Poruke s draguljevima | Bosnian.Lamareschale.org

Poruke s draguljevima

Poruke s draguljevima

Gemsis novi i uzbudljiv aplikacija za mobilne poruka za iOS i Android koja donosi cryptocurrencies masama, bez potrebe za znanjem o Bitcoin, kriptografija ili šifriranje.

Ovo je uzbudljivo inovacija sam čekao. Dragulja aplikaciju stavlja moć kriptovaluta u rukama korisnika, bez uobičajene komplikacije koje okružuju kriptovaluta tehnologija danas. Gems je socijalno-Messenger aplikaciju koja dolazi integriran s nove generacije Bitcoin tehnologiji. Dragulja nudi mobilno iskustvo WhatsApp-stilu, ali sa potpuno šifrovanom privatne poruke i ugrađeni u novčanik.

load...

Aplikacija je i kurir i novčanik. Svaki Gems korisnik automatski dobiva novčanik, zaštićen lozinku izabrani prilikom registracije. A izabran Dragulji korisničko ime i djeluje kao pseudonim za povezane Counterwallet adresa, što ga čini jednostavno i lako za korisnike da šalju i primaju ili dragulja ili bitkoine (a kasnije i druge imovine).

Dragulja aplikacija izgleda jeftin i jednostavan za korištenje. Korisnik jednostavno preuzima aplikaciju, postavlja nalog, a zatim možete odmah početi dijeljenje poruka s prijateljima i, time što aktivna u mreži, zarađujući dragulja. Uvođenje novih korisnika Gems je samo jedan primjer na način da korisnik može biti nagrađeni dragulja, čija vrijednost je direktno vezana za vrijednost mreže, jer će uvijek postojati fiksni i ograničene ponude dragulja.

load...

Dok su mnogi ukazuju na mogućnost Gliph za novu platformu kripto-poruka, Gliph interfejs nije tako atraktivna ili kao razumljiv kao Gems. Gliph trenutno nema funkcije koje mnogi mainstream korisnika glasnika bih da vidim za prijavu svakodnevno poruka.

Promotivni video daje jednostavan pregled kako Gems radi:

Sjedili smo sa Danijelom Peled iz Gems tim da govorimo o Gems.

Mike: Zašto bi korisnici prešli iz redovnih aplikacija poruka na Gems?

Daniel: Zbog nedavnih incidenata u kojima je procurila privatne informacije, korisnici tehnologija postali mnogo više zabrinuti za sigurnost svojih podataka. WhatsApp, na primjer, trgovine i ne šifriranje svojih korisnika komunikacija, poruke, slike ili video zapise. U odnosu, korisnički podaci se ne čuva Gems, koji nema načina za pristup porukama, a samim tim i poruke i podaci su zaista privatno.

load...

Dragulja ima i druge ključne karakteristike kojima se razlikuje od drugih aplikacija poruka, uključujući i način na koji pristupa svojim korisnicima. WhatsApp je nedavno kupio Facebook za 19 milijardi $. Zahvaljujući prije svega svojim korisnicima, postala je izuzetno vrijedan kompanije. WhatsApp naplaćuje korisnicima $ 1 godišnje koristiti aplikaciju. Dragulja, s druge strane, je slobodan, pa čak i više, to zapravo plaća korisnicima.

Ovo zahvaljujući radi na naš jedinstveni in-app valuti nagradu model. Oni koji žele da se reklamiraju na mreži Gems morate kupiti dragulja tokena kako bi se to učini. Dragulja plaća tokena direktno korisnicima kojima reklamiraju. Ako korisnici ne žele primati reklame, oni lako mogu isključiti. To stvara tržište, gdje korisnici mogu profitirati direktno sa svojih dragulja. Mi smo prvi koji će donijeti ovaj potpuno novi model dijeljenja ekonomije na tržištu.

Mike: Možete li nam reći nešto više o enkripciju koristi Gems?

Daniel: dragulja aplikacija pretpostavlja nula povjerenje, pa čak i štiti korisničkih podataka iz Gems vlastitih cloud servera. Svaki siguran odlazne poruke su šifrirani pomoću ključa koji je nepoznat na server, što je primalac poruke jedini koji može dešifrovati. Ovaj model privatnost sprečava bilo kakvu mogućnost prisluškivanja od strane trećih strana, uključujući vladine agencije i korporacije.

Dragulja nudi mješavinu RSA 2048 i AES 256-bitne ključeve. Enkripcija se obavlja klijent klijentu, što siguran poruka nerazumljivim strane Gems infrastrukture. To je jedini pravi način da se postigne 100% privatnost jer ne povjeriti trećim stranama.

Mike: Sa tehničkog aspekta, to je naše razumijevanje da Gems korisnička imena su u suštini aliasi adresa na ugovorne strane sistema. Da li ćemo biti u mogućnosti da imaju mnogo različitih valuta u našoj Gems novčanicima?

