Koristeći Bitcoin anonimno | Bosnian.Lamareschale.org

Koristeći Bitcoin anonimno

Koristeći Bitcoin anonimno

Svi Bitcoin transakcija se čuvaju u javnoj knjizi pod nazivom blockchain. Podataka koji se čuvaju u svakom od tih transakcija uključuje Bitcoin iznos plaćanja i Bitcoin adresu pošiljaoca i primaoca (između ostalog). Jer svaka transakcija koristi bitkoine iz prethodnog transakcije, a blockchain je javnim podacima, svaki Bitcoin plaćanje ima traceable istoriju koja se može pogledati od strane bilo koga.

Bitcoin adrese nisu sami vezani za osobu ili entitet. Zato Bitcoin se često naziva pseudonymousor pseudo-anoniman. Međutim, identitet osobe može biti povezana sa Bitcoin adresu na druge načine. Kada se to dogodi, to je moguće odrediti transakcije koje osobe unazad i naprijed kroz blockchain istoriju. Jedan anonimnost kršenje može otkriti cijelu Bitcoin povijest transakcija pojedinca.

Ali kako je adresu povezan sa osobom? Najčešće, udruženje nastaje kada ljudi sa svojim Bitcoin adresa objavljuju svoje ime zajedno online. Ali postoji mnogo drugih načina (pogledajte u prvih sedam načina vaš identitet može biti povezan sa Vaše Bitcoin adresu). Nakon što je napravio udruženje, stranka s dovoljno odlučnosti, vrijeme i resursi mogu analizirati blockchain i utvrditi koliko bitkoine pojedinac ima, kako ih dobiti, i kako ih provesti.

Da biste koristili Bitcoin anonimno, mjere opreza treba poduzeti kako bi se sprečilo svoj pravi identitet od toga da bude u vezi sa svojim transakcijama i adrese.

Tl; dr; Bitcoin nije anoniman - ali može biti anonimni dovoljno, ako si pažljiv.

Koristiti novu adresu za svaki dolazni transakcije

Prvi i najlakši korak je da se koristi nov, nekorišten adresa za svaki dolazni transakcije. Jednostavno stvarajući novu adresu i koristi ga kako bi dobili isplatu pomaže sakriti ukupno stanje svog Bitcoin novčanik. Ako svako plaćanje primite ide na drugu adresu koju ste vlasnik, onda te bitkoine su raspoređene između više adresa, umjesto da se skladišti u velikom paušalnom iznosu na jednu adresu. To ga čini mnogo teže za nekoga da zna koliko bitkoine ste vlasnik jer većina klijenata Bitcoin javno ne otkrivaju koji se bavi ste vlasnik kada dobijete isplatu.

Međutim, ove adrese mogu biti javno povezana međusobno kada šaljete plaćanje. Ako je ukupan iznos transakcije šalješ je veći od iznosa koji imate na jednu adresu, onda je vaga nekoliko tvojih adresa mora se kombinirati kao ulaza do ukupnog iznosa transakcije. Kada se ova transakcija je pohranjen u blockchain, može ukazati, ali ne nužno dokazati da su pojedinačni unos adrese su u vlasništvu jednog entiteta. Ako vaš identitet nije povezan sa bilo kojim od vaših adrese, vaša anonimnost i dalje treba biti pretežno sigurna.

Ali, ako već imate nekoliko transakcija vezana za tvoje ime, to može biti najbolje za početak potpuno novog novčanik koji je posvećen koristi Bitcoin anonimno, i prebacite bitkoine na novi novčanik pokretanjem ih kroz mikser. Držite anoniman novčanik i redovno novčanik zaseban - ne šalju novac između dva bez upotrebe miksera.

