Privatni ključevi: Uvoz protiv čišćenja | Bosnian.Lamareschale.org

Privatni ključevi: Uvoz protiv čišćenja

Privatni ključevi: Uvoz protiv čišćenja

Poznavanje razlika između uvoza privatni ključ i brišući je važno, pogotovo ako koristite papir novčanike.

Uvoz

Kada uvezete privatni ključ, ti si jednostavno dodajući da prikupljanje privatnih ključeva u softveru novčanik. Ako bilo Bitcoins pripadaju privatni ključ, oni će sada biti uključeni u ravnoteži softvera novčanik-a. Ali oni Bitcoins ostaju dobio privatnog ključa: na primjer, ako uvozite papir novčanik, njegova bitkoine sada postoje i na novčanik papira i softver novčanik. Ako neko drugi dobije svoje ruke na privatni ključ koji papir novčanik, ili ih već imali pristup svojim privatnim ključem, oni i dalje mogu provesti svoje bitkoine. Osim toga, bilo bitkoine poslati na papir novčanik u budućnosti će biti zaslužan i za novčanik papira i softver novčanik.

Još jedna važna stvar koju treba imati na umu je da ako bilo koji od privatnog ključa bitkoine troše pomoću softvera novčanik (tj što online kupovinu), a zatim privatni ključ će biti potpuno ispražnjena od svojih bitkoine. Čak i ako je samo dio njegove bitkoine se troši. To je zato što Bitcoin transakcija provede čitav saldo privatni ključ, i slati ostatak promjenu na novogenerisanog privatni ključ u softveru novčanik.

Uvoz također može dovesti do druga pitanja, kao što je potreba da se ponovo backup vaše privatne ključeve prilikom uvoza u deterministički novčanik.

Kada treba uvezete Private Key?

Trebalo bi da samo uvoz ako ste generirali privatnog ključa (ili papir novčanik) sebe i niko drugi nema ikada, ili će ikada imati pristup. Ako neko drugi dao novčanik papir, ili njegovi privatni ključ je vidjeli, ili će se vidjeti od strane drugih ljudi, trebalo bi da je pomesti umjesto toga.

Zamah

Brišući privatni ključ je isti kao i uvoz, ali uz dodatni korak: sve bitkoine pripadaju privatni ključ se šalju na novu Bitcoin adresu na Vašem klijentskog softvera. To se radi putem Bitcoin transakcija, tako da je potrebna internet vezu za slanje transakcije i dovršiti prelet. Nakon što je Sweep je završeno, novčanik papir je potpuno ispražnjena sredstava i svih privatnog ključa bitkoine sada pripadaju novoj privatni ključ u softveru novčanik.

Od brišući uključuje slanje transakciju (na sebe), naknada rudara 0.0001 BTC se obično odbijaju od ravnoteže. Zavisno od toga koji klijent koji koristite, ovaj iznos je opcionalno ili podesiv.

Kada treba Sweep privatni ključ?

Trebalo bi pomesti privatni ključ ako neko još ima, ili će ikada imati pristup privatnog ključa (kao da vam neko dao papir novčanik ili privatni ključ je objavljena). To će spriječiti lopov ikada biti u stanju provesti bitkoine u vezi sa njim, čak i ako imaju ili ikad pristup. Ako je privatni ključ (ili papir novčanik) će se ponovo koristiti u budućnosti onda možete zadržati i ponovo pomesti njegov sadržaj još jednom bitkoine se šalju na to.

Ako si i dalje u nedoumici da li da se uvoze ili pomesti privatni ključ, verovatno bi trebalo da to guraju. To rješava mnoge probleme koji mogu nastati u obavljanju uvoz.

Koji Software klijenti mogu uvoz i Sweep

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

MIT bitkoin ljeto takmičenje: BitComp

Post Bitcoin

Možete kupiti pasoš sa Bitcoinom

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a

Post Bitcoin

Usmjeravanje pobjednika aukcije USMS-a

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Post Bitcoin

Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper

Post Bitcoin

IRS naljepnice Bitcoin nekretnina koja nije valuta

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10

Post Bitcoin

Kako dobiti bilo koji $ 5 stavka iz Amazon ili Ebay besplatno za korišćenje Bitcoin-a

Post Bitcoin

Bez presedana: Bitcoin Mining Network prevazilazi 100 PH