Rudarstvo sa ASICs | Bosnian.Lamareschale.org

Rudarstvo sa ASICs

Rudarstvo sa ASICs

Ova stranica je ažurirana: Molimo vas da posjetite ovaj postfor najnovije informacije.

Rudarstva sa ASIC je vrlo slična rudarska sa GPU uz nekoliko izuzetaka. Prvi koraci prati isti tok kao GPU rudarstvo. Pratite korake na "Kako da kopaju Bitcoins" stranicu sa podesili lični novčanik, kao i nalog s rudarskom basenu po svom izboru. Osnovna razlika je u tome što će morati koristiti različite rudarske softvera s ASIC kao GUI Miner ne ASIC podršku. Program koji preporučujem se zove BFG Miner i može se preuzeti sa BFG rudar download stranicu. Pomaknite se prema dolje dok ne dođete do novijih izdanja i otvoreni pogled na oslobađanje koji odgovara sa operativnim sistemom koji koristite. Možda ćete morati da se miša iznad i pogled na statusnoj traci da vide kompletan ime datoteke. Preuzmite datoteku i ekstrakt ga u direktorij na hard disk i otvorite imenik u File Explorer. Nakon povezivanja ASIC na svoj uređaj i dopuštajući hardver za instalaciju na vašem računalu, otvorite aplikaciju bfgminer.

Kada je počeo program, to će vas pitati za URL za vaš bazen. U mom slučaju, ja koristim stratum.bitcoin.cz:3333for Slush Pool, ali ovi imaju tendenciju da se menjaju s vremena na vrijeme, a ako ste u mogućnosti da se poveže, provjerite upute bazena za ažuriranu adresu. Nakon toga, od vas će se tražiti za svoje korisničko ime i lozinku. Imajte na umu da u ovoj oblasti se također traži vaše ime radnika kao dobro. I ime mog radnika sa brojem, tako da je moj korisničko ime je formatiran kao USERNAME.1 sa periodom razdvaja korisničko ime i radnik ID. Nakon toga, od vas će se tražiti za svoju lozinku. Svaki radnik ima svoje lozinke, a ako koristite Slush Pool, to će biti navedeni odmah pored tvoje ime radnika nakon što se prijavite na svoj račun.

Jednom kada ste prijavljeni, program će početi rudarstvu sa svim raspoloživim uređajima, uključujući i GPU. Ja osobno izabrati da ne kopaju sa GPU pa sam se okrenuo minu. Da biste to učinili, kliknite na "M" na tastaturi i koristite tipke sa strelicama da biste odabrali uređaj koji želite izmijeniti i kliknite na dugme "D" za onemogućavanje bilo kojeg uređaja ne znaš s mina s. Hit "Enter" da biste se vratili na glavni ekran.

Konačno, na glavnom ekranu, pritisnite taster "S" za ulazak u meni postavke i "W" da napiše config datoteku koja će čuvati vaše informacije rudarstva, tako da ne morate da unesete svaki put kad ponovno pokrenuti program.

Krajnji rezultat bi trebao izgledati ovako:

Kao što vidite, ja sam rudarstvu sa Butterfly Labs Little Single SC koji se isporučuje preko 30 GH / s. Ja ću biti dodajući još jedan Little Jedan i jedan SC u bliskoj budućnosti.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Beepi Goes Bitcoin-Intervju sa suosnivačem Omer Savir

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

Ko podržava Bitcoin Cash (kompletnu listu)

Post Bitcoin

Mesto bitkoina u ekonomskom padu koji dolazi

Post Bitcoin

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Post Bitcoin

Šta je Peercoin

Post Bitcoin

Rastuća neefikasnost Bitcoin fondacije

Post Bitcoin

Član Izvršnog odbora Evropske centralne banke je protiv Bitkoina

Post Bitcoin

Kako Mine Monero na računaru: početni vodič za XMR Mining

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: IJK-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama u nedelji u boji za kovani novac

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate