Kako kupiti Bitcoins - 100% Safe, Scam Free Bitcoin Vodič za kupovinu | Bosnian.Lamareschale.org

Kako kupiti Bitcoins - 100% Safe, Scam Free Bitcoin Vodič za kupovinu

Kako kupiti Bitcoins - 100% Safe, Scam Free Bitcoin Vodič za kupovinu

Od Bitcoin je postao popularan širom svijeta u 2013. Godini i dalje izgleda gotovo nemoguće saznati kako kupiti Bitcoin bez traženja web satima. Ja ću ići preko najpopularnije metode uz kratak pregled svakog od njih. Detaljne upute mogu se naći na linku na kraju svakog pasusa.

Kupi Bitcoin kreditnom karticom

Vjerojatno najtraženiji rješenje kako kupiti Bitcoin kreditnom karticom. Postoji nekoliko načina to danas učiniti, ali će obično uključuju visoke provizije. Razlog za visoku komisija je jer kad Bitcoin sa kreditnom karticom neko prodaje se suočava rizik od prevara iz vašeg kraja. Zato obično ove metode za kupovinu Bitcoin će biti skuplji. Evo detaljan tutorial o kupiti Bitcoin kreditnom karticom.

Kupiti Bitcoin sa Paypal

Drugi najpopularniji opcija za kupovinu Bitcoin je preko PayPal-a. Opet postoji rizik od prevare kada koristite ovaj način i to je razlog zašto to nije tako popularan. Virwox, virtualni svijet razmjene, omogućava vam da kupite Second Life Lindens (SLL), što je još jedan virtuelni valuti sa Paypal. Zatim možete razmijeniti toj valuti za Bitcoin. Za potpuno objašnjenje o tome kako se to može učiniti pogledajte ovaj tutorial.

Kupiti Bitcoin sa debitne kartice

Također je moguće kupiti Bitcoin sa debitnom karticom. Proces je sličan kupnje Bitcoin sa kreditnom karticom, a detaljno je opisan u ovoj stranici.

Kupi Bitcoin sa elektronski transfer (SAD)

Ovo je najpopularnija metoda koje se mogu naći danas za kupovinu Bitcoine. Ona se koristi većina Bitcoin trgovinskih platformi i većina Bitcoin razmjene. Razlog ovo je tako popularna metoda je zato za razliku od koristeći kreditne kartice, kad ti poslati svoj novac na platformu razmjene ili trgovanje oni više nisu izloženi prevare. Ako se nalazite u SAD-u definitivno treba koristiti Coinbaseto kupiti Bitcoin sa virmanski. Evo kompletan tutorial.

Kupi Bitcoin sa elektronski transfer (SEPA)

Vrlo sličan Paypal, Skrill (ranije poznat kao Moneybookers) je e-commerce kompanija koja omogućava online plaćanja. Iako je teško pronaći web stranice koje će vas direktno prodati Bitcoin sa Skrill, to je još uvijek moguće da se zaobilaznim putem ovog pitanja koristeći Sljedeći tutorial.

Kupiti Bitcoine sa Cash

Ako se osjećate ugodnije s licem u lice sastanaka imate i mogućnost kupnje Bitcoine gotovinom. Lokalni Bitcoins na primjer, je web stranica koja vam omogućava da naći ljude koji su u potrazi za prodaju Bitcoin blizini specifičnim geografskim područjima. Svaka osoba ima rejting povjerenja i web stranici također pruža escrow serviceso možete osjećati sigurnije kada poslovanju. Evo kako možete kupiti Bitcoine gotovinom.

Kupiti Bitcoin sa Western Union

Ako Western Union je jedina opcija ti je ostalo i dalje je moguće kupiti Bitcoine. Kompanija se zove CoinMama prihvaća transfere Western Union i pribora vam Bitcoine u zamjenu. Komisije su veći nego što je uobičajeno, ali to je za dobar razlog. Za potpuno objašnjenje o kupovini Bitcoin sa Western Union pogledajte ovdje.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoinova prepolovina 2016: Šta je to i zašto bi trebalo da se brineš?

Post Bitcoin

Silk Road Bitcoin Aukcijski pobjednik najavio ured za američke maršale! Ko je?

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate

Post Bitcoin

Kako platiti Bitcoin takse u Sjedinjenim Državama

Post Bitcoin

Redovno trgovanje bitkoma dozvoljeno je u Indiji, kaže pravni stručnjak

Post Bitcoin

OP-ED: Reakcija Jim Hypera na regulaciju bitkoina je pogrešna

Post Bitcoin

Trucoin - sada usaglašen i zakonski ovlašćen da prodaje Bitcoin u 31 državi

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Post Bitcoin

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Cijena bitkoina povećava 30%: šta se desilo u poslednje dve nedelje?