Zašto bi preduzeća trebala izabrati Bitcoin | Bosnian.Lamareschale.org

Zašto bi preduzeća trebala izabrati Bitcoin

Zašto bi preduzeća trebala izabrati Bitcoin

Jedan od ključeva kako bi se omogućilo održiv rast Bitcoin na valutnim tržištima je postojanje snažne kanala za trgovinu. Pod ovim mislim na potrebno nam je više trgovca primanje BTC za svoje proizvode i usluge.

Zašto bi trgovac koji ima solidne poslovne odlučiti početi prihvatanjem Bitcoine?

Prije svega, Bitcoine eliminirati nekoliko dosadnih karakteristike modernih platnih procesora. Jedna od njih je chargebacks. Trgovci gube ogromne porcije prihoda svake godine chargebacks zbog krađe kartica ili teškim klijentima. U većini slučajeva, roba nije nadoknadiva u ovakvim situacijama. Sa Bitcoin je, međutim, vlasnici poslovnih možete biti sigurni da kada vide nekoliko potvrda u bloku lancu, novac je njihova, za dobro.

Još jedna neprijatnost je visoka stopa naknada koje procesora plaćanja kao kompanija za kreditne kartice ili Paypal zadužen za prodaju vašeg proizvoda. Naknade plaća na Bitcoin transakcija bilo koje značajne veličine su zanemarivi u većini. Ove naknade nisu u svrhu profitiranja banaka, ali da plaćaju račune za struju od vršnjaka na mreži koji pričvršćuju Bitcoin plaćanja. Lično, ovo vide kao više nego fer plaćanje za usluge koje pružaju (0,0001-,0005 BTC).

Najatraktivniji razlog da prihvati Bitcoin je marketing moć ima. Bitcoin zajednica je veoma angažovan i podržavaju nove trgovca. Poslovanja kao što su WordPress i NameCheap napravili valovi prihvatanjem bitkoine za svoje proizvode, sa očiglednim novčane nagrade. Bitcoiners su radoznali rase, jer su toliko uzbuđeni da platite svoje digitalne valute. U stvari, većina njih shvate koliko je važno imati biznisa koji će prihvatiti njihove BTC i može biti spremni platiti premiju za nagrade takvu odluku.

Bitcoin nisu bez mana, naravno. Prije svega, oni zahtijevaju visok nivo tehnološkog pismenosti za efikasno korištenje. Sigurnost za vaše privatne ključeve je ostvarivo, ali početnici bi mogao završiti izradu skupe greške. Drugi nedostatak je da je valuta i dalje je nevjerojatno nestabilna, koji nije optimalan za većinu preduzeća sa prilično čvrsto cashflow. Srećom, postoje načini da se ublaže oba ova faktora. Najočitiji je implementacija online trgovac koji naplaćuje naknadu prihvatiti Bitcoin uplate u vaše ime i pružiti vam spot cijena fiat u svoj bankovni račun.

Još jedna prednost korištenja Bitcoin i drugih cryptocurrencies je visok anonimnost uključeni, na primjer Komodo Currenciesprovides Secure & Anonymous Valuta plaćanja (čitati njihove bijele paperfor više informacija).

U svakom slučaju, ako ste trgovac bilo koje vrste i nisu istraženi Bitcoin za vaše poslovanje ipak, ja bih rekao da to učinite.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Šta je Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - Šta je Bitcoin Mining?

Post Bitcoin

Moj prvi bitkoin: anekdota o dobrovoljnoj razmjeni

Post Bitcoin

Kako koristiti Bitcoin? - Vodič za brzi početak

Post Bitcoin

Osvojite kartu za unutrašnje bitke Berlin (5. marta 2015)

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin analiza cena Dio 2: Vijesti, trendovi, vrijeme

Post Bitcoin

Prodajte bitkoine na berzi

Post Bitcoin

Žalostna potraga Wall Street Journala za diskreditovanje Bitkoina

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Bitcoin plaćanja za mala preduzeća

Post Bitcoin

Deflacija Dio 2: Da li je deficita Bitkominske cene dobra ili loša?

Post Bitcoin

Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper