Demografija Bitkoina | Bosnian.Lamareschale.org

Demografija Bitkoina

Demografija Bitkoina

Prvo želim reći da, po mom mišljenju, podatke potrebne da dobro analizu demografiju Bitcoinis vjerojatno trenutno nedostižan. Umjesto toga, ja ću se osloniti na usmeni dokazi da pokušaju da daju dobru procjenu u kojoj je to bio i gdje bi se moglo.

Bitcoin nema predstavnika demografiju bilo koje druge postojeće privrede. U početku je to bilo hakera i programera, brzo zatim libertarijanci, ovisnici, i po svemu sudeći anarhisti. Priliv kapitala izazvala cijene Bitcoin da brzo i značajno povećati, dovodeći u kockari, trgovci i rizik zajednici. Svaki korak na putu, poduzetnici su se pridružila kako bi se olakšalo rast i rake velikih komada kolača.

Mislim da je trenutna faza je gdje je više-manje ili "svakodnevni potrošači" udružuju u odnosu na trgovca koji počinju da ponudi normalan dobara i usluga za Bitcoin. Ovo je uzrok još proširenje potražnje, au posljednjih nekoliko nedelja špekulanti su se vratili da bi još jedan push. Sve više i više Bitcoin je (još uvijek, iako sigurno ne postoji) izgleda kao zrela, potpuno funkcionalne ekonomije.

Iako je ovo sve dobro i dobro, postoje neke raste bolovi dolaze (ili ovdje). Mislim da je tehnološki temelj za ovaj rast je postavljen, ali kao ekonomija jednostavno ne igra lijepo sa samom sobom. Jedan od mojih glavnih problema sa ekonomijom sada je također jedna od njegovih vrlina. To jest, zajednica. Zajednice pada grubo na slobodarski spektra autlajera na obje strane to. Najveći Ironija je da je politička zanos dobiva na putu omogućava ekonomski rast kroz jednostavne principe slobodnog tržišta. Mnogi, ne svi, bitcoiners imaju tako živopisan pogled na ono što je ekonomija trebala izgledati da oni odbacuju drugih modela.

Mislim da je ključ ovdje je da ohrabri eksperimentisanje dok brzo drži na činjenicu da ako se nešto ne sviđa, možete jednostavno ne treba da učestvuju.

Na primjer, sećam raspravu u bitcoin chatroom o plaćanju poreza na BTC prihoda. Bilo je više učesnika da veruje da će "uništiti sve što Bitcoin je skraćenica za" da ih plate. Ja sam se zadržao na izraz ne treba miješati "znači."; Bitcoin nije političko sredstvo za podrivanje moći koje se, ali (zgodna) finansijski instrument.

Uzmimo politici i hiperbola od Bitcoin i omogućiti da postane ekonomiju to zaslužuje.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Šta vozi bitkoinsku cenu danas? Da li je Bitcoin mining nezakonito?

Post Bitcoin

Bitcoin Mining može biti profitabilniji uskoro

Post Bitcoin

Raspoređivanje Kipochi, Mpesa i Bitcoin u Istočnoj Africi

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena: Uvod u USD za vrednovanje BTC-a

Post Bitcoin

Kako funkcioniše transakcija Bitcoin?

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins odmah Sa kreditnom karticom, proverom, gotovinom

Post Bitcoin

Prvi univerzitet će instalirati Bitcoin ATM - Vancouver, Canada Campus

Post Bitcoin

Pravila FEC Bitcoin se može koristiti za političko finansiranje u 6-0 glasanju

Post Bitcoin

Top 11 najslušnijih Bitcoin videa

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Kako koristiti svoj Bitcoin novčanik da biste dobili besplatne novčiće

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni: 28. septembar 2014. - 4. oktobar 2014. godine