Šta je Peercoin | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Peercoin

Šta je Peercoin

Bitcoin je bez sumnje najveća i najlošiju peer-to-peer elektronski novčić na tržištu. Sa tržišnu kapitalizaciju sada prelazi nekoliko milijardi dolara, Bitcoin je nastao kao veliki globalni ulaganja vozila i potencijalne razmjene valute. 

Ipak, Bitcoin nije jedina sve-digitalni P2P novčić na svijetu. Takozvani "AltCoins" se pojavljuju da ospori Bitcoin, s nekoliko obećavajući da će ispraviti doživljava propuste u samoj Bitcoin. Jedan od popularnih nastajanju novčić "Peercoin", koji obećava da će neke od najvećih izazova Bitcoin-a.

Peercoin, što je skraćenica za "Peer-to-Peer" Coin, je prilično ono što zvuči. Peercoin je kreirao softver developer Sunny King, i bio je prvi valutu koriste kombinaciju proof-of-work / proof-of-akcija sistem (više o tome kasnije). Peercoin se sada vjeruje da je 5thlargest kriptovaluta.

Za razliku od Bitcoin i drugih cryptocurrencies, PeerCoin nema hard limit. Neki su se pitali da li Bitcoin je snažan granicu od 21 milion kovanica je jednostavno premali da funkcioniše kao globalna valuta. Za jedan, Bitcoin cijene mogle porasti previsoka, i možda neće biti dovoljno novca da zaista olakšati globalne trgovine. Sa Peercoin, nove kovanice će stalno teći na tržište, ali protok nove kovanice će biti pažljivo regulirano. Trenutno ima 20,7 miliona Peercoins na tržištu, ali taj broj će se nastaviti širiti indefinetly.

Regulacijom protoka nove kovanice na tržište, Peercoin može biti u stanju da sačuva vrijednosti, istovremeno osiguravajući da je valuta održiva kao globalni moderator za trgovinu. Također je dizajniran da na kraju dostići stopu inflacije od samo 1%, što bi moglo biti od koristi za očuvanje vrijednosti, što je opet koristan osobina za stvarne funkcionalne valute.

PeerCoin je također dizajniran da bude energetski efikasan, za razliku od Bitcoin, koji se trenutno troši velike količine električne energije kroz proces rudarstva. Kao cijena rudarskih je skočio, mnogi su došli u pitanje održivost Bitcoin rudarstva. Ako rudarstvo postaje preskup, kompanije i pojedinci mogu jednostavno stop rudarstva nove kovanice. To je, pak, može imati štetne posljedice na održivost valute i do toga da ljudi to napustiti.

Peercoin je dokaz-of-akcija sistem je dizajniran za zaštitu od monopola snagama u proizvodnju i održavanje. Bitcoin, s druge strane, suočava s rizikom od prerastanju pod kontrolom nekoliko rudarskih organizacija sa potrebnom opremom i resurse da moja Bitcoine. Ovo bi moglo stvoriti situaciju u kojoj bi monopola moći lansiranje dvostruki napad potrošnje, što bi u suštini omogućiti monopol novca Bitcoin više od jednom provesti. Sistem proof-of-akcija će osigurati da nove kovanice se temelji na imanjima i da otežavaju udvostručiti provesti Bitcoine.

U početku, Peercoin će funkcionirati kroz sistem dokaz bez posla, kao što je Bitcoin, ali s vremenom je sistem dokaz-of-akcija će preuzeti kao valute raste. To će pomoći Peercoin stabilizirati i rasti u budućnosti. Kao što je spomenuto, to će također štititi protiv bilo koga dobija previše moći i prijeti da u suštini visoke priključak valute.

Od mnogih altcoins na tržištu, Peercoin trenutno čini se da je u najboljoj poziciji da se razvije u istinski održiva alternativa Bitcoin. Gospodin King je uzeo u obzir mnoge od najvećih izazova Bitcoin i razvio valuta koja se pojavljuje da najbolje elemente Bitcoin i bavi mnoge percipira slabosti. Naravno, s obzirom koliko Bitcoin je došao, a prednost svojim jedinstvenim prvi pokretač, ona može ostati bez izazova.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

BitStampove Bitcoin Audit Shows rezerve pokrivaju sve depozite

Post Bitcoin

Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano)

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Post Bitcoin

Fon protiv novca na Bitcoin Starter!

Post Bitcoin

O hai, komad bitova!

Post Bitcoin

Bit-tamo - Potencijal Bitkoina, Etereuma i Orisi, Prvi deo

Post Bitcoin

Kako kupiti Ethereum - početni vodič za brzi početak

Post Bitcoin

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Bitmainov razvoj P2pool, Arctic Cycle Cloud Mining KnCMiner i još mnogo toga

Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!