Kako napraviti siguran Bitcoin novčanik | Bosnian.Lamareschale.org

Kako napraviti siguran Bitcoin novčanik

Kako napraviti siguran Bitcoin novčanik

Posjetite ovu postfor najnovijim informacijama

Ovo je vodič za izradu potpuno siguran Bitcoin novčanik novčanik držiš na drajv. Razlog je tako siguran je da će koristiti Ubuntu stvoriti operativni sistem boot-moći izbjeći bilo malware, spyware ili viruse. Mi to radimo na ovaj način, jer postoje programi vani koji pokušavaju da ukradu Bitcoin novčanik. Postoje online novčanike koje možete koristiti ali ja visoko predlažemo da koristite samo one za dana u dan transakcije i zadržati poseban novčanik vašeg tekućeg računa.

Prije nego što počnemo trebat će vam 1 ili 2 Thumb diskovi (ići u detalje o tome zašto možda ćete morati 2 kasnije). Oni ne moraju biti veliki. Kupio sam 2 GB diskova za 5 dolara svaki. Kada imate to, možemo početi.

Operativni sistem za Secure Bitcoin Wallet će biti Ubuntu. Ne boj se, ako ste koristili samo za Windows cijeli svoj život. Ja ću vam hoda kroz ovaj korak-po-korak.

Idite na Ubuntu Preuzimanje Pageand kliknite na preuzimanje opciju na desnoj strani ekrana. Pobrinite se da je sačuvate na mjesto ćete zapamtiti jer ćemo to trebati kasnije. Takođe možete preuzeti ovo sa torrent stranice ako znate kako. Ako niste upoznati s bujica samo ga preuzeti sa linka iznad.

Sada trebamo napraviti boot-u stanju palac pogon. Lucky za nas, tu je jednostavan za korištenje softvera koji to radi za nas. Idite na USB Installer Pageand preuzimanje programa usb instalatera. Ovaj program će se tako da možete pokrenuti sa USB diska. Nakon što je preuzeta, pokrenite program i izvadite ga u neki folder ćete pamtiti. Ja bih predložio da koristite fascikle za preuzimanje, a zatim stvaranje novog folder pod nazivom "USBinstaller", tako li se gdje je. Jednom kada se raspakirali, idem u taj folder i pokretanje softvera.

Odaberite Ubuntu za korak 1. To bi trebao biti vrhu opciju na padajućem izborniku. Zatim kliknete na dugme Browse i odaberite Ubuntu preuzimanje od ranije (sjećam kad sam ti rekao da se setim gde si ga čuvaju u?). Zatim izaberite USB palac pogon. Ako priključite ga i ne pojavi, ostavite ga priključen i ponovno pokrenuti program i to bi trebao biti tamo. Onda sve što morate učiniti je kliknuti stvoriti i ostavite ga da radi. To bi trebalo da traje predugo, ali to će biti trenutak ili dva. Evo šta je moj izgledao.

** Prije nego što nastavite sigurni da li se našeg adresu startbitcoin.com tako da možete vratiti i završiti tutorial. **

*** Pročitajte narednih nekoliko paragrafa prije pokretanje sa Ubuntu ***

Sada kada imamo Boot-moći verzija Ubuntua, moramo koristiti. Držite palac pogon priključen i ponovo pokrenite računalo. Ako se ne pokrene automatski Ubuntu, možda ćete morati pogoditi Esc ili Del tipki kao računalo se pokreće. Sljedeći dio je vrlo važno. ** Nemojte instalirati Ubuntu. Odaberite "Run Ubuntu od USB disk" na ekranu koji se pojavljuje. Sigurnost ove metode dolazi od vodeći računa da imate svježe operativni sistem svaki put kada želite pristupiti novčanik, tako da se ne drže nikakve informacije koje bi mogle biti zlonamjerne.

