troškove. ROI se obično izražava u mjesecima. Cijene treba uzeti u obzir grubo indicije, jer oni na osnovu trenutne cijene Amazon u vrijeme pisanja.

Imajte na umu da kupnji rabljenih kartice iz kripto rudara se ne preporučuje, zbog trošenja rudarskih mjesta na karticama. Ako prodajete svoj karton nakon što je više nije korisno za rudarstvo, treba spomenuti da je služila za rudnike, onda je cijena u skladu s tim.

Hashrate

Stopa kartice ostvaruje pod idealnim rudarskim uslovima sa Claymore 9.6, ali bez overclocking.

Power Draw

Ova vlast remi je količina električne energije kartice troši dok rudarstvo, koja se mjeri na izlazu.

Efikasnost

Možete odrediti rejting za efikasnost dijeljenjem hashrate potrošnjom energije. Novije kartice su obično efikasnije. Ovaj Ocjena je od primarnog značaja-s obzirom da je električna energija je fiksna, tekući troškovi. Drugim riječima, efikasnije svoju karticu, više profitabilan to će biti kad ste primili ROI.

Unošenjem iznad detalji u jedan Ethereum rudarstva kalkulator, vi ćete biti predstavljen sa grubom vodič vašeg očekivana dobit. Dok kalkulator će automatski ući u sadašnjeg broja za teškoće, imajte na umu da je teškoća je vrlo vjerojatno rasti u budućnosti. Visoka cijena mami Ethereum u više rudara!

VAŽNO: Sljedeće info se uzima od proizvođača i ne uzima u obzir i prilagođene konfiguracije, kao što su overclocking, undervolting i BIOS-modifikacija. Stvarni rezultati variraju ovisno o vašem prilagodbe. AMD kartice omogućuju veću prilagodbu dok Nvidia kartice su zaključani na određene konfiguracije.

Nvidia Etherum Mining kartice komentari

Mi smo rangirani Nvidijin trenutna garnitura rudarstva kartica, prema njihovoj ukupnoj vrijednosti za rudarstvo. Starije Nvidia kartice sa 4 GB (ili manje) VRAM su isključene. Njihov nastup je obično bio loš, i to će samo pogoršati više kao epoha unapred. Zatim se povećava veličinu DAG.

GeForce GTX 1070 (osnivača Edition)

Povećana Cijena: ~ $ 775

Redovna cijena: ~ $ 450

Snaga Draw: 225 W

Hashrate: 27.3 MH / s

VRAM: 8 GB GDDR5

Prednosti: Puno VRAM, veliki potencijal za tweaking, i razumne potrošnje energije
Cons: To može biti prilično precijenjen, pogotovo kada je u velike potražnje.

Ako možete ovu karticu pronaći na adresi pristojnu cijenu, to je vrlo dobar izvođač. Povećanjem brzine zaliha preko overclocking utility (kao što je Afterburner), vaš hashrate može povećati od 10% do preko 31 MH / s.

Evo jedini pravi nedostatak za ovu karticu: To je all-round odličan izvođač, tako da je rudarski potražnja je prešao svoju cijenu iz redovnog 400 $ asortiman na preko $ 700! Ako ste u mogućnosti da ga pronaći po nižoj cijeni, ne ustručavajte se da ga je kupiti.

GeForce GTX 1080 Ti

Povećana Cijena: ~ $ 920

Redovna cijena: ~ $ 800

Snaga Draw: 330 W

Hashrate: 31.2 MH / s

VRAM: 11 GB GDDR5X

Prednosti: Visok iznos VRAM i odličan stopa hash.
Protiv: Relativno skupo, visoke potrošnje energije za svoje hashrate

Uz malo ugađati, GTX 1080 može povećati na 32+ MH / s. Iako je ovo hashrate je odličan za Ethereum, kartica je još bolji u rudarstvo Zcash.

Ova kartica ima veliku brzo VRAM, tako da će osigurati da ćete biti u mogućnosti da kopaju Ethereum u godinama koje dolaze. Međutim, do trenutka kada DAG povećava preko 10 (ili čak 5 ili 6) GB, vrlo je vjerojatno da će se daleko efikasniji rudara biti na raspolaganju. Visoke troškove unaprijed, kartice i znatnu količinu energije remi znači da će biti potrebno neko vrijeme da dostigne profitabilnost.

