Istorija Bitkoina i Litecina | Bosnian.Lamareschale.org

Istorija Bitkoina i Litecina

Istorija Bitkoina i Litecina

Prvo programer pomoću pseudo-anonimni identitet Satoshi Nakamoto, Bitcoin spominje u 2008. Godine, open source peer-to-peer digitalnu valutu je prvi put predstavljen 2009. Godine, a završila je u decembru 2013. Godine preko 172.000 vršnjacima. Bitcoin je pokrenut kao open-source de-centralizirano platformu virtualne valute, pri čemu se evidentiraju sve transakcije na blockchain po operatera - rudara. Iako Bitcoin je polako usvojen, to je postao inovativni sredstvo za razne digitalne trgovine i fiskalne aktivnosti, uključujući: spekulativna ulaganja preko BTC Exchanges filantropske aktivnosti, on-line kockanje, korištenje Bitcoin umjesto pojedinih nacionalnih valuta (u Iranu i Argentina na primjer), što omogućava vršnjacima da zaobilaze međunarodne sankcije ili rješenje za visoke stope inflacije, kroz razne poslovne namjene - u web stranice tehnologiju i danas - čak i tradicionalnog poslovanja. Kao Bitcoin nema fizički ili papir manifest, to je obično dostupna za kupovinu bitkoine preko kreditne kartice i preko Bitcoin Paypalplatforms ili pomoću BTC Paypal aplikacija.

Trenutno su mnoge zemlje zabranile Bitcoin, dok možete kupiti Bitcoin ili Buy Litecoinfor transakcije u drugim zemljama sa privatnih firmi, nevladinih organizacija i mjenjačnica iskoristiti svoje mnoge prednosti.

Mnoge kompanije i korporacije prihvatiti Bitcoin kao valute plaćanja, predstavljajući svoju želju da se opaža kao inovativna i globalno otvoren. Virgin Galactic Airlines je tipičan primjer, koji od Novembar 2013 najavili su da prihvate Bitcoin kao plaćanje, omogućavajući kupovinu ulaznica po Bitcoin nakon što ste kupili Bitcoin putem kreditne kartice ili BTC na Paypal.

Paralelno sa Bitcoin, Litecoin je inspiriran je i liči kao open-source peer-to-peer kriptovaluta, pokrenut 2011. Godine Charles Lee, postao je drugi po veličini po tržišnoj kapitalizaciji. Od novembra 2013. Godine, Litecoin je dobio produženi medijsku pokrivenost istaknutih medijskih kanala kao Bitcoin alternativnih. Litecoin proglašava ponuditi nekoliko prednosti Bitcoin, među kojima su: Novi blok obrade svake 2.5 minute (4 puta brže od Bitcoin); Različite i proglasila optimiziran algoritam; Projekcija izdavanja 84000000000 Litecoins, 4 puta više nego Bitcoin;

Litecoin se također može koristiti u većini aplikacija koji prihvate Bitcoin ili drugi kripto-valute, i trenutno se nalazi prihvaćena u 23 tržištu razmjene, od kojih je najveća BTC-E. To je moguće kupiti Litecoineither preko kreditne kartice ili preko Litecoin Paypalapplication, za upotrebu u BTC / LTC trgovanja, LTC / USD i trgovina LTC / EUR, kao i način plaćanja sa mnoge korporacije, preduzeća, nevladinih organizacija, web stranice i aplikacije.

Glavna prednost i Bitcoin i Litecoin je optužbe niske naknade za transakcije. Kada kupujete Bitcoin ili Buy Litecoin, naknada može biti niža i do X20 naknade za transakciju redovne valute 'nego, istovremeno omogućavajući vršnjaka povećana sigurnost, bolje performanse, poboljšanja i koristi. Koristeći Bitcoin i Litecoin uz korištenje opcije Bitcoin PayPal, stvara lak, jednostavan, user friendly i siguran način za kupovinu i steknu Kupi Bitcoin ili Buy Litecoins.

Budućnost Bitcoin i Litecoin čini obećavajuće, i kao digitalni komercijalne valute i kao investicija kanala, naročito kada njihova vrijednost postaje manje nestabilna.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Zašto Bitcoin ide dole?

Post Bitcoin

Expedia Sada prihvatite Bitcoin

Post Bitcoin

BITCOINOVI CENE U STVARANJU Nakon turbulentnog meseca!

Post Bitcoin

Pametni ugovori sa Bitcoinom

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Pregled kaveza - 1 stvar koju morate znati

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Bitcoin sa Coinbase

Post Bitcoin

Mainstream Bitcoin Part 2: Academia and the Laymen

Post Bitcoin

Bitcoin se ne može regulisati kao Internet

Post Bitcoin

Bitsquare - Bitcoin razmjena sa decentralizacijom do kraja

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

Deflacija Dio 2: Da li je deficita Bitkominske cene dobra ili loša?