13 najaktivnijih Bitcoin sastanaka | Bosnian.Lamareschale.org

13 najaktivnijih Bitcoin sastanaka

13 najaktivnijih Bitcoin sastanaka

Bitcoin može biti decentralizirana i sredstvo anonimnost za mnoge korisnike. Međutim, za mnoge od njih je i nešto što spaja ljude. Širom svijeta, entuzijasta kriptovaluta su se udružili da formiraju lokalne Bitcoin Meetup groupsthat, s vremena na vrijeme, organizirati super događaje. Bacite pogled na neke od najaktivnijih grupa ispod!

1. Izrael

Tel Avivu Bitcoin Meetup Grouphas 483 članova i već organizovala osam prethodnih događaja. Postoji još jedno na putu, zakazan za 15. Kolovoza u 19:00. To će se dogoditi u Electra Tower, 98 Yigal Alon.

2. Tokyo

Tokyo Bitcoin Meetup Group, u Japanu, nastala je davne 2011. Godine i promovisana 21 Meetups ranije. Ona ima 119 članova i programirani događaj 6. Septembra, od 19:30, u Nishimura voća saloni (Shibuya-ku Udagawacho 22-2 2F, Tokio).

3. Washington DC

Washington DC Bitcoin Meetup Group, u Sjedinjenim Američkim Državama, ima 118 Bitcoiners i 33 prethodnih događaja organizovanih u prošlosti. Narednih skupu će se dogoditi na Northside društveno (3211 Wilson Boulevard, Arlington, VA), 6. Avgusta, od 19:00.

4. London

Iako je London Bitcoin Meetup Grouphas ni u kom slučaju zakazao, tim je nedavno organizovao okupljanje na kraju srpnja. Sa 394 članova i 17 prethodnih događaja, ovo je sigurno jedan od najaktivnijih grupa u Bitcoin svemiru.

5. Toronto

Toronto Bitcoin Meetup Groupis skoro postizanje važan znak: tim će uskoro organizirati desetu Meetup, 7. Avgusta, u 19:00, u Charlotte soba (19 Charlotte St, Toronto, ON). Postoje 173 Bitcoin entuzijasti u ovoj grupi.

6. Miami

Miami International Bitcoincommunity ima 83 članova, koji su se okupili sedam puta. Ova grupa je stvorena prošlog februara.

7. Švicarska

The New Point - u Kasernenstrasse 77, Zürich - održat će se sljedeći Meetup u organizaciji Švajcarska Bitcoin grupa, koja ima 73 članova. Nakon šest uspješnih događaja, sljedeći se događa 6. Kolovoza, u 18:30.

8. New York City

New York ima jedan od najaktivnijih Bitcoin Meetup grupa u svijetu. Bitcoin NYC, koji ima 463 "Satoshi Cyber ​​apostola", promovira rasprave o kriptovaluta svakog četvrtka u 18:00 sati.

9. Silicon Valley

Silicon Valley Bitcoin Usersgroup, u Kaliforniji, (SAD), još od 2011. Godine i ima 161 članova. Grupa je već organizovala 14 Prethodna Meetups.

10. Indija

Glavnih grupa Indija Bitcoin je podijeljena na dva manja Meetup grupe: Bangalore i Ahmedabad. U kombinaciji, oni imaju 193 članova i 26 događaja organizovanih u prošlosti.

11. Argentina

Meetup Fundación Bitcoin Argentinais definitivno jedan od najvećih kripto-grupe oko: oni imaju 460 Bitcoiners i devet prethodnih iskustava na svoj kalendar. Njihov sljedeći Meetup će se desiti 15. Avgusta u 19:30, u Duarte (Godoy Cruz 1725, Buenos Aires).

12. San Francisco

San Francisco je bio jedan od najaktivnijih Bitcoin gradova od početka kriptovaluta talasa. To je zašto je njihova Meetup grupa pod nazivom San Franciska Bitcoin Socialhas 406 članova i organizirao 16 događaja. Tu je i Meetup na horizontu: to će se dogoditi 27. Kolovoza u 19:00, na lokaciji koja je ekskluzivan za članove.

13. Budimpešta

Bitcoin Budapestgroup, u Mađarskoj, ima 206 članova, iako je samo organizovao jedan prethodni događaj do sada, vjerojatno zato što je nedavno grupa formirana u maju ove godine.

Povezane vijesti


Post Dogecoin

Dan oca u Australiji: Ideje za poklone za svakog Bitcoinerovog tatu

Post Dogecoin

Šta je DarkSend?

Post Dogecoin

Distribucija bogatstva Deo II: fiat valuta protiv BTC Infographic

Post Dogecoin

U toku je istraživanje SEC minera

Post Dogecoin

Saopštenje za štampu: Trucoin najavljuje raskid njenog partnerstva sa NCC-om i Presto-ovim finansijama zajedno sa planovima za zvanično pokretanje koji će skoro četvorostručiti pokrivanje starih partnerstava američkih država

Post Dogecoin

Bitcoin mapa: preuzimanja preko operativnog sistema Infographic

Post Dogecoin

18 odličnih Bitcoin Memes

Post Dogecoin

Ko je Satoshi Nakamoto? Infografski

Post Dogecoin

7 super ASIC Bitcoin rudara

Post Dogecoin

21 super Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

13 Preduzeća za koje se nadamo da će prihvatiti Bitcoin (lepo molim?)

Post Dogecoin

Iza scene u BetMoose