Budućnost novca | Bosnian.Lamareschale.org

Budućnost novca

Budućnost novca

Ako gledamo na pravim mjestima, možemo vidjeti budućnost. Na primjer, prije skoro dvije decenije, neko vidio kako je Internet, sa svojim otvorenog softvera i njegovih otvorenih protokola uskoro bi dramatično izmijeniti našu budućnost. Njegov doprinos je mozaik, koji mi sada znamo kao Firefox.

Njegovo ime je Marc Andreessen i da mu, internet je bila reakcija na zatvorenom i vlasničkih mreža i sistema koji je postojao. Jednoj industriji za drugom je u potpunosti ponovo otkrio kao rezultat masovnog suradnje pomoću otvorenih sistema. Poslovne i tehnološke knjizi autor Don Tapskot odnosi se kada se to desi kao restart jedne industrije.

Ovaj članak govori o tome kako masovni suradnji i otvorenim sistemima se dovode u potpunosti negdje novo. Ako gledate na ono što ja gledam tebe moglo bi se zaključiti da je to nešto što zaslužuje pažnju. Ono što ja gledam je Bitcoin. Kada pogledam Bitcoin Vidim restart naših sistema novca.

Što je Bitcoin?

Bitcoin je digitalna valuta. To je otvorena digitalne valute.

To se može nazvati otvoren, jer je izgrađen s otvorenog softvera, obavlja transakcije kroz otvoreni protokol i komunicira peer-to-peer, preko Interneta. Bitcoin je otvoren, end-to-end.

To je strani koncept za naše sisteme novca. Kada opisuju bankarske i financijske usluge industrije, rijetko će riječi otvoren, univerzalna, ili slobodno padnu na pamet.

Bitcoin je definirana ovim riječima.

Bitcoin je reakcija na današnjem zatvorenom i vlasničkih monetarne mreže i sisteme koji postoje. A reakcija, fiks, rješenje.

Bitcoin i Funkcije novca

Bitcoin je jednostavno kombinacija dokazane tehnologije da kada sklapaju ovaj određeni način daje veoma dobro različite funkcije novca. Iako Bitcoin nije prvi digitalnu valutu, to je jedinstven po tome što je prva valuta koja se može opisati pomoću tih riječi: otvoren, univerzalan i besplatan.

Jedna od funkcija novca je da služi kao sredstvo razmjene. To je glavni razlog da digitalna valuta postoji. Za Bitcoin, postoji više razmjena pretvoriti u i iz drugih valuta, kao što je dolar. Međutim, Bitcoin još uvijek nije zrela sredstvo razmjene u odnosu na vlada je izdala valute, na primjer. Kao Bitcoin dobitke vuče iako će postati puno bolji u obavljanju ove funkcije.

Još jedna funkcija novca za obavljanje kao skladište vrijednosti. Bitcoin su oskudna roba. Iznos Bitcoin valute koja postoji sada je relativno mali broj. Dodatne valuta koja se proizvodi javlja na rasporedu i na poznatom, predodređen stopa. Kada je iznos valute dostigne određenu granicu, će biti dodan nikakve dodatne valute. Ova nestašica je po dizajnu, tako da će bitkoine držati njihove vrijednosti. Bitcoin valute na taj način može funkcionirati vrlo dobro kao skladište vrijednosti.

Treće, novac mora biti u stanju da funkcioniše kao obračunska jedinica. Opet, digitalne valute lako ispuniti ovaj zahtjev. To znači da su djeljiv i da svaki od mojih bitkoine vrijedi istom iznosu kao i svaki tvoj.

Slanje i primanje novca

Opisujem ove tri funkcije da pokaže zašto je izlaz iz komad softvera pod nazivom Bitcoin može se smatrati novac. Dalje, ja ću opisati mehaniku kako Bitcoin se zapravo koristi kao novac.

Bitcoin koristi termin novčanik da se odnosi na kojoj se čuvaju svoj bitkoine. Ako ja vodim Bitcoin softver na računalu onda imam novčanik pohranjeni lokalno na moj hard disk koji drži moje bitkoine. Mogao bih da umjesto toga koriste online uslugu i čuvati moje bitkoine s njima.

Ako ću da vam platimo neki iznos, ti bi prvo osigurati da mi Bitcoin adresu gdje želite isplatu poslao. Iz mog kompjuter onda sam upisati iznos, kliknite na slanje, i da je broj bitkoine idu direktno iz mog novčanika na tu adresu.

