Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018? | Bosnian.Lamareschale.org

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Prije nego što počnemo, ako ste novi u Bitcoin rudarstva i ne znam šta je gledati ovu kratku i jednostavno objašnjenje:

"Da li je Bitcoin Mining profitabilan u 2017. Godini?"

Kratak odgovor bi bio "To ovisi o tome koliko ste spremni provesti". Svaka osoba koja traži sebe to će dobiti malo drugačiji odgovor od Bitcoin Mining profitabilnost ovisi o mnogo različitih faktora. Kako bi se saznati Bitcoin mining profitabilnost različitih faktora "rudarski profitabilnost kalkulatori" su izmislili.

Ovi kalkulatori uzeti u obzir različite parameterssuch kao trošak električne energije, troškove hardvera i drugih varijabli i dati vam procjenu vašeg očekivana zarada. Prije nego što sam vam dati kratak primjer kako se to izračunava Postarajmo ste upoznati s različitim varijablama:

Bitcoin smislu rudarstva trebali upoznati

Hash Rate -A Hashis matematički problem sa računarom rudara treba riješiti. Heš stopa je stopa po kojoj se rješavaju ove probleme. Što više rudara da se pridruže Bitcoin mreži, što je veća mreža Hash Rate je.

Hash Rate se može odnositi i na performanse rudara. Danas Bitcoin rudara (oni super moćne kompjutere govori u video) dolaze sa različitim Hash stopama. Učinak rudara se mjeri u MH / s (Mega taraba u sekundi), GH / s (Giga taraba u sekundi), TH / s (Terra taraba u sekundi), pa čak i PH / s (Peta taraba u sekundi).

Bitkoine po bloku

# 8211; Svaki put kada se matematički problem je riješen, konstantna količina Bitcoine su stvorili. Broj Bitcoin generira po bloku počinje u 50 i prepolovljen svaki 210.000 blokova (oko četiri godine). Trenutni broj Bitcoin nagrađen po bloku je 12,5. Posljednji blok halvingoccurred jula 2016. Godine, a sljedeći će biti 2020. Godine.

Bitcoin Teškoća -Od Bitcoin mreža je dizajniran tako da daju ujednačenu količinu Bitcoin svakih 10 minuta, teškoće u rješavanju matematičkih problema mora da poveća kako bi se prilagodili do povećanja Hash Rate mreže. U osnovi, to znači da je više rudara da se pridruže, teže dođe do Bitcoine zapravo moje.

Struja Rate - Operating a Bitcoin rudar troši puno električne energije. Morat ćete saznati otkucaje električne energije kako bi izračunali profitabilnost. Ovo se obično mogu naći na mjesečni račun za električnu energiju.

Potrošnja energije

# 8211; Svaki rudar troši drugačiju količinu energije. Pobrinite se da saznate tačnu potrošnju energije vašeg rudar prije izračunavanja profitabilnost. To se može lako naći s brzo pretraživanje na internetu ili preko ove liste. Potrošnja električne energije se mjeri u vatima.

Naknade bazen

# 8211; Kako bi se iskopa potrebno je da se pridruže rudarski bazen. Rudarski bazen je grupa rudara koji djelotvornije udružiti kako bi rudnik. Platforma koja ih spaja se zove rudarska bazen i odbija neku vrstu naknade u cilju očuvanja svoje poslovanje. Kada se bazen uspeva da moja Bitcoin profit su podijeljeni između članova bazen ovisno o tome koliko posla svaki rudar je učinio (tj stopa taraba njihove rudara).

Vremenski okvir

# 8211; Prilikom izračunavanja ako Bitcoin mining je profitabilan ćete morati definirati vremenski okvir za odnose. S obzirom da je više vremena You Mine, više Bitcoin ćete zaraditi.

Pad profitabilnosti godišnje

# 8211; Ovo je vjerojatno najvažniji i neuhvatljiv varijabla ih sve. Ideja je da se od niko ne može da predvidi stopa rudara ulaska u mrežu niko ne može predvidjeti koliko teško će biti mina u 6 sedmica, 6 mjeseci ili 6 godina od sada. Ovo je jedan od dva razloga niko neće biti u mogućnosti da vam odgovorim jednom i za sve "je Bitcoin mining profitabilan?". Drugi razlog je stopa konverzije. U slučaju ispod, možete ubaciti godišnji faktor pad profitabilnosti koji će vam pomoći procijeniti raste teškoća.

