Kako voditi profitnu bitcoin rudarsku farmu | Bosnian.Lamareschale.org

Kako voditi profitnu bitcoin rudarsku farmu

Kako voditi profitnu bitcoin rudarsku farmu

Jedan od najvećih jedinstveni aspekti Bitcoin je da je možete generirati kroz proces rudarstvo, što je nešto bilo ko sa kompjuterom može učiniti. To je za razliku od fiat valuta koja se mogu štampati samo od strane vlade. To čini Bitcoin donekle sličan zlata i drugih plemenitih metala, jer oni mogu biti minirana samo, nisu odštampani na zahtjev. Bitcoin mining je daleko drugačiji od izvlačenja sredstava iz zemlje razočarao. Umjesto da se radi na računaru rješavanju složenih jednadžbi. Jednadžbe riješeno u toku Bitcoin rudarstvo kriptografske funkcije hash, koji se obično nazivaju heševe.

Zašto je Bitcoin Mining važna?

Rudarstvo je važan jer potvrđuje transakcije i osigurava blockchain. Bez rudarstvo Bitcoin transakcija nikada neće biti potvrđen i Bitcoin postati neupotrebljiv. Je blockchain je popis svih transakcija u istoriji Bitcoin, a sastoji se od blokova koji su grupe transakcija od otprilike u isto vrijeme. Tu je na prosjeku novi Bitcoin blok svakih 10 minuta, ali to se divlje varira od nekoliko sekundi između blokova do nekoliko sati.

Kada rudarstvo računalo pretvara sve podatke iz najnovijeg blok transakcija u hash, što je daleko kraći od podataka originalne transakcije i sastoji se od kompleksnog niza slova i brojeva.

Bilo bi relativno lako riješiti Bitcoin heševe ako okretanjem listu transakcija u hash bio jedini uslov, ali Bitcoin protokol čini težim putem zahtijeva niz nula u hash. Je 'nonce' varijabla se koristi kako bi dobili potrebne niz nula, i potrebno je mnogo iteracija kako bi dobili ispravan hash formatu.

Svaki računar dobija pogrešno formatirane hash je zasada varijabla mijenja se i računar ponovo pokuša. U principu je potrebno milijarde iteracija kako bi se pronašli ispravnu Bitcoin blok hash. Mijenja čak 1 slovo u podacima o transakciji dovodi do potpuno različite hash, tako da više transakcija se dodaju blok ispravan hash se stalno mijenja. 
Na kraju računar će pronaći ispravan hash, a to se zove pronalaženje bloka. Kada je ispravan hash se utvrdi da je blok može biti dodan u blockchain i sve transakcije u tom bloku su potvrđene. Blok nagrade je nagrađeno na kompjuteru koji rješava bloka, koji je trenutno 12,5 Bitcoine. To iznosi 1.800 Bitcoin generira dnevno kroz rudarstvo, ili 1,2 miliona $. Jasno Bitcoin mining može biti prilično unosan, i zaista više stotina miliona dolara uloženo u Bitcoin mining.

Kako mogu pokrenuti Mining Bitcoine?

Postoje mnoge vrste Bitcoin mining hardvera. Moguće je da se iskopa Bitcoin na bilo computerusing na centralni procesor (CPU). Međutim otkucaje hash će biti reda MH / s (milijune heševi u sekundi), što je beskonačno mala stopa hash u Bitcoin svijetu. Trebalo bi milioni godina da blok sa hashrate u MH / s opsega.

Sljedeći korak se koristi CPU koristi grafički procesor vašeg računala (GPU). Najbrži GPU u postojanje može kopaju Bitcoin oko 1 GH / s (milijarde heševi u sekundi). Trebalo bi hiljade godina da nađu Bitcoin blok međutim kada rudarstvo na 1 GH / s. Čak i ako imate moćan 1 TH / s (bilione heševi sekundi) rudarski bušenje, koji košta najmanje 1000 $, bilo bi potrebno nekoliko godina da blok.

Rješenje ove se pridružuje rudarski bazen, što je mreža rudara koji kombiniraju svoje rudarske moć kako bi se pronašli blokova. Najveći Bitcoin mining bazeni su Ghash.ioand Slush bazen. Kada kopaju na bazen vam udjelu od bloka nagrada proporcionalna iznosu od heševi vas riješen, a na velikim bazenima kao ghash.io možete zaraditi komad bloka svakih sat vremena ili manje. Rudarstva Bitcoin sami postaje moguće samo ako imate 1 PH / s (1 kvadrilion heševe u sekundi) ili više, na 1 PH / s što je potrebno u prosjeku 20 sati da nađu blok i trenutno ne postoje rudari sa takvom brzinom hash.
Iako rudarstvo Bitcoin sa vašeg računala CPU / GPU je moguće, a ti bi zaraditi neke Bitcoin, postala je zastarjela metoda rudarskih godina prije. Kada rudarstvo na 1 GH / s u bazenu ćete zaraditi negdje između 0,00001-,00005 Bitcoin dnevno, u vrednosti od oko 1 posto. Trošak električne energije daleko premašuje 1 cent po danu kada rudarstvo Bitcoin sa GPU-om.