Ako je vaš novčanik je na računaru, Bitcoin softver će istovremeno pokazati moju doplatu za vas. To traje oko sat vremena za te transakcije očistiti. Ja ću opisati ono što mislim s vremena na malo kasnije očistiti.

Novac koji sam poslao da vam je za određenu količinu bitkoine. Toj transakciji briše po nominalnoj vrijednosti, što znači da ako ja poslati na vas stotinu bitkoina, primite u novčaniku sve sto bitkoine. Ako postoji naknada transakcija potrebnih za tu uplatu, to je nešto što ja kao pošiljalac, platiti.

Razlog bi moglo biti naknada je zato što je trošak za obradu i skladištenje te transakcije. U ovom trenutku, međutim, nema naknade koju treba platiti kod slanja novca, a ja ću objasniti zašto je to malo kasnije kao dobro.

Kupnje In i Cashing Out

Recimo da sada imate ove stotinu bitkoine u novčaniku. Koliko su oni vrijedi?

Bitcoin je trebalo da bude univerzalna. Ako ste u SAD-u, da ćete želite da znate šta bitkoine vrede u dolarima. Za to, tu je online izmjenjivača koji omogućava brzinu na kojoj možete pretvoriti vaše Bitcoins dolara. Koristeći sadašnja stopa, Bitcoin je vrijedan oko 1000 US $ svaki.

Bitcoin je prilično mlada projekta. To je prvi put objavljen u vezi prije nekoliko godina. Prošlo je samo u posljednjih nekoliko godina, iako da se to dobijali nikakvu pažnju govoriti. Zbog male veličine zajednice još, pretvaranje bitkoine na većinu drugih valuta i dalje može biti izazov. Kao zajednice ipak raste, mogućnosti za convertingto i iz drugih valuta je poboljšanje izgleda efekat mreže da se uzima maha.

Pre nego što sam mogao poslati novac za tebe, prvo je potrebno da steknu Bitcoins i da ih položi u svoj novčanik. Jedan način da se to uradi je da kupi bitkoine od nekoga ko ih prodaje, putem razmjene, na primjer. Da bi zaradili neki bitkoine mogu također prodavati robu ili usluge, gdje mi kupac plaća sa bitkoine iz svojih novčanika.

Ako sam unovčavanja moju bitkoine pretvaranjem ih u dolare samo da ih kupi kasnije jer mi treba bitkoine za nešto drugo, onda gubim neke posto moj novac, jer one konverzije obično nastati naknade. Umjesto toga, ako držim bitkoine i koristiti ih da plaćaju za kupovinu koji sam ja napravio, onda ću spasiti tako što ne nastanka te naknade razmjene.

Trenutno postoji nekoliko mjesta na kojima možete kupiti pomoću bitkoine i Bitcoin je počela pojavljuje kao isplata opcija dostupna s on-line formular za kupovinu softvera i tek sada počinju da stekne vuče za elektronske trgovine.

U najvećem broju slučajeva onda misliti o transakcijama koristeći bitkoine kao što bi transakcije sa stranim pitanje valute.

Postoji velika razlika. Svaki od tih valuta izdaje i podržan od strane vlade. Koji izdaje bitkoine i kako su oni podržali?

Kako Bitcoin valuta izdaje

Od sada, ima tek nešto više od 15 miliona bitkoine u postojanje. Prvi je objavljen u januaru 2008. Godine, tako da, ne tako davno, ako poredimo sa tradicionalnim sistemima plaćanja. Dodatne Bitcoin valute trenutno izdaje pedeset bitkoine u vrijeme i na izdavanje javlja otprilike jednom svakih deset minuta.

Kada Bitcoin je opisan koristi termin peer-to-peer, to znači da je obrada i čuvanje podataka javlja na kompjuterske čvorova koji se distribuiraju preko Interneta. Danas postoji nekoliko hiljada čvorovi radi Bitcoin nalazi u nekoliko desetina zemalja. Nema majstor čvor. Svako može preuzeti open source Bitcoin softver i konfigurirati ga za obavljanje kao čvor.

Ono što svi ovi čvorovi rade primaju transakcije i krcka neke brojeve. Svi oni čvorovi, osim jedne, iako će se gubi vreme. Svi osim jednog. Svaki čvor se krcka dalje pokušava da postane jedan srećan čvor koji se događa u biti prvi koji će u suštini pogoditi pravi broj.