Ova kartica općenito maloprodaji u $ 800 klasa, ali rudarstva potražnja je prešao svoju cijenu na više od $ 1,000 na nekim lokacijama. Ako ste dovoljno sretni da biste dobili slobodan vlast, onda ova kartica može biti odličan izbor.

Imajte na umu da je standardna (ne-Ti) GeForce GTX 1080 ima 8 GB VRAM, i da ima relativno slab hashrate od 22 MH / s.

GeForce Titan Xp

Povećana Cijena: ~ $ 1,430

Redovna cijena: ~ $ 1,200

Snaga Draw: 200 W

Hashrate: 35 MH / s

VRAM: 12 GB GDDRX5

Prednosti: Visok iznos VRAM, i velika stopa hash za nisku potrošnju energije
Cons: Komparativno, to je vrlo skupo

Titan Xp može biti overclockana na 42 MH / s, ali to će trošiti 300 W kada je gurnut tako teško. To postiže odličan hash stopa bez previše trošenja energije. U međuvremenu, vrhunskim AMD rivala, RX Vega 64, postiže vrlo slične performanse za oko pola cijene.

Trenutno, čini se da će biti dostupan od Nvidia modela Edition samo Star Wars kolekcionara. Iako su ovi Jedi Order kartice svakako izgledaju sjajno, kozmetičke funkcije dodati ništa rudarske performanse.

Titan V

Cijena: ~ $ 3.000 (od Nvidia samo)

Snaga Draw: 215 W

Hashrate: 70 MH / s

VRAM: 12 GB HBM2

Prednosti: Ima premca heširanje moć, a to je izuzetno energetski efikasnim.
Cons: To je masovno skupo!

Nvidia najnoviji flagship kartice, Titan V, pravi zvijer. Ona koristi novu vrstu grafičkog procesora pod nazivom Volta, koji se takođe nalazi u Teslinoj akceleratorima. Kartica je namijenjena za ozbiljnu broj- krckanje (kao što je učenje za rublje, AI, i računarstva visokih performansi (HPC) aplikacije).

Kartica također ističe u rudarstvu, dostižući 70 MH / s postavkama zaliha. Ali se povećava do 82 MH / s kada je gurnula do krajnjih granica. U sirove hash moć ulog, ova kartica stavlja Nvidia daleko ispred u sirovom hash-power uloge, i tuče iz AMD-ov rival, Radeon RX Vega 64. Dostiže tek oko 45 MH / s, a troši više energije.

Međutim, Titan V masivnim cijenom i stavlja ga van domašaja prosječnom domu rudar, ali to osigurava da će trebati dosta vremena da plati za sebe. To je vjerojatno da je jeftinije, ogoljena igranje verzije Titan V će biti predstavljen u 2018. Jedan od tih kartica može se pokazati kao ultimativni prasak-za-dolar u Ethereum rudarstvu vlasti.

AMD kartice

U nastavku smo rangirati naš omiljeni AMD kartica za Ethereum rudarstvo u skladu sa ukupnim vrijednost za novac. Imajte na umu da je rudarski performanse Polaris arhitekture uobičajeno je da AMD-ov poštovanog RX klasa, a to je brzo degradira sa svakom novom epohe.

Na primjer, RX 580 je hashrate je pao sa 23 MH / s (140 epoha) do 18,5 MH / s (162 epoha). Dok je RX je još uvijek odličan za rudarstvo druge GPU novca, to je brzo postaje zastarjela za Ethereum rudarstvo.

AMD Radeon RX Vega 64 vodeno hlađenje izdanje

Povećana cijena: $ 1,300

Redovna cijena: $ 700

Snaga Draw: 210 W

Hashrate: 30 Mh / s

VRAM: 8 GB HBM2

Prednosti: Odlična rudarstvo performanse za cijenu, i ekstremni overclocking
Protiv: Radi vruće, što zahtijeva vanjski hlađenje. To je vrlo oskudna, a to je teško naći po fer ceni.