Također treba napomenuti da Bitcoin transakcija uvijek provesti kompletan iznos pohranjene u adresu. To znači da ako šaljete 1 Bitcoin od adrese koja sadrži 2 bitkoina, dodatni 1 bitcoin će biti uključeni u transakciju, već će biti vraćeni na jednog od svojih adrese. U većini jednostavan oblik promjene će se vratiti na originalnu adresu, ali to ima veliki nedostatak da će biti jasno vidljivo koji adresa pripadao stranci prijema. Iz tog razloga većina Bitcoin novčanike automatski stvoriti nove adrese promjena dobiti ostatke svog transakcija. Ove adrese promjene mogu pomoći maske koji je namijenjen primalac transakcije zaista bilo.

Tl; dr; Generiraj novu adresu za svako plaćanje želite primati - pomaže sakriti svoj ukupno Bitcoin ravnotežu.

Izbjegavajte tanke klijente i Hosted Novčanici

Gotovo svi tanki clientsleak koja se bavi ste vlasnik bilo čemu Simple Plaćanje verifikaciju (SPV) server oni povezati. Tanki klijenti ne skladištiti blockchain lokalno. Umjesto toga, oni propituju jedan SPV server za transakcije koje uključuju adresama u novčaniku. Iako je ovo funkcionalnost je daleko efikasnije i brze nego raščlambi blockchain lokalno, kompromis je da svaki Bitcoin bave ste vlasnik podnosi se SPV serveru.

Hosted klijenti su još gore u pogledu anonimnosti. Sve vaše privatne i javne ključeve borave na 3rd party serverima, tako da je trivijalan za operatera znati koje Bitcoin bavi ste vlasnik. Osim toga, bilo koje druge informacije koje ste dostavljene na servis je povezan sa svojim Bitcoin adresama i može se lako pristupiti operatera službe.

Ove vrste novčanika olakšavaju operatera SPV servera ili usluga administratora da ne samo znati koji Bitcoin bavi ste vlasnik, ali i povezati ih s IP adresom. Operator bi potencijalno objavljivanje informacije, oni mogu biti sjeckan i info ukradeno, ili oni mogu biti subpoenaedor NSL'dto pružaju trupaca policiji ili vladine agencije.

Jedan od osnove Bitcoin je nemati povjerenja pojedinačna stranka. Što se tiče anonimnosti, to je najbolje koristiti punu Bitcoin klijent kao Bitcoin-Qtor Armory, i čuvajte čitav blockchain lokalno.

Tl; dr; Thin clientsand domaćin novčanike curi koja se bavi ste vlasnik - koristite punu klijent poput Bitcoin-Qtor Armoryinstead.

Bitcoin i Vaša IP adresa

Kada ste pokretanja transakcije na računaru, Bitcoin klijent šalje potrebne podatke drugim klijentima, efektivno emitovanja transfer Bitcoin na mrežu. Bitcoin ne šifruje svoj promet, što znači da se svom dobavljaču internet usluga, vlasnik HotSpot javnost svojim koriste, ili NSA može pogledati u vaše transakcije i odrediti svoju Bitcoin bilance uz malo truda. Za sofisticirani trećoj strani da je moguće okupiti puno podataka o obavlja transactionsto otkriti identitet korisnika Bitcoin na slobodi.

Ako je vaše potrebe za anonimnost naloge za borbu protiv IP praćenje, potrebno je da se povežete Bitcoin mreži preko Anonimizirana sloj poput Tor ili virtualnu privatnu mrežu (VPN).

Humka

Get Torfrom na zvaničnom sajtu, instalirajte Tor klijent i proverite da li radi. Zatim idite na postavke mreže vašeg Bitcoin klijenta i postavite vezu sa SOCKS proxy, adresa 127.0.0.1 (poznat i kao localhost) preko porta 9050 (standardni Tor port) ili port 9150 (ako ste instalirali Tor snop pretraživača). Tor je prirodno sporiji nego vaši direktni priključak za internet, tako da ako želite da postavite punu klijent za korištenje preko Tor, to bi bila dobra ideja da prvo skinuti blockchain bez Tor, a zatim koristite tor kad god slanja transakcije.