Da je jedan čvor koji čini pravo pretpostavka onda zatvara serija transakcija koje je sakupio i čini najava drugim čvorovima u mreži. Kao nagradu za obavljanje da je potrebno rada, koji čvor se daje nagradu. Daje se pedeset bitkoine. Tako Bitcoin valute bude izdao. Kada pokrenete kao čvor i imaju brojeve kompjuter kriza zaraditi nagradu, da je aktivnost se zove rudarstvo.

U prosjeku, sretan pogodak javlja o jednom svakih deset minuta. Kao što je više čvorova doći na mreži i više rudarskih javlja ona počinje da se sve manje i manje vremena prije nego što jedan od tih čvorova čini pravo pretpostavka. Periodično, sistem će kalibrirati, stavljajući frekvenciju natrag u otprilike jednom svakih deset minuta. Svi bitkoine koje su bile i sve će se izdati su nagrade - pedeset odjednom, svakih deset minuta.

Želim koristiti više ispravan uslovima ovdje. Taj broj krcka da ja govorim? Ono što je računar radi se naziva hash. Blok je termin koji se koristi da se odnosi na tu grupu transakcija koje se obrađuju. Rad u svakom od tih sreće čvorova je riješiti bloka. Kada blok bude riješen, te dodatne bitkoine od nagrada su generirani.

Bitcoin Global Reach

Ne zaboravite, svako može biti čvor. Čvor može biti smještena bilo gdje. Ova nova valuta onda se zasejana na pojedince širom svijeta koji moj. Ova metoda sjetve Bitcoin njih uvodi globalno. Globalno, ali ne i ravnomjerno. Evo zašto.

Da učestvuju u rudarstvu bitcoin, prvo treba da znaju o tome. Većina dokumentacije za Bitcoin je dostupan samo na engleskom jeziku. Bitcoin jedva registrovan na radaru čak i za one koji prate tehničke teme, a koji obično dobiju informacije sa engleskog izvora jezika.

Čak i ako radite naučiti o Bitcoin postojanja, rudarstva to je aktivnost koja je ovisna o uvijek-na i neograničen internet. Mi znamo da su ove dvije osobine nisu univerzalno dostupni.

Iznos heširanja posao da vaš čvor može obavljati ovisi o hardveru računara. Brže računalo, više heširanjem će nastupiti i više nagrada će zaraditi. Međutim, za heširanjem rad, čak i najbržih računala nisu utakmici u odnosu na off-the-polica grafičke kartice koje idu u gaming sisteme. Oni gamer kartice sadrže GPU koji može izračunati heševe nekoliko stotina puta brže od većine CPU može.

Iako je klasični Bitcoinclient softver je dostupan za Mac, Windows i Linux, oni najefikasniji u rudarstvu Bitcoin danas su oni koji koriste Linux ili Windows serverima posvećena rudarstvu sa optimiziranim softverom i sadrže najskuplje varijante grafičke kartice.

Tako je profil tipičnog rudara generiranje bitkoine bi bio:

  • Njihov primarni jezik je engleski
  • Priuštiti skupe grafičke kartice ili dva
  • Sposobnost da kupi od dobavljača grafičke kartice čija napajanje je trenutno ograničena
  • Povezan preko pouzdane i neograničen pristup internetu
  • A sklopu veština koja uključuje administriranje servera, one posebno zasnovan na Linuxu, i
  • Sposobnost uložiti dosta vremena u ovoj tehnologiji

To su uber štreberi.

Ako Bitcoin je da bude univerzalna, njegovu distribuciju treba da postane manje iskrivljen nego što bi ovaj profil inače proizvode. Svih bitkoine da će ikada biti izdat, 75% ima tek treba da se ipak izdaje. Osim toga, oni koji žele danas da se dobije valutu udjela mogu kupiti bitkoine po tržišnim stopama kroz razmjene.

Nagrade za rudarski posao također mogu uključivati ​​naknadu u obliku naknade za transakciju. U jednom trenutku je veličina nagrade bloka generacije će pasti na pola od pedeset bitkoine do dvadeset pet. Godina kasnije, nagrada će ponovo pasti za pola, i nastaviti raditi sve dok takva vremena koje su izdala sve 21.000.000 bitkoine.

