Satoshi Nakamoto | Bosnian.Lamareschale.org

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto

Misteriozni tvorac Bitcoin protokola i originalni Bitcoin-Qt softver. U 2008. Godini, Satoshi Nakamoto objavio Bitcoin Whitepaper pod nazivom "Bitcoin: peer-to-Peer Electronic Cash System" na kriptografija mailing listu. U 2009. Godini, on je objavio verziju 0,1 od Bitcoin softvera, koji su sastavljeni koristeći Microsoft Visual Studio i ran samo na Windowsima.

Satoshi Nakamoto dalje aktivno ažurirati Bitcoin izvorni kod i komuniciraju sa Bitcoin zajednice do 2010. Godine, kada je njegova interakcija počela da se smanjuje i on je na kraju predao off rukovodstvo projekta Bitcoin Gavin Andresen.

Pravi identitet Satoshi Nakamoto ostaje nepoznat. Ime može biti pseudonim i mogla bi predstavljati jednu ili više osoba.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). SatoshiSleng za najmanji mogući jedinice Bitcoin:.00000001 BTC. Termin "Satoshi" je skovao Bitcoin zajednica iz poštovanja prema Bitcoin kreator, Satoshi Nakamoto.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 


Tanak klijentTanki klijent je tip Bitcoin novčanika softver koji ne radi kao P2P mreža čvora ili preuzeti cijelu blockchain. Umjesto toga, on prati Bitcoin transakcija upita jedan peer server na Bitcoin mrežu samo za transakcije koje uključuju adresama u svom novčaniku. Ova funkcionalnost je poznat kao Simple Plaćanje verifikaciju (SPV).

Dok je više osjetljiv na dvostruko potrošnja napada, tanki klijenti su daleko efikasnije u pogledu skladištenja prostora na disku, bandwith, a vrijeme potrebno za verifikaciju transakcija. Ovo poboljšane performanse čini tanki klijenti više odgovara Bitcoin novčanik za upotrebu na uređajima kao što su mobilni telefoni.

Međutim, većina tanki klijenti u potpunosti ne štiti privatnost korisnika: oni otkrivaju IP adresa korisnika i adresa koje pripadaju novčanik korisnika na SPV serveru.

Za usporedbu, "full klijent" preuzimanja i sinkronizira cijelu blockchain na računaru. U vrijeme pisanja ovog teksta, veličina blockchain je preko 16GB.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 


Bitcoin DefinitionsBitcoin ima dosta opskurne terminologije koja može biti zbunjujuće i entuzijasta kriptovaluta i početnici podjednako. Usavršite na Bitcoin vokabular pregledom listu pojmova i njihove definicije ispod.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 


Kako poslati Bitcoins iz novčanikeDanas ćemo naučiti kako da sigurno poslati bitkoine koje se nalaze na Bitcoin papiru novčanik. Tačnije, mi ćemo vam reći šta da radim, a onda ćeš znati kako se to radi.

Provesti sredstva na papiru novčanik, morate:

  • Priključak za internet
  • Softver novčanik (npr Electrum, Bitcoin Core, ili Blockchain.infoaccount)
  • Oko 15 minuta

Slanje bitkoine od papira novčanika može se sažeti u nekoliko koraka:

    Sweep (ili uvoz) privatni ključ papira novčanik u softver novčanik.

    Pošaljite bitkoine pomoću softvera novčanik na adresu primaoca.

Je bitkoine šaljete potrebu da se emituje kao nove transakcije preko interneta. Transakcija će potom biti dodan u blockchain, koji kreditira bitkoine šaljete na Bitcoin adresu primaoca. Na ovaj način se prenose bitkoine.

Ali ja ne želim da provedem sve Bitcoin na moje novine Wallet

Ne morate da ako ne želiš. Možete poslati dio njih na koga, a preostali iznos će biti pohranjena u svoj softver novčanik. Vaš rad novčanik će biti osiromašeni svih sredstava, čak i ako ste provesti samo neke od vaših bitkoine.

Ali, možete izvršiti dodatni korak i poslati ostatak iznosa natrag u svoj rad novčanik (iako za sigurnost, možda želite generirati novi papir novčanik i poslati ih na to umjesto).

Ili možete jednostavno staviti sve bitkoine iz vašeg papira novčanika na svoj softver novčanik bez njih šalju nikome. To je tvoj poziv.

Kratak pregled papira Novčanici i Cold Storage

Izraz "hladnjace" odnosi se na Bitcoin novčanik koji je privatni ključ je formirana i živi u potpuno van mreže i izolovan način. Veoma pouzdan generira papira novčanik značajno smanjuje rizik od krađe, dok je sigurno sačuvani i nijedan drugi od vas ništa ima pristup na njega. Ako privatni ključ novčanik je ikada digitalizovali mašinom spojen na internet, a zatim novčanik se više ne smatra hladno. Bitcoin papir novčanika može biti generiran s više nivoa sigurnosti i predostrožnosti. Nivo željenih sigurnosti je obično u odnosu na iznos od bitkoine da se čuvaju. Izuzetno siguran generacija papir novčanik je kompletan predmet vlastitog, molim vas

Povezane vijesti


Post Bitcoin

CEO Leetcoin Kingsley Edwards pregovara sa konkurentnim igračima i bitkoin nagradama

Post Bitcoin

Coinbase, Gemini i CoinX bitka biće prva Licensed Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Kako digitalna valuta omogućiti poljoprivrednicima u Africi?

Post Bitcoin

Real Live Primer za Bitcoin trgovanje za vas da kopirate

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

LocalBitcoins Data Breached, ali Bitcoins i Korisnički podaci sigurni!

Post Bitcoin

6 Novi Bitcoin bankomati i gdje ih naći

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins ako ste Noob - Bitcoin Whiteboard u utorak

Post Bitcoin

Japan se uzdrži od regulacije, implikacije na cijenu bitkoina

Post Bitcoin

CoinMX pregled - Da li je pouzdana Bitcoin Exchange?

Post Bitcoin

Trucoin objavljuje partnerstvo sa bitpay-om za Bitcoin St. Petersburg Bowl