Liberté Mining pokušava nešto drugačije | Bosnian.Lamareschale.org

Liberté Mining pokušava nešto drugačije

Liberté Mining pokušava nešto drugačije

Liberté rudarstva je najavio lansiranje nove cloud rudarski usluga omogućuje u potpunosti 100% obnovljivih izvora hidroelektrana izgrađena na protokol druge ugovorne strane.

Kanadska kompanija upravlja tim iskusnih rudara koji koriste P2Pool rudarstva mrežu za ublažiti šanse za 51% napad na Bitcoin mreži. Sada, oni donose mogućnost za bilo koga da kupite oblak rudarskih imovine preko istinski decentralizovana i transparentan sistem ugovorne strane.

Izdavanjem imovine putem protokola druge ugovorne strane, oni dozvoljavaju ta sredstva da se slobodno trguje na Couterparty je realnom vremenu decentralizirana razmjene. Ugovorna strana je inovativna platforma za peer-to-peer tržišta i financijskih instrumenata. Za razliku od Wall Street i druge centralizirane finansijskih institucija, Ugovorne pruža otvoren, osigurati finansijska sredstva i tržišta koja ne zahtijevaju pouzdane treće strane ili posrednika za korištenje.

Platforma je izgrađen na vrhu Bitcoin i proširuje funkcionalnost Bitcoin mreže u novim i bez presedana načine. Sa druge ugovorne strane, svakome ko ima internet vezu dobiti pristup finansijskim instrumentima koji su prethodno bili koštati zabrane ili nije dostupna u svim.

Sredstva cloud rudarstva usluga može trgovati, ali za razliku od konkurentskih usluga se to radi odmah preko decentralizirana razmjene koja upravlja sama Ugovorne mreže. Jedinstvena priroda ovog resursa čini razliku od bilo koje druge dostupne u ovom trenutku.

Liberté rudarstva potencijalno može postati lider u "zelenu" rudarstvo. Dok konkurenti su hvaljeni operacije koje su čiste i energetski efikasne, Liberté Mining je prva operacija za korištenje 100% hidroenergije. Njihovi podaci centar je upravljan pomoću gotovo sve potpuno obnovljivih izvora, bez emisija, čistih izvora energije za rudarskih radova.

"Jedan od vodećih rudarskih bazen konzumira 159,519,788KW / H vlasti u prvoj godini poslovanja. Zamislite da ta moć bila čista, obnovljivih izvora energije kao što je koriste Liberté rudarstvu. Hidroenergija nudi izrazitu prednost da se ne emituje stakleničkih plinova. Mi koristimo potpuno obnovljive vode umjesto ograničenih fosilnih goriva što omogućava niže troškove energije za rad Liberté rudarstva. "

-Ryan Scott, generalni direktor, Liberté rudarstva

Liberté Rudarstvo je jedna od najvažnijih transparentne rudarske bazene u postojanje. Korištenje Ugovorne prikazuje sve prodati i trguje dopuštajući nikome da potvrdi integritet operateru sredstava. Sa P2Pool pokazuju statistike rada rudarstva i jasno objavljene informacije o kontaktu, kupci mogu biti sigurni u svoje investicije. Našao sam ovu ideju potpuno end-to-end transparentnost biti osvježavajuću promjenu od onoga što smo nedavno videli sa drugim oblak rudarskih radova.

P2Pool je decentralizirana Bitcoin rudarski bazen koji radi stvaranjem peer-to-peer od rudara čvorova.

P2Pool dionice formiraju "sharechain" sa svake akcije upućuje hash prethodnog Akcijski. Svaka akcija sadrži standardne Bitcoin bloka, neki P2Pool-specifične podatke koji se koristi za izračunavanje transakcija generacije (ukupno subvencija, isplata skripta ove akcije, a nonce, hash prethodnog udio, a trenutni cilj akcije), a grana Merkle povezivanje te generacije transakcije u bloka je Merkle hash.

Lanac kontinuirano uređuje svoj cilj zadržati generacije oko jedne dionice svakih trideset sekundi, baš kao Bitcoin reguliše da stvori jedan blok svakih deset minuta. To znači da je pronalaženje dionica postaje sve teže (što dovodi do većeg varijance) što više ljudi iskopavaju na P2Pool, iako veliki rudari imaju mogućnost da podignu svoje teškoće i tako smanjiti utjecaj svojih rudarskih na P2Pool minimum poteškoća.