VPN

Osim Tor je također moguće koristiti VPNto sakriti svoj IP adresu. Ali to dolazi sa odredba da morate vjerovati VPN usluga ne da se prijavite ili otkriti vaše transakcije. Većina mrežnih VPN pružaju konfiguracije ili aplikacije koje automatski put sve vaše internet prometa preko svojih servisa, tako da nije potrebno izvršiti dodatne konfiguracije na Bitcoin klijenta.

Koristite Javni (WIFI) Mreža za dodatni sloj anonimnost

Kada se javna WIFI koristi kao dodatak Tor ili VPN, još jedan sloj sigurnosti je dodan u vašu anonimnost. Početna pružatelja internetskih usluga prikupljaju imena kupca, adrese i druge lične podatke kada znakove kupac za uslugu. Vaš identitet je direktno vezan za vašu IP adresu i sve internet prometa generiranja koristeći svoje internet konekciju.

Kafe ne zahtijeva da osobne podatke kako bi internet vezu, što ga čini teže za aktivnost može pratiti natrag na vas. Međutim, još uvijek postoje druge stvari koje treba razmotriti. MAC adresa će najvjerovatnije biti prijavljeni od strane operatora javnih WIFI, koji se može koristiti za identifikaciju računara. Većina operativnih sistema omogućava vam da lažirati pravi MAC adresu vaše mrežne kartice stvaranjem i umjesto toga koristi slučajni MAC adresu. To bi trebalo biti učinjeno svaki put prije spajanja na WiFi mreže javnosti. Također, razmotriti i druge načine na koje vaš identitet može biti povezano sa vaše veze, kao što su:

 • Sigurnosne kamere na tom području
 • Koristeći istu WIFI lokacije na periodično i biti priznata od strane zaposlenih
 • Pomoću kreditne kartice za kupovinu robe na lokaciji
 • Trenutno nešifrovane lokacije koje su ste poslali svoje osobne podatke na

Zapamtite, preporučuje se da se zadrži sve svoje javne WIFI saobraćaj šifruju Tor ili VPN-a.

Tl; dr; sakrij svoje Bitcoin internet prometa pomoću Torand / ili VPN-a. Koriste javni WIFI kao dodatnu mjeru.

Kako da biste dobili Bitcoine Anonimno

Iako je moguće da se anonimnim Bitcoin kasnije razbijanje lanca identitet koji ste povezuje sa kovanicama, najbolji način da ostanu anonimni nije da su vaše vjerodajnice povezano sa Bitcoin transakcija na prvom mjestu.

Ako kupite bitkoine na mjestu razmjene, oni neminovno povezan sa svojim imenom. Većina razmjene zahtijevati da potvrdite svoj identitet pružajući skeniranje vaše vlade ID. Možda ćete morati pružiti skeniranje komunalnih računa ili banci izjave da bi dokazali svoju fizičku adresu. Isto tako, mnoge razmjene prihvatiti samo nacionalne transfer valute preko bankovnog računa ili kreditne kartice, dodatno dokazuje svoj identitet i ostavlja trag na papiru koji je lako pratiti. Jednom kada vam pružiti razmjenu s povlačenjem Bitcoin adresu za slanje novokupljene bitkoina da, da adresa je povezan sa svojim imenom u evidenciji razmjene. Te evidencije mogu se procurila, objavljen, ili zatražio od strane policijskih službenika.

Tl; dr; Bitcoin razmjene zahtijevaju dokumente i bankovne račune koji dokazuju ko si. Izbjegavajte ih.

Kupiti Bitcoine u lice

Najbolji izbor za kupovinu bitkoine u anonimnom modi je da se licem u lice s nekim spreman da proda bitkoine za fizičko gotovinu. Postoji veliki broj websiteswhere možete pronaći ljude da trguju, ali je najpopularniji sajt LocalBitcoins. Da ostanu anonimni, sljedeće mjere opreza treba uzeti:

 • Ne daju nikakve informacije koje bi se mogle koristiti za vašu identifikaciju. Ne daju svoje pravo ime, osobni e-mail adresa, telefonski broj ili fizičku adresu.