Dakle, to je jednostavno ne isplati do moje Bitcoin sa CPU ili GPU. Trenutno jedini način da se profitabilno moje Bitcoin je da koristite aplikaciju specifične integrirani sklop (ASIC), koji je mašina izgrađen posebno za rudarstvo Bitcoin. Najslabija ASIC imaju hashrates od 1-3 GH / e, oni su veličine palcem i može biti priključen na USB port. Generalno, ovi koštaju oko 20 $, što ga čini pristupačnim za svakoga tko želi ući u Bitcoin mining. Ovi mali ASICS su neprofitabilni, međutim, bilo bi dobro uzeti više od godinu dana da bi zaradio 20 $ na početku proveo na ASIC, a ova procjena nije ni računa za troškove električne energije.
Ozbiljan Bitcoin rudara potrebno mnogo jači ASIC kako bi pokrenuli profitabilni rudnik. Ove ASIC se obično nazivaju rudarstva stubova, a sastoji se od ASIC čipova, sistem napajanja i hlađenja. Najmanji ASIC rudarstva bunare raditi na 10 GH / s, a koštaju oko 50 $. A 10 GH / s rudar stvara oko 0,0003 Bitcoin dnevno, oko 20 centi, tako da će biti potrebno oko godinu dana da prekine čak i sa 10 GH / s za bušenje.

Da bi pravi profit kada rudarstvo Bitcoin trebate kupiti mnogo veći za bušenje, jer je cijena po hashrate ispušta veća je za bušenje je. A 1 TH / e Bitcoin mining bušenje košta između 200 $ i 500 $, i da će generirati 0.05 Bitcoin ($ 30) mjesečno. To znači da 1 TH / s rudarskom bušenje će slomiti čak i na 7-15 mjeseci, ali to ne uzima u obzir ogromne troškove električne energije. Nakon pauze čak ukazuju bi napraviti nekoliko stotina dolara godišnje dobiti sa 1 TH / s rudarstvo bušenje.
Nažalost, rudarstvo bunare ne ostaju profitabilno zauvijek. Poteškoća rudarstva Bitcoin se rapidno povećava. Od oktobra 2013. Godine Bitcoin mining problema je porastao 150000000-18000000000, što je povećanje od 12.000%. Ovo povećanje u teškoćama znači da zarađuju manje Bitcoin po GH / s svakim mjeseca. 1-2 godina od sada čak 10 TH / s rudarskom bušenje više neće biti profitabilna, a troškovi električne energije će vjerojatno premašiti prihoda ostvarenog od rudarstvo Bitcoin.

Dakle, kako bi se pokrenuti profitabilan Bitcoin rudnik morate stalno kupovati nove i naprednije rudarske bunare sa svojim profita. Mnogi ozbiljni Bitcoin rudara kupiti nove rudarske bunare svaki mjesec. Teoretski možete pretvoriti rudnik 1 bušenje u Bitcoin mining farmi punopravno u roku od nekoliko godina, ako počnete sa snažnim bušenje i reinvestirati dobit u nove mašine.

Da li postoji jednostavniji način za početak rudarstva Bitcoine?

Drugi način da kopaju Bitcoin je kupnjom rudarski ugovora o oblaku rudarstvu web stranice. Najpopularniji Bitcoin oblak rudarstvo stranice je Genesis rudarstvu. Kada kupujete rudarski ugovore o počnete odmah primaju Bitcoin isplate, kao i ugovor o rudarstvu zauvijek traje. Jedan od upozorenja cloud rudarskih radova je da punite električne energije i održavanje hardvera naknade, a ove naknade apsorbiraju oko 30% svog rudarskih profita na početku.

Lično mislim da je većina, ako treba izbjegavati nisu svi oblak rudnici. Razlog tome je da je 99% od njih su samo Ponzi šeme, a ostatak jednostavno neće biti dovoljno profitabilan.

Ono što je najprofitabilnija Put do Mine Bitcoine?

Bitcoin mining poteškoća ubrzano raste, što znači da se manje Bitcoin po hash stopa sa svakim mjesec dok su troškovi električne energije i održavanja ostaju isti. Generalno Bitcoin mining bunare zastarjeli 6-12 mjeseci nakon što ih kupite. Od presudne je važnosti da se reinvestirati dobit u nove rudarske opreme ako želite da Bitcoin rudnik da radi dugoročno, a uobičajeno je za rudare kupiti novu opremu svaki mjesec. U brzom svijetu Bitcoin rudarstvo jedini način da se udio tih profita je da kupi najnoviji i najmoćniji Bitcoin mining tehnologije.

Povezane vijesti


Post Dogecoin

Distribucija bogatstva Deo II: fiat valuta protiv BTC Infographic

Post Dogecoin

Osnovi Dogeca

Post Dogecoin

Segwit protiv Bitcoin Unlimited i Bitcoins Fork je jednostavno objašnjen

Post Dogecoin

Top devet: omiljeni lekovi Bitkoinera koristeći Silk Road

Post Dogecoin

Ko je Satoshi Nakamoto? Infografski

Post Dogecoin

11 Istorijski bitkoin momenti: slikovno odbrojavanje kriptocutne istorije

Post Dogecoin

12 najvažnijih Bitcoin publikacija

Post Dogecoin

Primecoin: brzo porasla kovanica koja služi nauci Infographic

Post Dogecoin

10 Amazing Bitcoin majice i pribor

Post Dogecoin

7 Morate gledati Max Keizer Bitcoin video zapise

Post Dogecoin

Saopštenje za javnost iz kompanije BitcoinExpo 2014

Post Dogecoin

Kina vlada razmjenom litecoina širom svijeta Infographic