Izvori: SEC istraživanje Alex Greena u toku | Bosnian.Lamareschale.org

Izvori: SEC istraživanje Alex Greena u toku

Izvori: SEC istraživanje Alex Greena u toku

Novčić Fire saznaje iz neimenovanih izvora koji je bio u toku aktivne istrage za rukovanje neakreditovanih ulaganja u Moopay LTD i da je "Alex Zeleni" se zove konkretno internih dokumenata i informacija.

Novčić od požara je prvi put upoznati ove istrage 14. Oktobra ali zvaničnici sa SEC i Ministarstvo pravde aktivno obaviješteni naš urednički tim da se ne ugrozi trenutne istrage. Međutim, kako nove informacije je došao na svjetlo, a treći izvor istupio sa dodatne informacije našim urednicima sada osjećati primoran početi objavljivanje informacija.

9. Oktobra Coin Fire dobili informaciju iz izvora unutar SAD-SEC da Moopay LTD, zajedno sa još sedam kriptovaluta kompanije su bile pod aktivnom istragom zbog neprijavljenih hartija od vrijednosti na svijetu kriptovaluta. Novčić od požara preselio brzo dobiti popis od navedenih kompanija. 10. Oktobra, dobili smo drugu potvrdu informacije i ažurirani popis pokazuje da je nekoliko kompanija, a pod aktivnom istragom su stavljeni u drugi plan, tako da forenzičke računovođe doveden iz IRS i drugih federalne agencije za početak češljanje kroz informacije.

Nekoliko članova osoblja Coin požara u pitanje validnost IRS računovođa se koristi u SEC istragu, ali naš izvršni urednik Mike bi kasnije saznali od neimenovanog izvora koji je upoznat s procedurama koje se koriste da se taktika je uobičajeno.

Smanjenje budžeta su ostavili nekoliko saveznih agencija ne može posvetiti osoblje u procesu računovodstvo i da često određeni računovodstveni tim na IRS može biti pozvan da pomogne sa drugim federalnim operacijama. Mi nemamo potvrdu da je IRS radi sa OP i SEC; Međutim, to nije neuobičajeno. IRS kroz CIDhas specijalizirane talenta posebno raščlaniti kroz poslovne i osobne evidencije i da se često uz ovakve slučajeve prevare hartija od vrijednosti koje utaje poreza često dolazi s teritorija. IRS zapošljava preko 2.800 specijalnih agenata za ove vrste istraživanja i oni su često posudio drugim agencijama.

14. Oktobra saznali smo da će Moopay, LTD i Moolah biti zreli "bankrot" kao poslednji napor da daju zaštitu ugrožene CEO i zbog financijskih lošeg upravljanja.

Kasnije te večeri u Skype poziv sa izvorom vrlo upoznat sa situacijom bismo saznali da Alex Green je promijenio ime nekoliko puta, ali naše uređivačke politike zabraniti objavljivanje informacija koje se dobija iz neslužbenih izvora i naš tim će početi rad dobiti dodatne informacije od nadležnih organa reda.

15. Oktobra informacije iz više izvora početi površine da je Aleks Green mogli biti poznati prevarant koji posluje pod imenom Ryan Gentle Francis. CCN je providedseveral unverifieddocuments navodno pokazati kao moguće stvari u tekućem stanju.

Novčić od požara i naučili informacije iz ovjerenu izvor koji bi Moolah / Moopay LTD se primaju injekciju gotovine iz poznatog kapitalista u kriptovaluta prostoru i uz dozvolu prethodne uključenih strana medalje Fire radio da ispriča kapitalista o informacijama o tekuće istrage američke vlade na odgovoran način. VC uključeni nije odgovorila na Coin Fire o informacijama ali smo saznali da zbog neke zabrinutosti o mogućim akcije za provedbu zakona koji bi Alex Green podnese ostavku na Moolah.

16. Oktobra je osoba poznata kao Mr. Green će pisati na javnom blogu na Moolah blog o svojoj ostavci i navodeći,

Bih početi rekavši da je u kontekstu ispod, moj identitet je nebitan. Moj identitet postaje relevantno ako se krši zakon, a to je nešto što ni ja ni moji zaposleni radili. Da bude jasno kao što mogu, mogao sam rođen kao John Smith, i ne bi bilo važno. Ovo se ne treba uzimati kao potvrda ili prijema bilo, koji će pratiti u kasnijoj fazi. U očima zakona, moje ime je Alex Green.

Dalje dovodi do raširene spekulacije da glasine ime kluba i ostale informacije ako se otkriju bilo je istinito i nude dalje valjanost onima što te tvrdnje. Kasnije tog popodneva Coin Fire dobio informaciju da je osoba poznata kao Alex Green je pokupila na ispitivanje i pušten, ali kao od još Coin požara nije bio u mogućnosti da potvrdi autentičnost ove tvrdnje i smatra da je gospodin Green nije u Velikoj Britaniji na osnovu informacija koje su nam.

Kako sada stvari stoje osoba poznata kao Mr. Green je sada pod istragom u toku za prevaru vrijednosnim papirima i uz učešće OP vjerojatno nekoliko drugih stvari koje nećemo nagađati na izbjegli potencijalno oštećenje trenutne istrage.

Kada Coin Fire zatražio službeni zapisnik komentar o trenutnom istrage smo jednostavno rekli da je organizacija koje se bave ne službeno komentirati eventualne ili tekućim istragama - ako ih ne postoji - za zaštitu prirode istraga.

U ovom trenutku je jasno da je vjerovatno pod osip istraživanja iz različitih Sjedinjene Države organizacija "Alex Green", privatne tužbe su podnijeli i sada međunarodnih organizacija sve rade da dobiju relevantne informacije kako bi bolje ručku o situaciji. Mi ćemo biti pomno prati situaciju za više detalja i informacija.

Jedna stvar je jasna, Moolah, Moopay i Mintpal su vjerovatno nepopravljivo oštećeni iz cijele ove situacije.

Slika koje Scott S.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako čitati transakciju Ethereum

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Bitcoin zvanično legalan u Kaliforniji! Gov. Jerry Brown potpisao AB129!

Post Bitcoin

Bitcoin Cena: Kada su vijesti i nije bitno

Post Bitcoin

Konačna bitkain aukcija svilenih puteva - Četiri pobednika su prošle sa 44.000 bitkoina vrednih 14,6 miliona dolara

Post Bitcoin

Kako funkcioniše transakcija Bitcoin?

Post Bitcoin

Bitcoin kredit Bubble Part 2: Proširenje kredita Centralne banke

Post Bitcoin

Pregled za Coinhouse - Moje lično iskustvo sa ovom Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Review: Rabbitcoin

Post Bitcoin

Novi Bitcoin novčanik firme Blocktrail nudi zanimljiv tehnološki razvoj

Post Bitcoin

Bitcoin procesor plaćanja BitPay svakodnevno uplaćuje $ 1 milion u transakcijama!

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Legal? Pravni status Bitkoina po zemljama