Za razliku od Bitcoin, čvorovi ne znam cijeli lanac - Umjesto toga, oni samo drže posljednjih 8640 dionica (posljednje 3 dana vredi). Kako bi se spriječilo napadaču da rade na lancu u tajnosti i otpuštanjem, najvažniji postojeći lanac, lanci se sudi po tome koliko posla imaju s obzirom točku u prošlosti. Da se utvrdi da je urađeno od tog trenutka, čvorovi pogledajte blokove Bitcoin da je referentna akcija, uspostavljanje dokaziv vremensku oznaku.

Decentralizirana isplata udruživanje rješava problem centralizirano rudarskog bazena degradiraju decentralizacije Bitcoin i izbjegava rizik teško otkriti krađa bazen operatera. To je zbog toga podešavanje da su kupovinom u Liberté rudarstva može u potpunosti znati da je rudarski hardver zapravo radi i vidjeti rezultate i da zna da kompanija nije skimming sa vrha kao što je navodni sa drugim operacijama.

Ryan i njegovi partneri, Leo i Nick su poznati i poštovani Bitcoin članova zajednice. Kao aktivni i doživotno članova Fondacije Bitcoin i Bitcoin Savez Kanade, tim udio svoju strast za davanje natrag u zajednicu na mnogo načina. Sva tri su također uključene u olakšavanju lokalnih Bitcoin Meetups. Leo i Nick također imaju svoje Bitcoin ATM kompanija poznata kao BitSentand BitTeller. Ryan posluje online nakit kompaniju pod nazivom Crypto Zlatar.

Kompanija je danas objavila da će se sadi drvo za svaku imovinu prodati pomoći offset emisija ugljen generira preko drugih rudarskih radova.

Liberté rudarstva kucnu na ogromnih resursa Carbon Farmer da im pomogne sa sadnju drveća u Kanadi da pomogne offset emisija. Carbon Farmer je jedinstvena organizacija sadnju drveća u ime pojedinaca, organizacija i preduzeća u potrazi za pomoći u borbi protiv emisije ugljen-dioksida širom svijeta.

Liberté rudarstva čini sve rudarstva u naknadu besplatan P2Pool što takođe dovodi do većeg profita za vlasnike imovine liberté rudarstva.

Sjeo sam sa Ryan iz Liberté rudarstva da izabere njegov mozak malo više u vezi rudarske kompanije i cloud u cjelini.

Lav: Vi se iskusni rudara koje se čini da se radi neke uspješne operacije trenutno pa zašto onda lansira novu ponudu?

Ryan: Mi pokrećemo novi rudarska kompanija za rješavanje nekoliko problema vidimo u razvoju u kripto rudarstvu prostora. Prvo je centralizacija mreže sa pojavom bazena kontrole značajne hash moć. Mi to vidimo kao ozbiljnu prijetnju legitimnost Bitcoin i nešto što mora biti izbjeći po svaku cijenu. A 51 posto napada ili čak i mogućnost da bi se moglo dogoditi u svakom trenutku ima potencijal da naprave štetu ugledu Bitcoin. Za rast u usvajanju i ulaganja, povjerenje je ključna komponenta. Nastavak opasnost od napada ima kapacitet da ozbiljno spriječiti rast Bitcoine. Planiramo za ublažavanje centralizacije što je više moguće sa otvorenim i transparentnim korištenje P2Pool.

Drugi aspekt koji postaje sve teže opravdati je uticaja na životnu sredinu koji Bitcoin je stvorio sa svojim rudarskim prakse. Utjecaj mreže je više jasno vidi kada se stavi u stvarnom svijetu brojke.

Trenutno sa mrežom sjedi oko 200 PH uticaja na životnu sredinu potrebnu snagu je reda veličine od oko 192.000 benzinskih automobila i njegova svakim danom raste. Ovo treba biti smanjen, za ono što je smisao izgradnje nove digitalne ekonomije na arhaičnom i samo destruktivne temelj prošlosti.

Znamo da ovo neće mijenjati preko noći, ali moramo dati prosjek rudar priliku da kopaju na način koji je ekološki odgovoran iako oni ne mogu imati pristup na obnovljive izvore čiste energije. Mi smo uzimajući to korak dalje u partnerstvu s kanadskim ugljen pomak kompaniju pod nazivom Carbon Farmer.

