ShapeShift.IO ima moralni i etički stav protiv BitLicense-a i suspenduje servis u Njujorku | Bosnian.Lamareschale.org

ShapeShift.IO ima moralni i etički stav protiv BitLicense-a i suspenduje servis u Njujorku

ShapeShift.IO ima moralni i etički stav protiv BitLicense-a i suspenduje servis u Njujorku

ShapeShift.IO, Bitcoin pokretanja osnovao direktor Erik Voorhees, je odlučio da obustavi svoje usluge u državi New York, rekavši da je kompanija "nije ugodno" s novim državnim lawregulating kriptovaluta.

Konačna verzija BitLicense je nedavno pušten na slobodu. Nakon odobrenja BitLicense - koju mnogi Bitcoiners smatraju da se kastraciju i zastarjele zakone -, ShapeShift također objavio svoj newiOS kriptovaluta Tranding aplikaciju, prvi takve vrste koji je kompatibilan s Apple softver.

Međutim, Voorhees 'kompanija nije zadovoljan propisom provodi New York Superintendent financijskih usluga Ben Lawsky. Dok je BitLicense navodno ima za cilj da pruži zaštitu potrošača za digitalne valute, također podrazumijeva da Bitcoin kompanije moraju snimiti neke osobne podatke svojih korisnika, upravo suprotno od onoga ShapeShift pokušava da uradi.

Digitalne razmjene valute, sada opremljen iOS aplikacija koja vam omogućava svojim korisnicima da odmah razmjenjuju BTC i 34 drugih digitalnih valutama, ne zahtijeva korisnicima da kreiraju račune ili dati bilo kakve osobne podatke.

To je razlog zašto ShapeShift odlučio da "moralni i etički stav" protiv nove države Lawand obustaviti svoju djelatnost u New Yorku. "Ili Morali bismo učiniti nešto nam ne odgovara ili ostavi New York", rekao je Voorhees CNBC.

Bitcoin poduzetnik i njegov tim su odbili da snime i dijele privatne podatke svojih korisnika, uglavnom zbog toga što velike kompanije i vlada su se pokazali u stanju zadržati ove informacije sigurne od hakera. "Nećemo da špijunira hiljade ljudi čisto da svoj posao malo lakše", dodao je Voorhees.

The New York Odjel financijskih usluga nije iznenađen. Organ očekivao slične reakcije.

"Mi uvijek priznavao da će biti neki dio ove zajednice koja je čak i protiv prilično standardne financijske mjere regulatorni nadzor, kao što su anti-novac kontrole novca i drugih zaštite potrošača", izjavio je glasnogovornik CNBC. "To je rekao, jedan digitalnu valutu Kompanija je već dobila dozvolu od NYDFS i niz drugih su izjavili da namjeravaju da traže BitLicenses uskoro."

"Na kraju krajeva, vjerujemo da će razborito propis biti važno za izgradnju veće povjerenje potrošača u digitalnu valutu i što je izazvalo šire usvajanje."

Korisnik New Yorka A to sada pokušava da koriste ShapeShift a usluge će biti preusmjereni na stranice PleaseProtectConsumers.org. Voorhees procjenjuje da će kompanija izgubiti 1% obima poslovanja zahvaljujući odluci.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Bitstamp: Stabilna Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Kako koristiti Bitcoin? - Vodič za brzi početak

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins u Indiji: Vodič za brzi početak

Post Bitcoin

Zašto PayPal-ova bitkoin integracija još uvek nije velika stvar

Post Bitcoin

Bitkoini protiv bitnih kovanica i bitkoina protiv bitnog kovanog novca

Post Bitcoin

Bitcoin trgovačke usluge i preduzeća za novčane poslove, se kreću

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti

Post Bitcoin

Multi-Sig Bitcoin novčanik osigurava 12 mil USD za finansiranje ulaganja

Post Bitcoin

Kako napraviti 99,9% sigurnu bitkuin papirnu novčaniku