Jednom Ubuntu radi, samo napred i povezivanje na internet. Ako koristite Hardwired Ethernet veze (zapravo imaju kabel naletim na računaru preko modema ili routera) to treba učiniti za tebe već. Ako ne kliknite na dugme bežične veze na gornjem desnom uglu ekrana, izaberite vaš ruter i unesite svoju lozinku.

Sada trebamo preuzeti Bitcoin klijenta i započeti novi novčanik. Idite na službenim Bitcoin Homepageand se da ste sada koriste Linux. Tako da ne preuzeti Windows izdanje. Uvijek sam unzip datoteku na mom preuzimanja folder, ali to nije bitno, samo sjetiti gdje ste izdvojiti ga. Nakon ekstrakcije idi na preuzimanje folder i otvorite Bin> 32>, a zatim otvorite ikonu Bitcoin. Ovo će otvoriti Bitcoin App. Sada zatvorite ga. Jedini razlog zbog kojeg smo otvorili bio da se stvori wallet.dat datoteku.

Sljedeći korak je da se tako možemo vidjeti skrivene datoteke na računalu. Otvorite File Explorer (izgleda kao kuća na folder na vrhu menija na lijevo), pomaknite miša u gornjem lijevom kutu ekrana. Te bi trebao vidjeti poznato meni sada, uključujući datoteke, uređivanje i još mnogo toga. Kliknite Uredi, a zatim preferencijama. Pogledajte u nastavku -

Na vrhu prozora koji upravo pojavila mogućnost da biste vidjeli skrivene datoteke. Odaberite OK i prozor treba zatvoriti. Sada, u File Explorer kliknite Ubuntu u gornjem lijevom uglu prozora i trebalo bi biti u mogućnosti vidjeti folder pod nazivom ".bitcoin".

Hajde, otvori da i tu je vaša wallet.dat datoteku. Desno kliknite na njega i kopirajte ga.

Sada dok je još u vašem File Explorer možete odabrati svoj drugi USB disk sa lijeve strane tog prozora. Desni klik i zalijepite svoj wallet.dat datoteku na USB disk. Sada imate sigurnu novčanik koji je siguran od malvera i virusa.

Kada želite da pristupite vaš novčanik ćete pokrenuti Ubuntu i instalirati Bitcoin kao što si i ranije, ali to ćete želite da kopirate wallet.dat datoteku iz USB disk i zalijepite ga u folder the.bitcoin i vi ste dobro ide.

Pobrinite se da ne prebriše wallet.dat datoteku i ja bih preporučio zarađuju više od 1 palac pogon samo u slučaju da se nešto dogodi na svoj glavni. Neki ljudi preporučuju enkripciju palac pogon, ali ja bih preporučio krije ga na sigurnom mjestu... Kao sef. Ako imate dovoljno Bitcoin gdje patiti ozbiljan gubitak, ja bih ići s sef.

Ako ste pronašli ovaj tutorijal pomoći - Donirajte 1G1ehppEgjiFTUSHFz2xs9KLSQuWLPYF2o i ako se dovoljno, ja ću preći na moj siguran novčanik.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Izveštaj Willy: Novi razvoj u Mt. Gox Bitcoin Debacle

Post Bitcoin

Mt. Goxov Bitcoin Bankruptcy

Post Bitcoin

Armory Technologies objavljuje ažuriranu verziju svog Bitcoin novčanika nakon što obezbedi investicije od $ 600k

Post Bitcoin

Jody Drake iz Butterfly Labs tvrdi nemoguće kupiti namirnice

Post Bitcoin

Intervju sa Charly Clintonom iz BitXBay-a, Bitcoin Marketplace

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Bitcoin kreditni Bubble Part 1: Bitcoin Margin Trading

Post Bitcoin

Uvod u Bitcoin i Blockchain tehnologiju

Post Bitcoin

Kako platiti Bitcoin takse u Sjedinjenim Državama

Post Bitcoin

BitStampove Bitcoin Audit Shows rezerve pokrivaju sve depozite

Post Bitcoin

Bitkoin neverovatan porast će na kraju dovesti do suza - South China Morning Post