  Ako morate dati svoj broj telefona ili koristite telefon za koordinaciju trgovinu Meetup, dobiti plamenik telefon. Oni su jeftin i može se kupiti u gotovini.

  U zavisnosti od vaših potreba anonimnost, možda želite da koristite anonimni pristup Internetu, kao što je Tor, pristup LocalBitcoins i vaša baca e-pošte.

  Pronađite prodavac koji je spreman da trguje Bitcoine za gotovinu.

  Pregledajte povijest prodavca i povratne informacije koje su dobili od drugih kupaca, ne trguju sa novim prodavaca.

  Muškarac u dobro naseljenom, javnom mjestu. To može biti korisno da hodaju ili biciklom na lokaciju izbjeći vozila ili registarske tablice identifikovani. Ako morate voziti na lokaciju, parkirajte znatan rastojanju, ili imam prijatelja te odbacim i da te pokupi.

Tl; dr; Bitcoin kupiti u lice od nepoznate osobe sa fizičkim gotovine su visoko anonimni.

Kupiti Bitcoin sa gotovinom u Mail

Anonymous transfer novca može biti slanjem fizički gotovine na mail ili uz određene isplate provajdera kao što su MoneyPak. U tom slučaju prodavatelj će pružiti poštansku adresu, a vi ćete se očekivati ​​da će spakovati i poslati uplatu na njih. U zavisnosti od uslova aranžmana, prodavac može zahtijevati da prvo pošalje plaćanje, ili se mogu složiti će staviti na bitkoine u escrow. Za dodatnu sigurnost, možete se odlučiti za slanje paketa kao preporučenom pošiljkom, osigurati, ili zahtijevaju potpis nakon isporuke. Ako ste osiguravajući paket, možete uzeti u obzir uzimanje video ili fotografije sadržaja paketa da dokaže svoju vrijednost u slučaju poštanskih usluga gubitka ili krađe paket.

Ako se odlučite da ne daju povratnu adresu na paketu, to će najvjerojatnije biti označen od strane poštanske službe za daljnje inspekcije (možda X-ray ili psi droga). Također je najbolje ne koristiti povratnu adresu koja ne postoji, jer je paket će također biti označena. Isto tako, ako pošiljka ne bude dostavljena, a ne mogu poslati natrag na vas, fizički gotovina će očito biti izgubljeni.

Osim toga, mnogi prodavci radije koristiti PGP / GPGencrypted komunikacije, tako da se otkriva njihova poštansku adresu samo za vas i nikada se nalaze na serverima službe u običan tekst. To može isplatiti za postavljanje PGP / GPG na računaru, reklamiraju da ga podržavaju, i dati svoj javni ključ.

Tl; dr; Bitcoin kupljene preko gotovini šalju putem pošte donekle anonimni, iako vaš povratak adresa (ako postoji) će biti poznat prodavatelju.

Kupiti Bitcoin sa bankomata

Sve više i više Bitcoin bankomata se pojavljuju. U nekim jurisdikcijama traže mnogo informacija identifikaciju prije nego što možete kupiti bilo koji novac, ali drugi su potpuno anonimno i jednostavno generirati novčanik papira ili transfer Bitcoins na adresu po vašem izboru nakon što ih hrani nešto gotovine. Ako možete da takav Bitcoin ATM naći oni bi biti dobar izbor za vas dobiti bitkoine anonimno i bez puno muke, čak i ako morate platiti iznad trenutne tržišne cijene - ali oni su rijetki.

Online Posao

Drugi način da se Bitcoins anonimno je da ih zaraditi sa online posao. Postoji mnogo prilično mutnih ponuda za posao, iako, uvijek s dužnom pažnjom prilikom preuzimanja posla i da ostanu anonimni to je naravno potrebno da nikada ne otkrije svoj pravi identitet sa svojim poslodavcima.

