Kako funkcioniše Bitcoin? | Bosnian.Lamareschale.org

Kako funkcioniše Bitcoin?

Kako funkcioniše Bitcoin?

Bitcoin održava peer-to-peer, što omogućava Bitcoin transakcija (transfera Bitcoin vrijednosti od jedne Bitcoin adresu na drugi koristeći kriptografski algoritmi) da se dogodi izravno između kupca i prodavca. Ovaj direktnu vezu kupca i prodavca eliminira potrebu za finansijskog posrednika kao što je centralna banka ili Federalnih rezervi. Umjesto da koriste posrednika, Bitcoin transakcija olakšan nezavisna kolektivnim mrežu Bitcoin "rudara" taj proces transakcije i potvrditi Bitcoin autentičnost i dokaz o vlasništvu. Ko ima internet vezu može kopaju Bitcoin pokretanjem Bitcoin mining software.

Zbir kolektivnog računarsku snagu rudara se zove "Bitcoin mreže." Što je veća Bitcoin mreže, više osigurati postaje. Razlog za to je zato što postaje računski nepraktično za maliciozni softver za napad na Bitcoin mreže kao Network proširuje svoju računarskih resursa. Jedini način zlonamjerni napad mogao učinkovito biti na Bitcoin Network je, ako je napad došao iz mreže veće i sa više snage za obradu nego Bitcoin mreže. Dok su banke naplaćuju naknade za transakciju kako bi nadoknadio milijarde dolara uloženih u infrastrukturu kako bi se olakšalo transakcija, Bitcoin rudari imaju mogućnost da dobiju naknadu transakcija za svoje izdatke računarstvo i električne energije.

Naknade za transakciju između nezavisnih Bitcoin kupaca i prodavaca su dobrovoljni i da su postavili stranaka; transakcija sa najvećim naknade će gotovo uvijek biti obrađeni brže, ali čak i promet bez naknade na kraju će se obrađivati. Naknada za transakcije je dizajniran tako da podstakne ljude da postanu rudara (ili se pridružite rudarski bazen) u cilju proširenja na raspolaganju resurse računara Bitcoin mreže koji su potrebni za provjeru transakcije. Naknade za transakciju za pretvaranje Bitcoin u druge valute i trgovačkih transakcija rade drugačije i osnovana od strane Bitcoin dobavljača usluga, kao što su CoinBase.com i BitPay.com. Trenutno, naknada standard transakcija je konkurentan klupa-označene na 1%.

Bitcoin mreža rudara obavlja dvije vitalne funkcije: ona obrađuje i potvrđuje Bitcoin transakcija koristeći sofisticirane algoritme, a uvodi nove Bitcoin u Bitcoin ekonomiju proces poznat kao "rudarski".

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitsquare - Bitcoin razmjena sa decentralizacijom do kraja

Post Bitcoin

Crypto Toolbox

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin

Post Bitcoin

2018 Prognoze: Bitcoin Will Crash- CTech

Post Bitcoin

Pregled kaveza - 1 stvar koju morate znati

Post Bitcoin

News Site Drama

Post Bitcoin

Kupovinom Bitkoina sa gotovinom, Western Union - How-to Guide

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama: 5-11.11.2014

Post Bitcoin

Prodajte bitkoine na berzi

Post Bitcoin

Lista od 8 bloka istraživača i šta su tačno?

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a (Q-U)

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: Vodič za početnike