Syndicoin vam omogućava finansiranje sadržaja na mreži | Bosnian.Lamareschale.org

Syndicoin vam omogućava finansiranje sadržaja na mreži

Syndicoin vam omogućava finansiranje sadržaja na mreži

Uz sve drame koja se odvijala u zadnje vrijeme oko Bitcoin lokacijama i payolaone pitanje koje je došao u više navrata iz mnogih na svim stranama je pitanje kako možemo platiti pisci sadržaja na mreži.

Mnogi od lokacija u pitanju je u zapisnik da kažu da neće zaustaviti praksa prihvatanja platni spisak članaka, mnogi korisnici na Twitteru je rekao da su u redu sa podmićivanje praksa jer autori moraju jesti kao i da ne znaju od bolje rješenje.

Mogao Syndicoinbe potencijalno rješenje za ovaj problem i za to financijski pomažu lokacije koje proizvode sadržaj?

Syndicoin je zanimljiv koncept kreirao programer Julian Haight da je prema web Syndicoin:

Kao što pregledavati web, Syndicoin čuva privatni račun zahtjeva za plaćanje sa sajtova učesnica.

Kada ste spremni, posjetite Syndicoin za komentar i platiti za sadržaj želite. Uklonite stavke vam se ne sviđa, a zatim kliknite platiti. Pregledajte plaćanje u bitcoin novčanik prije nego emitovanje ga na mrežu.

Uplatom za sadržaj, te nagraditi izdavača i ohrabriti ih da se oslanjaju na direktno finansiranje umjesto oglasa.

Koncept svakako zvuči neverovatno. Kao čitalac stranicama ne morate da unaprijed finansiranju novčanik, ne morate da se registracija za bilo koju uslugu. Jednostavno pregledavati internet kao i obično i dozvole stranicama za slanje predložene savjeta za sadržaj.

Novčić od požara nedavno implementirao API Syndicoin i kada posjetite ako ti se stvarno sviđa ono što čitaš imati opciju da pomogne finansiranje ovu vrstu novinarstva. Od tako malo izdavača podržava Syndicoin direktno Julian je stvorio Chrome Extension pomoći premostiti jaz - prikuplja Bitcoin donacija adresama sa sajtova koji ih daju, čak i ako oni ne podržavaju Syndicoin direktno.

Prilikom obilaska Coin požara možda ste primijetili malu kutiju u gornjem desnom uglu na stranici opterećenja. To je Syndicoin u akciji!

Od kraja korisnik stav da stvari ne mogu biti mnogo lakše. Julian nam pokazuje kako to izgleda sa drugog kraja stvari i kako slanje donacija je jednostavno sa Syndicoin. Fakture se stvara i omogućava vam da plati za ono što želite. Ako ne želite platiti za određenu stranici možete jednostavno izbrisati iz fakture i to će nestati.

Novčić od požara sjeo s Julian da ga nam reći nešto više o Syndicoin.

Novčić od požara: Hvala za uzimanje malo vremena da razgovara s nama. Šta zatraženo da stvorite Syndicoin?

Julian: Naravno, prije svega, ja sam Bitcoin entuzijasta. Ja vjerujem u to kao skladište vrijednosti i sistema transakcije. Istovremeno, moj posao dan je webmaster za proizvođača sadržaja, parentmap.com. Taj posao me je razmišljanje o poslovnom modelu proizvođača sadržaj a. Htio sam dati kreatorima sadržaja drugu opciju da unovče svoj rad.

Novčić od požara: Koja vrsta izazova da li ste suočeni rade na Syndicoin?

Julian: Očigledno, glavni izazov je usvajanje i kritična masa.

Drugi izazov do sada je u radu sa dva glavna novčanike (Bitcoin qt i bitcoin-novčanik na android), vodeći računa da moj sistem je kompatibilan s oba.