Daniel: Naš cilj je da se razvije zaista lako i jednostavno korisničko iskustvo; Stoga, iako je moguće da imamo mnogo različitih valuta u Gems novčanik, smatramo da je bolje da se pokrenuli aplikaciju u početku sa podrškom za samo Gems i Bitcoin.

Važno je napomenuti da s obzirom da je ovo prvi put da korisnici će upravljati osnovnim vrijednost društvene mreže, to je prerano prognozirati šta će drugi roman ideje dolaze u postojanje. Mi ćemo uzeti ulazni Gems vlasnika u obzir za buduće mogućnosti.

Mike: Kako anoniman mogu biti na ovu aplikaciju?

Daniel: Najviše društvenim mrežama ne podstiču ili podržavaju istina anonimnost svojih korisnika. Razmislite o WhatsApp: svaki račun mora biti vezan za broj ispravan telefon, prisilna strane zahtjev za slanje SMS-a prilikom registracije. Ne možete otvoriti WhatsApp računa bez identifikacije sebe. Isto važi i za Facebook, koji po definiciji sadrži vaše pravo ime, a ne anonimni pseudonim.

Dragulja, za razliku od drugih mreža, omogućava vam, korisnik, da izabere nivo anonimnosti i privatnosti s kojima ćete se osjećati ugodno. Vaši podaci se nikada ne dijeli s trećim stranama, osim ako ne pristaje. Po defaultu, a Gems računa sadrži samo anonimni alias-vaše odabrane korisničko ime. Ovo korisničko ime ne mora odražavati svoj pravi identitet na bilo koji način.

Korisnici koji osjećaju ugodno dijele njihov pravi broj telefona mogu izabrati za povezivanje telefonski broj svoje Gems odgovornost. Korisnici će moći lakše pronaći jedni druge, ako oni ne moraju znati korisničko ime i oni mogu umjesto toga osloniti na broj telefona mogu već znaju. Telefonski broj se uvijek drži u tajnosti, međutim, i to samo oni koji su izabrani od strane korisnika će imati pristup. To je uvijek moguće da se održi potpuna anonimnost, ako želite. Gems ne zahtijeva bilo identifikaciju stvarnog svijeta, kako bi se raditi.

Isti nivo anonimnosti se odnosi na vaše dragulja novčanik. Jer je svaki Gems računa je i dragulja novčanik, vaš novčanik adresa će biti kao anonimni kao nalog.

Mike: Sada imate iOS aplikacija i Android aplikacija u cijevi. Bilo kakvi planovi o radi messenger web-based, OS X aplikacija, Windows Phone aplikacija, kao i druge vrste? Vidjeli smo da Telegram je radila na širi na nekoliko drugih mjesta brzo. Namjeravate li na to isto?

Daniel: Imamo i druge verzije platformi planira na našu dugoročnu putokaz; Međutim, u ovoj početnoj fazi fokusiramo se samo na mobilnim Android i iOS, jer oni čine većinu postotak našeg ciljnog tržišta.

Mike: Koji elementi dragulja će biti open source, ako ih ima?

Daniel: Tijekom faze razvoja beta, izvorni kod neće biti dostupni javnosti. Aplikacija na strani klijenta će biti otvorenog koda kada smo izvršili analizu potrebne za osiguranje kvaliteta i sigurnost kako bi se osiguralo taj proces neće staviti našim korisnicima u opasnost.

To će omogućiti programerima treće strane revizije i poboljša funkcionalnost aplikacije Gems. Vidimo mnogo vrijednosti učešća open-source zajednici. Važno je naglasiti da su sve transakcije valute vezane za u Gems trenutno baziran na open-source koda (druge ugovorne strane), te da je srž našeg IM tehnologija se zasniva na open-source softvera, kao i (SignalR).

Više informacija o Gems mogu se naći na web stranici Gems, nit Bitcoin Talk, ili putem @getgemsorg Twitter naloga.

Novčić Vatra će ostati u toku sa najnovijim dešavanjima sa Gems i sigurno će ih podijeliti s našim čitateljima!

Slike ljubaznošću Gems.

load...

Povezane vijesti


Post Dogecoin

11 Popularni Bitcoin zagovarači

Post Dogecoin

Distribucija bogatstva Deo II: fiat valuta protiv BTC Infographic

Post Dogecoin

Liberté Mining pokušava nešto drugačije

Post Dogecoin

Video Game Developer Koristeći Blockchain tehnologiju podiže $ 1mm

Post Dogecoin

Segwit protiv Bitcoin Unlimited i Bitcoins Fork je jednostavno objašnjen

Post Dogecoin

14 super Bitcoin startupa

Post Dogecoin

Uvod u Myriadcoin i kratku istoriju valute

Post Dogecoin

Kina vlada razmjenom litecoina širom svijeta Infographic

Post Dogecoin

8 Mind pada Bitcoin heists

Post Dogecoin

8 Doktora koji će vas učiniti boljim u zamjenu za Bitkoine

Post Dogecoin

Kako voditi profitnu bitcoin rudarsku farmu

Post Dogecoin

Bitcoin protiv USD protiv zlata - Evo zašto Bitcoin pobije