Oslobađanje Nxt Multigateway usluge: trgovina BTC i LTC u Nxt! | Bosnian.Lamareschale.org

Oslobađanje Nxt Multigateway usluge: trgovina BTC i LTC u Nxt!

Oslobađanje Nxt Multigateway usluge: trgovina BTC i LTC u Nxt!

Dok osnovni softver Nxt nastavlja da se razvija i uključiti nove funkcije, preduzimljiv koderi grade funkcija i alata koji koriste postojeće funkcionalnosti. Jedan od najuzbudljivijih ovih je Multigateway usluga (ili MGW): automatski sistem koji vam omogućava da automatski prebaciti drugim cryptocurrencies u Nxt blockchain, gdje se mogu trgovati na potpuno decentralizirana razmjene imovine Nxt a.

Nekoliko cryptocurrencies - Nxt, Mastercoin, i druge ugovorne strane, na primjer - stvorili decentralizirana razmjene imovine na njihovim platformama. Ove razmjene omogućava korisnicima da izda imovine koja se može trgovati na nevjeran, potpuno decentralizovana sistema. Funkcionalnost je uzbudljivo, ali svaki implementacija suočava sa istim osnovni problem: korisnici sistema moraju vjerovati da su sredstva su trgovanje se oslanjaju na nešto stvarno, jer ne postoji način da se dokaže da je osoba koja izdaje "Bitcoin" na drugom kriptovaluta-a sistem trgovanja zapravo ima tu Bitcoin. NXT Multigateway rješava taj problem elegantno.

NXT Multigateway je nastala jl777 nxtforum.org-a (također poznat kao James), s grafičkim korisničkim sučeljem stvorio longzai. Tri sigurna, nezavisno kontrolom serveri su kreirane za svaku valutu koja treba da se trguje na razmjenu Nxt imovine. Da bi novčić da se izdaje kao imovina na Nxt blockchain, kovanice mora biti odložen na jedinstvenu adresu, koja je za vas generirana od strane sistema. Depoziti na ovu adresu se provjeravaju pomoću multi-potpis transakcije, i izdaju na Nxt imovine Exchange samo kada su dva od tri servera slažu da zlatnici su stvarni. Isplata se rukuje kroz isti mehanizam, i svaka akcija je rukuje Nxt transakcija za troškove naknade niske transakcija Nxt a. Evo kako se to radi, koristeći Bitcoin kao primjer:

  1. Pristup MGW sučelje unutar Nxt klijenta, i generirati jedinstveni Bitcoin depozit adresa.
  2. Koristeći svoj omiljeni Bitcoin novčanik, poslati bitkoine na svoj depozit adresu
  3. Jednom kada je transakcija potvrđuje Bitcoin blockchain i ovjeren od strane dva od tri gateway servera, vaš Bitcoin će se izdavati i dodao na svoj račun kao "mgwBTC" imovine
  4. Koristite Nxt imovine Exchange će staviti kupuju i prodaju naloga sa svojim bitkoina, ili da ih prebaci na druge Nxt računa.
  5. Kada želite da se povuče svoj Bitcoin, jednostavno odrediti odredište Bitcoin adresu u odjeljku "povlačenje" od MGW sučelje, i čekati da se transakcija potvrđena.

Ni u jednom trenutku tokom ovog procesa su svoj novac izloženi svako ljudsko biće ili centralizovana servera. Po prvi put u istoriji kriptovaluta, NXT zajednica je stvorila gotovo-nevjeran metoda za kretanje cryptocurrencies iz jednog blockchain na drugu, tako da se mogu koristiti i kojima se trguje na potpuno decentralizovana platformi. To vam omogućava da zadrži potpunu kontrolu nad vašim Bitcoin ili Litecoin, a eliminiše mogućnost da će biti izgubljen zbog kolapsa centraliziranog razmjena ili napad hakera.

Na MGW jezgru trenutno podržava Bitcoin i Litecoin, ali novi "univerzalni multigateway" softver vam omogućava da kreirate svoj MGW usluga za bilo koju drugu kriptovaluta koji podržava multisignature transakcije. Sve što trebate učiniti je postaviti tri sigurne, nezavisno kontrolom poslužitelje za podršku svojim gateway.

NXT je Multigateway usluga danas žive, a korisnici NXT mogu trgovati Bitcoin i Litecoin na NXT Exchange imovine nakon prateći uputstva za instalaciju u ovom forumu temu. Ako ste potpuno novi u Nxt i potrebno nekoliko novčića koji bi trebao pomoći naknade za generisanje adresu i uzimajući postaviti, post ovdje kako bi dobili malo slobodnog novca za početak.

NXT Multigateway čini jedan dio većeg NxtServices platformbeing izgradio jl777. Ova platforma predstavlja temelj za brojne Nxt usluga s dodanom vrijednošću, uključujući encrypted chat u realnom vremenu, automatski obračun dividende i isplate za sredstva Nxt, usluge novčić privatnost, i još mnogo toga. Ostanite u toku i nove karakteristike su pušteni!

Povezane vijesti


Post Dogecoin

7 super ASIC Bitcoin rudara

Post Dogecoin

Iza slavine

Post Dogecoin

Osnovi Dogeca

Post Dogecoin

13 najopućenijih kriptokutencija

Post Dogecoin

Poruke s draguljevima

Post Dogecoin

Bitcoin mapa: preuzimanja preko operativnog sistema Infographic

Post Dogecoin

Treća Crypto Station CryptRadio lansira 1. oktobra

Post Dogecoin

50 ludih činjenica o Bitcoin Infographic

Post Dogecoin

Intervju: Čuvaj se na Bitkoin Megaphone

Post Dogecoin

Bitcoin: savremeni zlatni hit? Infografski

Post Dogecoin

21 super Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

Litecoin protiv Bitkoina: ko osvoji kripto-bitku? Infografski