8 Mind pada Bitcoin heists | Bosnian.Lamareschale.org

8 Mind pada Bitcoin heists

8 Mind pada Bitcoin heists

Nematerijalne prirode kriptovaluta čini relativno zaštićen od krađe, barem u odnosu na druge vrijedne elemente. To čini Bitcoin, najpoznatiji digitalnu valutu svih vremena, jedan od najsigurnijih vrsta novca tamo. Međutim, kao što je dobro jer to može zvučati, Bitcoin je također imala svoj udio djelovanja Divljeg Zapada, kao što smo vam danas pokazati.

1. Linode hack

Početkom marta 2012. Godine, New Jersey-based web i cloud hosting kompanija Linode je osumnjičen za pljačku mnogih popularnih Bitcoin usluga. A ranjivost u sistemu korisničke podrške je korišten za dobijanje administratorski pristup serverima. Jednom kada su ugrožena Linode servere, osam račune koji se bave Bitcoine su na meti. Najteže pogođena je trgovinske platforme Bitcoin, Bitcoinica. To je dovelo do neovlaštenog transfera BTC iz vruće novčanike, termin koji se koristi za opisivanje operativne povlačenje novčanike, usluga pogođeni. Više od 46,600 BTC su ukradeni!

2. Bitcoinica krađe

Jula 2012. Godine, lopov ugrožena Bitcoinica Mt. Gox račun, krađa 40.000 BTC i $ 40,000. Lopov izvukao oko 30% kripto sredstava Bitcoinica, koji su vjerojatno da će koštati podnosioci od Bitcoinica duga.

3. Allinvain krađe

Žrtva je bio Bitcoiner poznat kao "allinvain", jedan od prvih usvojioca ko je minirao više novca po niskoj cijeni. Međutim, u 2011. Godini, kada je njegova kripto-bogatstvo stekao više vrijednosti, bio je opljačkan i izgubio više od 25.000 BTC, u vrijednosti od oko 500.000 $ u to vrijeme. On nagađali da je Windows sigurnost propust mogao dozvoljeno napadaču da dobije pristup svojim digitalnih novčanik, dohvaćanja Bitcoine. Kada je dijelio povijest na forumima, neki korisnici su izrazili skepsu priča allinvain, ali većina to vjerovao. Jedan od njih je čak rekao da je izgubio neke Bitcoin na istu adresu.

4. Bitfloor krađe

"Sinoć, nekoliko naših servera su ugroženi. Kao rezultat toga, napadač dobili pristup nešifrovanu backup ključeva novčanik (stvarni ključeve žive u šifrovanom područje). Koristeći ove tipke su bili u mogućnosti da prenese novac. Ovaj napad je velika većina kovanica BitFloor je držao u ruci. Kao rezultat toga, ja sam zastao sve razmjenu operacije ", to je kako rimski Shtylman, osnivač Bitfloor, najavio je glavni pljačku koja ugasio projekt u 2012. Godini. U to vrijeme, 24,086 BTC u vrijednosti od oko $ 250.000 su ukradeni. Iako Bitfloor kratko ugasiti nakon incidenta, ima od ponovnog pokretanja rada i obavezao se da će otplate svoje dugove.

5. Bitcoinica hack

Da, Bitcoinica je opljačkao više od jedanput. Ovaj put, maja 2012. Godine, Bitcoinica uljez provalio u Bitcoinica kroz kompromisno nalog e-pošte, i nastavio da podigne 18,547 BTC iz Bitcoinica je vruće novčanik. Zhou Tong, osnivač servisa, otkrio ulazak u Bitcoinica je rack prostora server kroz pretjerano privilegovan ugroženom e-mail adresa. Krađa je čitav sadržaj, dok ne backup držani.

6. Cdecker krađe

A navodno dugogodišnji korisnik Bitcoin pronašao svoj lični novčanik prazni značajne količine krajem septembra 2012. U tom slučaju, lopov je pobjegao s 9.222 BTC. Jer je došlo mnogo ozbiljne krađe u prošlosti, krađa prošla bez mnogo incidenta.

7. Betcoin krađe

Betcoin.net, web stranicu za kockanje i njenih klijenata izgubio veliku količinu novca. Ovaj put, vlasnik je kao veliki hit, jer su ukradene sve depozite i skladištenje ne uživo, u ukupnom iznosu od 3.171 BTC. Danas, tu je još oko 2.900 BTC koji ostaju da biti vraćen kreditorima.

8. Mt. Gox incident

U junu 2011. Godine, Mt. Gox, vodeći BTC / USD razmjena usluga daleko, pretrpio teške povrede kao posljedica promjene vlasništva. Administrator račun prodavca je hakovan od strane nepoznatog procesa. Privilegije su zatim zlostavljani generirati humungous količine BTC, ali nijedan od kovanica su podržali Mt. Gox. Razmjenu riješen hack vraćanjem trgovine na prethodnu verziju, ali nered koji je već napravljen. Mnogi kupci tvrde da su izgubili novac iz ovog vraćanja, ali Mt. Gox tvrdi da je nadoknaditi sve kupce u potpunosti za ovu krađu. Skala događaja je naširoko raspravljalo: dok neki prijavio krađu od skoro 500.000 BTC zbog povezanih računa hacking, bliže inspekcije stavlja gubitke bliže 2.500 BTC?.

Povezane vijesti


Post Dogecoin

18 odličnih Bitcoin Memes

Post Dogecoin

Segwit protiv Bitcoin Unlimited i Bitcoins Fork je jednostavno objašnjen

Post Dogecoin

10 Amazing Bitcoin majice i pribor

Post Dogecoin

22 Najčudnijih predmeta koje možete kupiti s Bitcoins-om

Post Dogecoin

Saopštenje za štampu: Trucoin najavljuje raskid njenog partnerstva sa NCC-om i Presto-ovim finansijama zajedno sa planovima za zvanično pokretanje koji će skoro četvorostručiti pokrivanje starih partnerstava američkih država

Post Dogecoin

Litecoin protiv Bitkoina: ko osvoji kripto-bitku? Infografski

Post Dogecoin

Top devet: omiljeni lekovi Bitkoinera koristeći Silk Road

Post Dogecoin

15 mesta gde možete kupiti pivo sa Bitcoins

Post Dogecoin

20 Čudne stvari koje možete kupiti na Silk Road

Post Dogecoin

10 Mala ili udaljena mesta koja su prihvatila Bitcoin

Post Dogecoin

20 Jeftine stvari koje ljudi mogu kupiti na mreži sa Bitcoinom

Post Dogecoin

Osnovi Dogeca