Jednostavan Bitcoin vodič | Bosnian.Lamareschale.org

Jednostavan Bitcoin vodič

Jednostavan Bitcoin vodič

Ovo je jednostavan vodič će vam pomoći da početak sa Bitcoin. Ovaj vodič ne pokriva sve tehničke detalje iza Bitcoin kripto-valutu. Postoje i druge korisne članke na ovom sajtu da može pružiti sve tehničke odgovora. Bitcoin se može koristiti za razne kupovine i ako želite da zaradite novac online, možete odabrati da se plaća u Bitcoine. Ovaj jednostavan vodič je dizajniran za početnike koji želi da ima jednostavan za korištenje i osigurati Bitcoin novčanik. Evo kako:

  • Create Your Bitcoin Wallet
  • Primite Bitcoine
  • Provedite Bitcoine

1. Kreirajte Vaš Bitcoin Novčanik. Idi na Coinbase.comand kliknite na "Registracija". Pobrinite se da odaberete vrlo jaku lozinku koja sadrži velikih slova i malih slova, brojeva i drugih posebnih znakova. Držite ga lozinku na sigurno mjesto.

Nakon što se prijavite, kliknite "Računi" na lijevoj sidebar i vidjet ćete svoj Bitcoin novčanik. Možete kliknuti "Novi Račun" za stvaranje dodatne novčanike. Možete preimenovati svoj račun klikom na "Preimenuj" link ( "žiro" ili "uštede", na primjer).

Vi sada imaju Bitcoin novčanik koji je mješavina slova i brojeve, kliknite na "Get Bitcoin Adresa" da vidim tvoje Bitcoin Novčanik Adresa ćete koristiti ovu adresu za primanje Bitcoine. To je isto kao kada vam vaš poslodavac broj bankovnog računa kako bi mogli deponirati svoj platu na svoj račun. Nema štete može doći od davanja iz vašeg Bitcoin adresu, jer ne postoji osobne informacije javno priključen na njega.

2. Prijem Bitcoine. Način na koji možete to učiniti ovisi o zemlji u kojoj živite. Obično ćete kupiti Bitcoin koriste usluge E-valute eXchanger slanjem novca do izmjenjivača kupiti Bitcoin i nakon što smo primili uplatu oni će vam poslati bitkoine minus mali razmjene naknadu. Postoje različiti načini plaćanja prihvaćena od strane izmjenjivači za kupovinu Bitcoin, a svaki izmjenjivača će vam reći kako da ih poslati uplatu. Postoje različiti izmjenjivači koje možete koristiti, kliknite herefor listu opcija.

Možda ćete imati priliku da pronađete nekoga u pravu u vašem gradu koji je voljan da vam prodam Bitcoine.

Možete pretraživati ​​online za Bitcoin Slavina i / ili Daily Bitcoins da dobiju malo slobodnog Bitcoine.

3. Provedite Bitcoine. Kada želite da pošaljete Bitcoins nekome, kliknite na Coinbase "Kupi / Prodaj" link na lijevoj strani. Unesite Bitcoin adresu koja pripada osobi kojoj šaljete Bitcoin, i zalijepite ga u polje gdje piše "Primatelj" Unesite iznos koji želite da pošaljete i opcionalno privatnu poruku i kliknite na "Pošalji fondova". Ćete platiti naknadu za vrlo male transakcije.

Čestitamo! Sada si ponosni Bitcoin korisnika. Dobro došli u prvi online valuta sistem koji nije pod kontrolom bilo centralne vlasti, ima izuzetno niske naknade i može biti potrošen bilo gdje u svijetu.

Coinbase se koristi kao primjer, možete pretraživati ​​online za druge Bitcoin novčanike i odabrati onaj koji nadahnjuje imate povjerenja. Možete također odabrati da preuzmete i instalirate softver Bitcoin klijenata i zadržati novčanike na računaru.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Pravljenje novca od pokretanja Bitcoin slavine - Moja 45-dnevna lekcija

Post Bitcoin

Kako koristiti svoj Bitcoin novčanik da biste dobili besplatne novčiće

Post Bitcoin

Kako rezervisati svoj Bitcoin novčanik (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

25. marta 2015

Post Bitcoin

USPS Bitcoin Exchange? Oni istražuju dodavanje bitkoina!

Post Bitcoin

Sve što ste ikada želeli znati o bankomatima Bitcoin

Post Bitcoin

Pacijenti sa kancem prisiljeni su da koriste ilegalna onlajn tržišta na bitsuinima za kupovinu lekova

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin analiza cena Dio 2: Vijesti, trendovi, vrijeme

Post Bitcoin

Pošaljite ili primite svoje Bitcoins na iOS-u pomoću Gliph-a

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Kupite Bitcoins sa Paypal-om - Korak po korak

Post Bitcoin

Ulaganje u Bitcoin, je li trenutno vreme?