Stopu konverzije - Od niko ne zna šta će BTC / USD kurs biti u budućnosti teško je predvidjeti da li će Bitcoin mining biti profitabilna. Ako ste u rudarstvu kako bi se akumuliraju Bitcoin tek onda to ne treba da ti smeta. Ali ako planirate pretvoriti ove Bitcoin u budućnosti bilo kojoj drugoj valuti ovaj faktor će imati veliki uticaj naravno.

Dobiti kalkulator rudarstvu

Međutim, sada hajde da pogledamo složeniji primjer gdje smo uključiti više faktora:

Danas je jedan od najnaprednijih rudari tamo je Antminer S9. To je ono što je poznato kao ASIC rudarska oprema. Ona ima rudarski stopi od 14 TH / s. Ako koristimo jednostavan rudarskih kalkulator Bitcoin (prikazano gore) vidjet ćete da je na današnjoj poteškoće ćete zaraditi oko 0.11 Bitcoine mjesec dana.

Ali, naravno, to ne uzima u obzir troškove hardvera, troškovi električne energije, bazen naknade, itd Pokušajmo izračunati sve to zajedno.

Ovaj podatak je preuzet iz napredni rudarska kalkulator Bitcoin koristeći sljedeće statistike: 2% rudarstvo naknade bazen, 12.5 Bitcoin kao blok nagradu, 14 TH / s hash stopa, 1375W potrošnja energije i $ 0,12 po KW. Datum obračuna - Avgust 2017

Dakle, nakon 12 mjeseci da bi trebalo da oko 4.032 $. Međutim, nismo odbiti troškove hardvera još, tako da je to više kao $ 2,032. Međutim, to je istina za Bitcoin trenutnom kursu (oko $ 4,000). Ako izračunati ovo sa kursa od 1 mjesec dana ćete biti samo razbijanje čak.

Ovaj rezultat može promijeniti ovisno o vašem trošku električne energije, promjene u rudarstvu težine i što je najvažnije promjene u cijeni Bitcoin.

Dakle, iako dom rudarstva je skup posao još uvijek postoje druge mogućnosti koje mogu biti od značaja za vas da biste dobili u rudarstvu igre uz niže troškove.

Kako se kopaju Bitcoin sa cloud rudarstvu

Postoji novi koncept pod nazivom "oblak rudarstva". To znači da ne kupuju fizičke rudarski bušenje nego iznajmiti procesorske snage iz različitih kompanija i plaćeni u skladu sa koliko snage ste vlasnik. Na prvi ovo zvuči kao stvarno dobra ideja, s obzirom da nemate sve muke kupnje skupe opreme, pohranjivanja, hlađenje je, itd

Međutim, kada ti je mathit čini da nijedan od ovih oblaka rudarstva lokacije su profitabilne na duge staze. Oni koji rade čini profitabilne su obično prevare da čak i ne posjeduje rudarsku opremu, oni su samo razrađuju Ponzi sheme.

Ako želite da pogledate u oblak rudarstva predlažem koristeći Genesis Rudarsko jedini oblak rudarske kompanije koja je dovoljno dugo da dokaže da to nije prevara. Ali pazite da ne računa prije stavljanja svoj novac u bilo kojoj od ovih planova.

Rudarstva Altcoins kao alternativa Bitcoin

Da bi se shvatilo što Altcoins su profitabilni možete pronaći web stranice indeksa, kao što su CoinChoosethat vam potpuni Altcoin slom. Na CoinChoose možete vidjeti poteškoće za svaki Altocoin, gdje ih možete razmjenjivati ​​i kakve su šanse da profitiraju Bitcoin rudarenjem svakom konkretnom Altcoin. 

Tako je Bitcoin Mining profitabilan?

Moja pretpostavka je da na duge staze mogli ostvariti dobit od Bitcoin mining ali samo ako uložiti znatan iznos novca u dobroj rudarstvu za bušenje (npr Antminer S9). Ako nemate vremena ili novca - kloni rudarstva i samo ulagati u kupovinu Bitcoin na duge staze.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Mainstream Bitcoin Part 2: Academia and the Laymen

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Bitcoin Price se povećava sa evropskim bankarskim negativnim interesom

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial

Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Bitcoin VeriCoins, IBM-ov Internet stvari, Syscoin protiv Moolah, Bitlendingclub i Bitcon