Naknada za transakciju u nekom trenutku nakon toga će postati primarni poticaj za rudare. To je mehanizam kako bi se osiguralo da postoji odgovarajući broj čvorova uvijek na raspolaganju. Naknade za transakciju trenutno nije potrebno kao rudari su spremni da se natječu samo za nagradu pedeset Bitcoin. S obzirom da je protokol i softver su otvorene, konkurencija će vjerojatno zadržati ove naknade na neodređeno vrijeme vrlo niska.

Danas primarni ograničenje za rudar je potreban kapital za kupovinu kompjuterske opreme. Sutra ograničenja će vjerovatno biti dostupnost hardvera i troškove električne energije da biste ga pokrenuli.

Opisao sam zašto Bitcoin kvalificira kao novac. Opisao sam kako se bitkoine stvorio i neki od načina kako se oni koriste. Sljedeći Voleo bih da vam kažem zašto vjerujem Bitcoin ima toliko potencijala.

Zašto Bitcoin?

Ponekad ćete vidjeti dva benzinske stanice pravo jedan pored drugog, gdje je znak za jedan prikazuje cijenu od deset centi po galonu manje od cijene na druge. Naravno, razlog zašto se to desi je zbog toga što se prihvati gotovinu ili debitne transakcije samo i drugi, skuplji jedan, prihvaća kreditne kartice za plaćanje kao dobro. Da razlika u cijeni odražava naknade za plaćanje mreže i dovoljno je da će neki uzeti njihovo poslovanje niz ulicu kako bi izbjegli plaćanje za uslugu da ne planiraju da koriste značajna.

Potrošači mogu koristiti Bitcoins da plati za svoje online kupovine ako mogu dobiti nižu cijenu kao rezultat. Trgovci mogu preferirati biti isplaćena sa bitkoine iz nekoliko razloga, kao i:

  • Prvo, Bitcoin je marginalizovana troškova za rad plaćanje mreže. Danas nema naknade posluju na mreži. Nema. U okruženju cijene konkurentne, trgovac koji želi da prenese te uštede do potrošača može se koristiti kao konkurentska prednost.
  • Drugi razlog je Bitcoin neposredni obračun i poravnanje. A Bitcoin transakcija briše nakon što je potvrđeno od strane broj onih mrežnih čvorova koji su ostvarili blokova. Kao pravilo, smatraju to kao nešto što traje samo oko sat vremena. Ta sredstva su onda na raspolaganju primaocu za trošenje bez odlaganja.
  • Treće, a neki trgovci možda zaista ovako, plaćanje putem Bitcoin nisu reverzibilni. Nema chargebacks.

Opisujući Bitcoin samo kao jeftinija ili bolja alternativa sadašnjim metode plaćanja ne objašnjava ono što se zaista događa ipak.

Tu se nikad ranije nije bio tip novca nešto slično Bitcoin.

Kao valuta u odnosu na fiat valute koje izdaje vlada, Bitcoin nema centralne banke i nema dugme pritisnuti da će napuhati napajanja. Iznos valute zaliha koji će postojati jedan godinu, dvije godine od deset godina od, poznat je danas.

Čak u odnosu na oskudna roba, kao što su zlato, na primjer, nešto kao Bitcoin nikada ranije nije postojala. Kada je cijena zlata je visoka kao ono što vidimo danas fizičke rudarsku aktivnost ubrzava i povećava dovod zlata. Bitcoin snabdevanje je neelastična. Bez obzira na cijenu ili potražnje, povećava pedeset bitkoine svakih deset minuta.

Imajući ove brojke javno poznat unaprijed i poznatih znači da nema neefikasnosti zbog informacija disparitet i spekulacije u vezi ponude valutu.

Opisao sam zašto bi potrošači mogli imati razloga da volim Bitcoin, zašto trgovci mogu imati razloga da volim Bitcoin, i zašto investitori mogu imati razloga da ga volim kao dobro.

Privatnost i slobodu

Osim toga, smatram. Da biste slali ili primali bitkoine ne morate se registrirati svoje ime ili bilo koje druge identitet bilo gdje. Možete slati i primati uplate, koristeći Bitcoin klijent softver radi sa računara, bilo gdje da imate pristup internetu. Kao rezultat toga, anonimnost, ili u najmanju ruku, pseudonymity, vrlo je vjerojatno dostižan. To je isti nivo anonimnosti možete dobiti prilikom plaćanja gotovinom.