Mi ćemo se sadi drvo za svakog TeraHash prodaje preko Liberté rudarstvu. Ne samo da nudi rudari priliku da urade svoj deo miniranjem na ekološki odgovoran način, ali dajemo im priliku da pomogne nadoknadi šteta se čini da se planete rudari koriste električnu energiju koja se stvara na fosilna goriva.

Lav: Ono što zatraži da koristite druge ugovorne strane za izdavanje sredstva za Liberte?

Ryan: Mi smo oduvijek intrigirala decentralizirana tehnologija. Ja sam pratio razvoj velikog broja projekata koji vam omogućava da izda sredstava ili korisnički definirane tokena. Osjećali smo Ugovorne ponudio najefikasniji način da se izda Bitcoin mining imovine, što nam omogućava da se rudarski isplate direktno vlasnika imovine Ugovorne novčanik adresa. To nam daje pristup sigurnu trgovačku platformu za klijente na trgovanje svoje imovine na otvorenom tržištu. Vlasništvo nad imovinom koristi sama Bitcoin mreže, dozvoljavajući nikome da provjerite naš popis imovine protiv naše rudnik statistike na P2Pool. Ugovorne strane pomaže da štiti naše klijente od prijetnje napada, krađa svoja sredstva / sredstva kroz centraliziranog servera smo kontrolirati. To daje potpunu kontrolu imovine i vlasništva na klijenta.

Lav: Koji su najveći izazovi ste suočeni u uspostavljanju poslovanja za Liberte?

Ryan: Naš najveći izazov je uvijek bio ukupnog kapaciteta snage. Stvari se brzo mijenja u Bitcoin mining prostora i hardver je sada dostiže gustinu snage nije viđen u standardnom data centara. Pronalaženje low cost hosting rješenje s visoke gustoće snage po serveru rack nije bio lak zadatak. Kao što smo brzo otkrili trenutne data centrima nisu napravljeni sa Bitcoin na umu. Ovo je zbog toga smo odlučili da napravimo svoj objekt koji smo pod kontrolom.

Lav: Da li ikada imali planove za izgradnju svoje uređaje?

Ryan: Mi ćemo učiniti ono što je najbolje za naše klijente. Mi smo imali neka iskustva kupovna čipove za potrebe izrade, pohvaljujem nikoga u proizvodnom sektoru, kao to nije bilo lako.

Mi ćemo nastaviti da gradi čvrste veze s našim trenutnim dobavljačima kao što smo se fokusirati na svoje snage. Stvari mogu brzo promijeniti u Bitcoin prostoru, a mi smo uvijek otvoreni za ideju kao što smo rasti. Ja bih radije da ulažu u R & D za obnovljive izvora energije, jer bi to pružiti veći koristi za svijet u cjelini.

Mislim da je otvoren izvor dizajn bi bio prvi korak ka pazeći je došao do mase i nije bio gašenje kao i mnogi u prošlosti. Snimanje stranica od Bitcoine knjiga.

Lav: Da li raspoređivanje niz različitih uređaja iz različitih ASIC kompanija?

Ryan: Da, mi smo raspoređivanje više vrsta hardvera od renomiranih proizvođača.

To omogućava naš poslovni model ostati fleksibilni kao moguće. Upoznali smo mnogo sjajnih ljudi u proizvodnom sektoru hardver i ti odnosi su oni nam je stalo i da podstakne. Na kraju se sve svodi na matematiku. Naša glavna odgovornost je da rudarima pokušavajući koliko god je moguće da se poveća efikasnost i zadržati niske troškove.

Lav: Šta će te izdvajaju od vrlo velikih ulaganja podržao operacije?

Ryan: snažno Vjerujemo da je naš rad se ističe kao najveći ekološki Bitcoin mining rad do sada. Naša nada je da izgradimo bolju budućnost za sve i da počinje popravljanje greške iz prošlosti. Nudimo i povjerenje investitorima da smo registrirani kanadski posao.

Lav: Da li ikada tražiti ulaganje sredstava da proširite svoje poslovanje?

Ryan: Naš tim je uvijek u potrazi za investitorima koji imaju slične vrijednosti kao naše. Mi smo trenutno u procesu traženja ulaganja sredstava iz dva odvojena izvora. Ako je neko zainteresovan da se uključe smo uvijek otvoreni za razgovore.