Tehnologiju syndicoin upotrebe (bip70 - https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0070.mediawiki) je nov i novčanike još uvijek ne u potpunosti i dosljedno ga podržavaju. Popravio sam jedan problem sa bitcoin-qtwhich meni je glavobolju i razvio rada oko za Bitcoin-novčanik na android.

Drugi izazov je došao kada proizvodeći QR koda. Prvobitno, nadao sam se da sve podatke transakcije na klijentu. Morao sam napustiti taj cilj, kako bi se proizveo QR kod (transakcijskih podataka je često veći od QR kod može pohraniti).

Novčić od požara: Koji su vaši planovi za budućnost za Syndicoin?

Julian: Nemam nikakve velike planove za poboljšanja. Kao odgovor na povratne informacije primam, podržava mnoge upotrebne predmete što mogu. Želim da bi sistem
jednostavan i moderniji - u skladu sa originalnog koncepta.

Moj glavni cilj sada je promocija. Ja ću uljepšati mjestu - dodajte logo i još malo boje.

Ja sam stvorio Chrome da pomogne boot-pričvrstite sistema. Ona dodaje syndicoin Javascript da svaku stranicu posjetio, tako da bilo koji Bitcoin adresama na tim stranicama se čuvaju u syndicoin kao zahtjeva za plaćanje.

Novčić od požara: Bitcoin rešava mnogo pitanja micropayment koji su dovedeni u prošlosti. Šta mislite da će biti potrebno da se odluka sadržaj nude prevrtanja preko Bitcoin na skali?

Julian: Mislim da proizvođači sadržaj će ga usvojiti postepeno. Prva Bitcoin zajednice, ali postepeno više mainstream lokacije - ako ne možemo dokazati da će korisnici plaćaju dobrovoljno. To je još uvijek veliko pitanje. Nadam se syndicoin i Bitcoin će ga učiniti lako da možemo pokazati ljudima će platiti.

To će biti zanimljivo vidjeti kako Bitcoin bavi volumena transakcija pitanje. Gavin je rekao Bitcoin nije baš prikladno za micropayments.

On govori o isplatama manje od jednog penija, a ja rukovanje plaćanja više na $.25- $ 1 opsega. Pa možda to nisu "micropayments" u smislu kako on koristi. Nadam se da veći umovi od mina će riješiti problem, što Bitcoin u mogućnosti da obrađuju više transakcija jeftinije.

Syndicoin pokušava da reši pitanje kombiniranjem više transakcija koje nisu vremenski osjetljive u jednu. Ali to ide samo do sada. Bitcoin će na kraju trebati bolji odgovor, čak i ako je to kao osnovni kao povećavanja veličine bloka ili bloka frekvencija.

To će biti zabavno da vidi šta se dešava. To je uzbudljivo vrijeme za Bitcoin i pomislim da sam početak sa syndicoin u pravom trenutku. Nadam se i vjerovati možemo naći rješenja i zadržati Bitcoin glatko kao što raste. Na Mesec!

Povezane vijesti


Post Dogecoin

Kako se Bitcoin koristi širom Azije

Post Dogecoin

Bitcoin: savremeni zlatni hit? Infografski

Post Dogecoin

Top 25 Bitcoin i Cryptocurrency Web lokacija širom sveta

Post Dogecoin

Video Game Developer Koristeći Blockchain tehnologiju podiže $ 1mm

Post Dogecoin

Intervju: Čuvaj se na Bitkoin Megaphone

Post Dogecoin

Šta je DarkSend?

Post Dogecoin

11 Popularni Bitcoin zagovarači

Post Dogecoin

Osnovi Dogeca

Post Dogecoin

Zbirka 15 najboljih bitkoinskih karikatura

Post Dogecoin

Bitcoin mapa: preuzimanja preko operativnog sistema Infographic

Post Dogecoin

Monero Pregled

Post Dogecoin

11 Istorijski bitkoin momenti: slikovno odbrojavanje kriptocutne istorije