Reddit Jobs4Bitcoinssubreddit je dobro mjesto da traže poslove koji plaćaju Bitcoine. Ponude za posao treba biti označena sa [ZAPOŠLJAVANJE] i to je na vama je da se kontakt kada nađete nešto što vam se sviđa. Naravno, možete i oglašavati svoj utržive vještine s post, budite sigurni da biste ga označili sa [FORHIRE].

Coinalityis dobar Bitcoin posao site ima puno posla ponude koje se može filtrirati prema vrsti zaposlenja, kategorije, plaćanje i lokacija. Većina ponude za posao na Coinality su tehnologija i internet vezi i mnogi se može obaviti online iz bilo gdje u svijetu. Također se možete pisati svoj životopis za privlačenje potencijalnih poslodavaca.

Tu su i desetine sajtova koji plaćaju minijaturnom iznose za posjet lokacijama i gledanje reklama, ali to su uglavnom nije vrijedno vremena i truda.

Tl; dr; možete dobiti anoniman bitkoine radeći za njih. Ali izbjegavajte poslove koje ste platili za gledanje video zapisa ili kliknete na veze - oni neće platiti mnogo.

Rudarstvo

Rudarstva bombone svježe bitkoine koje nisu postojale prije i zbog toga je anonimni način da se dobije novac. Glavna mana je to rudarski je evoluirao od nečega što je bilo ko mogao uraditi sa roba hardver za visoko konkurentno tržište gdje samo specijalizirana rudarstvu hardver (tzv ASIC) mogu nadati za generiranje profita.

Takve Bitcoin rudari nije lako doći do ipak, pogotovo ako ste u potrazi za onaj koji će vam dati više od svog tražena cijena. Teškoće u rudniku Bitcoin je u stalnom porastu, zbog mehanizam samoregulacije mreže, a vrlo često Bitcoin rudari mogu se kupiti samo na pre-order, što češće se ispostavilo da je totalno za rudarstvo entuzijasta. Generalno, šanse da se više Bitcoin sa rudarskim nego od jednostavno kupuju su tanki na none, osim ako ne ulažu u velikom rudnik.

Ako ste i dalje s obzirom padaju ovaj put zarad anonimnost je, da li domaći i istraživanja Bitcoin uspon poteškoća i srodnih ROI (Return on Investment) proračuna dostupne rudarstvo hardver. Također obratiti posebnu pažnju na ugled proizvođača hardvera i proizvođača.

Tl; dr; Mining je odličan način da se bitkoina anonimno, ali to zahtijeva veliki unaprijed ulaganja i nema garancije da ćete napraviti svoj novac nazad.

Čišćenje Tainted Bitcoine

Ako imate bitkoine koje su već na neki način zagaditi link koji si mogao identificirati, moguće je da prekine tu vezu i efikasno ponovo anonimnim kovanice. Ako se uradi ispravno, budućih transakcija od tog trenutka nadalje više neće povezan sa vama.

Za tu svrhu postoje mikseri (također poznat kao prevrtača). Osnovni koncept je da vam poslati novac, koji će se anonimnim u mikser, što zauzvrat šalje nazad u istom iznosu minus naknadu na novu adresu koju pružaju. Kovanice primite nazad su sa velikim bazenom održava službe miješanje i bi idealno da nemaju nikakve veze sa svojim originalnim kovanice.

Glavna mana ovog koncepta je njegova centralizovana prirode. Morate vjerovati uslugu miješanje da vrati svoj novac i dodatno morate vjerovati da oni ne vode nikakvu evidenciju obavljenih transakcija miješanje. Posebno ovo drugo stvar je nezgodno, jer nikad se ne mogu sa sigurnošću šta rade sa podacima. Ako se mikser stvarno ne vodi nikakve evidencije transakcija, oni nemaju načina da se to dokaže. S druge strane, ako to ne urade ili čak prisiljeni da predaju svoje podatke, nemate način da se zna.