Vega predstavlja najnovije AMD GPU arhitekture. Dok je standardna zrakom hlađeni Vega serija ide malo prevruće za ozbiljan overclocking, ovo posebno izdanje ostaje dovoljno hladan do 42 MH / s, dok crtate nešto manje od 300 W! Ova funkcija predstavlja neverovatan vrijednost: Može odgovaraju overclockana performanse Nvidia Titan XP, ali košta samo pola cijene.

Na žalost (i vjerojatno za gore razloga), na vodeno hlađenje Vega 64 je vrlo oskudna. Ako možete pronaći jedan blizu svog preporučena cijena, trebate kupiti to bez oklijevanja.

Imajte na umu da Vega kartice zahtijevaju najnovije, rudarsko-optimiziran vozača, kako bi se pravilno obavljaju.

R9 390 (X)

Povećana Cijena: ~ $ 540

Redovna cijena: ~ $ 320

Snaga Draw: 235 W

Hashrate: 30 Mh / s

VRAM: 8GB GDDRX5

Prednosti: Za stariju karticu, ima vrlo impresivne performanse, a ovisno o raspoloživosti, ona ima veliku cijenu.
Protiv: Oskudica je prešao cijena vrlo visoka, tako da stariji tech ima nižu vrijednost preprodaju.

U pogledu Ethereum rudarskih performanse, R9 serija je u dobi daleko više graciozno (iako je uveden u 2015. Godini) od 400/500 serija novije RX (koja je pokrenula u 2016. I 2017., respektivno).

Potražnja rudarstva prešao cijene znatno iznad njihove normalne maloprodajne cijene. To je rekao, kartica postiže hashrate sličan GTX 1079 Ti i 1080 modela. I to je djelić cijene i manju potrošnju energije, barem u odnosu na 1080. Međutim, morate imati na umu da će ova starija tehnologija imaju manju vrijednost preprodaje od ovih Nvidia modela (jednom to više nije pogodan za rudarstvo).

Od R9s imaju samo 4 GB RAM-a, trebalo bi da ih izbjeći, jer njihov rad se brzo degradira sa unapređenje epoha.

AMD Radeon RX 580 (i čitave RX 400 i 500 serije)

Povećana cijena: $ 550 +

Redovna cijena: ~ $ 340

Snaga Draw: 185 W

Hashrate: 18.5 Mh / s (i pada brzo)

VRAM: 8 GB GDDR5

Prednosti: Karakteristike veliku hlađenje i odlične performanse za cijenu
Protiv: Polaris arhitektura je sve loše za ETH rudarstvo, i to je preskupi, zbog čestih oskudice.

Dugo smatra radni stroj GPU rudarstva, vrijeme je nažalost stigao kada RX 400 i 500 serije mora biti stavljen na pašu barem za rudarske svrhe Ethereum. Osim ako namjeravate svoj drugi altcoins i RX 580/570/480/470 možete pronaći po povoljnoj cijeni, treba da izbegava rip-off cijenama koje prodavci često naplaćuju za ove kartice.

Poplava RX kartica može se pojaviti na tržištu, kada oni više ne mogu koristiti za Ethereum rudarstvo. Može onda biti moguće pokupiti neke popuste, kako bi se i svoj drugi GPU kovanice.

Zaključak

AMD kartice su vjerojatno najbolji izbor za budžet paze. Međutim, gornji kraj Nvidia kartice ih nadmašiti u pogledu energetske efikasnosti. Pažljivo vagati svoje mogućnosti, i imajte na umu svoj budžet i moć troškove.

Koji god kartica se odlučite na, biti spremni da mnogo vremena shopping provesti na različitim trgovaca i mašina. Tek tada može se nadate da ćete da je novčić na "fer" cijenu. Rudarstva stvarno napuhane cijene GPU preko odbora, što je dobar pokazatelj da GPU rudarstvo je i dalje profitabilan-ako igrate kako treba.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Da li ste ikada od ovih 8 bitkoin trgovinskih ličnosti?

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

Google Adsense Alternative za Post Bitcoin Faucet Apocalypse

Post Bitcoin

Bitkoin je balon, nema planova za kratko prodavanje: Japan Post Bank CIO - Reuters

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate

Post Bitcoin

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Kako rezervisati svoj Bitcoin novčanik (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Grafikon tržišne vrijednosti bitkoina - podaci o razmjenama u živo

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10