Redovno trgovanje bitkoma dozvoljeno je u Indiji, kaže pravni stručnjak | Bosnian.Lamareschale.org

Redovno trgovanje bitkoma dozvoljeno je u Indiji, kaže pravni stručnjak

Redovno trgovanje bitkoma dozvoljeno je u Indiji, kaže pravni stručnjak

Konferencija za novinare u organizaciji Bitcoin Alliance Indija (BAI) i na čijem je čelu Nishith Desai, Indija top oporezivanja i pravni stručnjak, donio dobre vijesti za lokalne Bitcoiners i investitora.

Razmjenu Unocoinannounced ovog utorka (6) da je pravnik, angažovan od strane savez sastavljen od Bitcoin poduzetnika da se ispita zakonitost kriptovaluta, je pomno analizirala pravne perspektive na ovoj tehnologiji u skladu sa trenutnim plaćanja i valuti zakona zemlje. On je došao do zaključka da Bitcoin je zapravo legitimna valute i može dovesti nekoliko benefitsto indijske ekonomije.

"Naš Bitcoin Praksa Grupa ispitao pitanje iz tehno-pravne perspektive, a mi smo otkrili da Bitcoin po sebi nisu ilegalne u Indiji. To je u sklad s međunarodnim pristup", Nishith Desai, osnivač i upravljanje partner Nishith Desai Associates, rekao je Hindu.

Stručne dodao da je "svaka nova tehnologija dolazi sa novim zakonskim i porez problema i tehnologija je dvosjekli mač. Vrlo je važno da je nova tehnologija je shvatiti u pravovremeno i na odgovarajući regulatorni režim je razvijen tako da se Indija ne propustiti od ogromne mogućnosti. Ne treba zadaviti ovom poslu ".

Pred kraj 2013. Godine, centralno announcedit nacije banka bila "ispituje pitanja vezana uz korištenje virtualne valute" i naveo da se bave Bitcoin podrazumijeva određene rizike pored opšte finansijske volatilnost, savjetuje javnosti protiv upotrebe digitalnih valuta.

Ali, po svemu sudeći, negativni slika je sada promeniti. "Nishith Desai nam je dao zeleno signal za početak Unocoin operacije", razmjena napisao je na svojoj web stranici. Dok su prijavljivanja je omogućeno i Unocoin novčanike postao dostupan jedan dan prije, transakcija će biti moguće od ove srijede (8) na.

"Kupovina i prodaja Bitcoin će ići uživo od 8. Januara 2014. Godine CoinMonk Ventures i Unocoin su vrlo zahvalni Nishith Desai i njegov tim što ste dio konferencije za novinare i nas vodi kroz do ovdje", dodao je kompanija.

Izuzeci od pravila
 

Međutim, Desai je upozorio da "u nekim situacijama, koja se bavi Bitcoin može biti ilegalna".

Na primjer, "ne možete izvoziti robu iz Indije i uplatu u Bitcoin i parkirati ga van. Prihodi od izvoza mora biti vraćena u Indiju u pogledu deviznog kroz normalan bankarskih kanala. Posrednik mora da plati porez uslugu. Ako Bitcoine se prodaju po cijeni u smislu 'novac', a zatim Prodaja Zakona robe će se primenjivati ​​ali prihvatanje Bitcoin protiv roba ne bi trebalo da privuče odredbe Prodaja Zakona robe ", objasnio je on.

Indijskom mišljenje o Bitcoin je još uvijek vrlo krhka i malo ili ništa regulatorne rad je do sada urađeno. Advokat tvrdi da je "to je posao vlade da upozori javnost zbog visokih nestabilnom i visokim rizikom predlaganje Bitcoin", ali da "ne bi trebalo da stvori strah da Bitcoine su ilegalni. Bitcoine su za one koji imaju visok apetita za rizikom i koji vjeruju u ovu tehnologiju ".

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Real Live Primer za Bitcoin trgovanje za vas da kopirate

Post Bitcoin

Kako pročitati transakciju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin procesor plaćanja BitPay svakodnevno uplaćuje $ 1 milion u transakcijama!

Post Bitcoin

Google, Yahoo Dodajte bitcoin cijene za finansijski indeks!

Post Bitcoin

O hai, komad bitova!

Post Bitcoin

Objašnjene tarife za Bitcoin - Da li je transakcija Bitcoina stvarno besplatna?

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

Kompletan početni vodič za zaradu od bitkoin slavine

Post Bitcoin

Mesto bitkoina u ekonomskom padu koji dolazi

Post Bitcoin

Svjetionik Mikea Hearna bi mogao masovno poboljšati bitkoin

Post Bitcoin

9. april 2015

Post Bitcoin

Cheapair Sada prihvata Bitkoine za hotele i letove