Veliki napredak u odnosu na centralizovane mikseri su tzv CoinJoin transakcija. CoinJoin bazena veliki broj transakcija od više korisnika zajedno na način koji ga čini nemoguće reći sa apsolutnom sigurnošću koji šalju koliko novca na koju adresu. Najbolji dio je da CoinJoin ne zahteva povjerenje u trećem licu, jer se može izvršiti u potpunosti između učesnika i ni u jednom trenutku su svoj novac u opasnosti da bude ukraden.

Blockchain.info je wallethas ugrađenu funkciju pod nazivom "Zajednički Coin", koja koristi CoinJoin. Da biste koristili ide na "Send Money" tab u Blockchain.info novčanik i postaviti tip transakcije Zajednički Coin. Možete odabrati koliko ponavljanja želite, što je broj koraka transakciju prolazi kroz prije nego što stigne na svoje konačno odredište. Više ponavljanja jednaka bolje privatnost, jer je link da vam slabi sa svakim korakom.

Imajte na umu da Blockchain.info djeluje ovu uslugu, a nejasno je da li su oni zadržati bilo trupaca koji su povezani sa svojim mješovitim transakcije (tj IP adresu ili Bitcoin adresa). Ako koristite Tor ili VPN, onda to može biti manji problem, jer svoju pravu IP adresa će ostati skrivene.

->

Bitmixer je centralizovana miješanje uslugu. To vam omogućuje da odredite jedan ili više naprijed adrese, na kojoj ćete primiti mješoviti kovanice. Također možete odrediti odlaganja i distribucije postotak među adresama dodatno prilagoditi proces. Kada ste gotovi s podešavanjem, od vas će se s obzirom na unos adrese i posebnog koda. Kod će vas spriječiti od ulaska svoj novac iz prethodnih mješavine kada koristite Bitmixer više nego jednom. Bitmixer honorara su 0,5% plus dodatnih 0,0005 BTC za svaku naprijed adresu koja se koristi.

Bitcoin Magla je centralizovana mikser koji postoji u obliku Tor skriveni uslugu. Za pristup pravi stranice potreban vam je omogućen Tor preglednika. Prvo morate stvoriti račun na koji šaljete kovanice želite miješati. Onda možete tražiti povlačenje i mjesto će se automatski pomiješate niz isplata sa različitim iznosima i kašnjenja. Naknada se randomizirana previše, između 1% i 3% po depozita.

Tl; dr; Bitcoin mikseri može pomoći odvojite vaš identitet od određenih bitkoine zamenom svoj novac s kovanice drugima 'mnogo puta.

DarkWallet

Bitcoin je i dalje prilično nove tehnologije i pokušava da anonimno korištenje moguće sa dobrom upotrebljivosti su čak i mlađe. Obećavajući projekt u ovom pogledu je DarkWallet, koji ima za cilj da bude Bitcoin novčanik za mase koja čini anonimnost i privatnost kao lako moguće. DarkWallet je nedavno objavljena kao alfa softver, a još ne preporučuje za upotrebu sa stvarnim bitkoine do više testiranje i razvoj je završen. Krajnji cilj je da se stvori novčanik koji je zasnovan na CoinJoin transakcije, stealth adrese (koji pomažu da se sakrije prijemnik čak i ako je javno stealth adresa) i pristup preko proxy mreže poput Tor. DarkWallet će biti dostupan kao dodatak za Chrome i Firefox.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Zašto je predviđanje bitkoinskih mjehurića besmisleno

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

O Bitcoin slavinama

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin Wallet - Bitcoin Whiteboard utorak

Post Bitcoin

Bitcoin kao roba: Licenca za oporezivanje?

Post Bitcoin

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Kako koristiti svoj Bitcoin novčanik da biste dobili besplatne novčiće

Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Kreativni načini podizanja bitkoina za dobrotvorne svrhe i prikupljanje sredstava

Post Bitcoin

Bitcoin Price se povećava sa evropskim bankarskim negativnim interesom

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Pay Bitcoin Taxes Sa LibraTax: Novi Automatski Bitcoin porezni softver