Lav: KNC Miner i drugi počinju da se u oblaku rudarstvu prostora. Kako mislite o tome?

Ryan: sve konkurencija u prostor Pozdravljamo jer u srcu smo prosjeka rudara u potrazi za najboljim podešavanje za rudarstvo.

Vjerujemo da je u više konkurentan prostor će biti manje prostora za pojedince u potrazi za raspoređivanje scenarija prevara da se rudarima teško zaradili Bitcoin. Jedan od naših temeljnih principa je da budemo kao otvoren i transparentan moguće. Objavljujemo video naših rudnika pokazati ljudima da smo opipljiv kompanija sa objektom i stvarnim hardver, a ne samo još jedan fly noću podesiti da će pokrenuti akciju svojim novčića.

Naša kompanija nastoji da rade stvari želimo smo vidjeli u drugim operacijama, kada smo počeli rudarstvo. Osjećaj "To se može učiniti bolje" je razlog što smo počeli Liberté rudarstva i razlog mislimo da ćemo ostati relevantan u ovoj industriji za neko vrijeme da dođe.

Lav: Vidjeli smo puno prevara nedavno uključujući Lunamine da je vrlo dobra, pa čak i Gavin Andresen ispitivanja rudarskih radova. Koliko je teško biti za razlikovanje vašeg poslovanja od onih loših igrača?

Ryan: Mislim da je to bilo opipljivost i angažman kupca dolaze u U ovom svetu povjerenja-manje kripto valute ironično i dalje treba da bude nivo povjerenja.. Želimo da se uključe u zajednici i pokazati im da smo rudari baš kao i njih i ako imaju problem mogu nam dati poziv.

Ako žele da vide našim stranicama imamo video i planiramo na što više. Želimo da ljudi budu što uzbuđeni rudarstvo kao što smo mi, dok preostalih ekološki prihvatljiv. Takođe smatramo da je prilično sumnjivo kada kažu druge operacije "ne" za video i nikada ne izaći i reći ko su oni. To čini ljudi se pitaju i to s pravom, rudari imaju pravo da vide objekta i znaju operacije su legitimne. Mi mislimo da je vrijeme da se rudari ustane i prisiliti kompanije da igraju po pravilima.

Šta je to javno zlato rudarska kompanija govori svojim klijentima ne mogu ni vidjeti fotografije njihovog rada? Ako to ne znači da se osjećate prestravljena, ne znam šta će.

Ljudi kažu da je ovo divlji zapad Bitcoin ali vjerujemo jedini divljini želimo vidjeti u Bitcoin je ona koja se ne vrši spaljivanje fosilnih goriva za podršku mreže.

Liberté Rudarstvo je jedna od više uvjerljivi koncepte za ulazak u oblak rudarstva prostor do danas sa tako jakim fokusom na transparentan, decentralizovana i energije svjesne napore.

Nakon što je osobno vidio video opreme, razgovarao sa osnivača i bio sam uzbuđen zbog ideja o korišćenju druge ugovorne strane za rudarsku imovine ovo je jedan od prvih rudarskih radova oblak da sam bio uzbuđen zbog vremena na vrijeme.

Povezane vijesti


Post Dogecoin

11 Popularni Bitcoin zagovarači

Post Dogecoin

10 Futuristički ili van običnih projekata koji prihvataju Bitcoin

Post Dogecoin

11 Istorijski bitkoin momenti: slikovno odbrojavanje kriptocutne istorije

Post Dogecoin

11 odličnih Bitcoin reklama

Post Dogecoin

Bitcoin mapa: preuzimanja preko operativnog sistema Infographic

Post Dogecoin

18 odličnih Bitcoin Memes

Post Dogecoin

21 super Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

Nova era započela je Bitcoin Infographic

Post Dogecoin

Distribucija bogatstva Deo II: fiat valuta protiv BTC Infographic

Post Dogecoin

Saopštenje za štampu: Trucoin najavljuje raskid njenog partnerstva sa NCC-om i Presto-ovim finansijama zajedno sa planovima za zvanično pokretanje koji će skoro četvorostručiti pokrivanje starih partnerstava američkih država

Post Dogecoin

13 najaktivnijih Bitcoin sastanaka

Post Dogecoin

20 Jeftine stvari koje ljudi mogu kupiti na mreži sa Bitcoinom