To se, rekao je, da je ovo. Svake transakcije počevši od vrlo prvi, je vidljiv - javno. Što znači da svaka transakcija ima pedigre. Svaki malo tog novca za tu transakciju došla odnekud.

Kad sam kupiti nešto online i imati isporučeno mi, prodavac zna Bitcoin adresu koju sam im dao kad sam svoju kupovinu. Tu adresu onda vodi natrag u Bitcoin adresu na kojoj sam dobio sredstva iz. I nazad dalje odakle ta sredstva došla. I tako dalje. Same po sebi Bitcoin transakcija ne otkrivaju svoj identitet - međutim, vezan s vanjskim podacima, kao što je moja adresa za dostavu za moju kupovinu kafu, anonimnost za mene i za one s kojima sam trgovati ne mora nužno biti garancija u nekom trenutku. Barem je to tema koja se raspravlja.

U isto vrijeme, iako, moguće je da je ova vrsta tehnologije će frustrirati vlada, banaka i korporacija na željeni nivo. Da li anonimnost je mana ili funkcija može ovisiti o vašem perspektive.

Bitcoin to radi. To varira ovisno o vašem perspektive. Pitati pet korisnika što Bitcoin za njih znači, a vi ćete dobiti pet različitih odgovora.

Možda je to priča o moj komšija će mi pomoći da se objasni. Kada sam vozom u posao svaki dan sreo sam još prigradskim koji je radio u blizini, gdje sam radio, a kasnije sam saznao da je živio samo nekoliko blokova od gdje sam živio. Moja vožnja mogla biti brže da sam u stanju pogona umjesto i iskoristiti Carpool trake. Ponudio sam voziti moj sused do posla i bez naknade. On je odbio. Za njega, znajući da ni jedan gram benzina je spaljenih za njegov mijenjati je nešto što je bilo toliko važno da ga.

Bitcoin ima isti učinak na neke ljude. Iz razloga koji su emocionalni i lični jer su razumni, Bitcoin zgrabi mnogih ljudi.

Ovdje imate ovo distribuirano računarstvo softver projekt, bez korporativnih podršku, nema budžeta, bez formalnog organizacijske strukture, osnivač čiji identitet je neizvjesno i koji daje smjernice samo povremeno - ali projekta raste ruku preko pesnicom.

Za mene, Bitcoin je lek za mnoge muke koje sam vidio sa našim postojećih sistema novca.

Ako želim da počne primanje Bitcoin kao uplata, nema trgovačkih sporazuma treba popuniti, nema kreditne provjeriti moram da dostavi, nema probnog perioda ili ograničenja koja se primjenjuju i nema tri dana čekanje prije nego što imaju pristup novcu da sam zaslužio.

Kad pogledam šta Bitcoin je, takođe razmotriti šta nije. Bitcoin nije sistem dizajniran od strane bankara da garantuje da će imati profit za generacije koje dolaze. Bitcoin nije sistem dizajniran od strane vlade da štite i služe sami. Bitcoin nije neki sistem dizajniran za stvaranje marketinških podataka i izvor prihoda za neke trik da velike korporacije su izmislili. Bitcoin je implementacija u softveru za ideathat nam donosi privatnost i slobodu.

Najveći ljubitelji Bitcoin su oni koji kopaju tehnologiju i one koji cijene slobodu. Ovakve ljudi pronaći širom svijeta.

Pogledajte ovo oni stvaraju i tebe možda vjeruju da ono što vidimo je budućnost.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Efekti bitkoina na sistem D - Ekonomija senka

Post Bitcoin

Šta će se desiti kada se svi bitkoini miniraju?

Post Bitcoin

Deflacija Dio 1: Deflacijska priroda bitkoinske cijene

Post Bitcoin

Rudarstvo sa ASICs

Post Bitcoin

Zavjera protiv instant Bitcoin transakcija: RBF, CPFP i Scorched Earth

Post Bitcoin

Bitkoin je u balonu i evo kako će se pasti - CNBC

Post Bitcoin

BetChain postaje vodeći bitkoin kazino u višejezičnoj podršci

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Studija: Svileni put je bio promena paradigme u trgovini drogom

Post Bitcoin

Bitlicense Update - Lawsky dodaje nove foldove u Bitcoin regulatorni okvir

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin ATM i Kako koristiti Bitcoin bankomate

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin siguran? Da. To nisi siguran