Bitcoin ATM groznica: lista od 8 različitih mašina | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin ATM groznica: lista od 8 različitih mašina

Bitcoin ATM groznica: lista od 8 različitih mašina

Usvajanje masa Bitcoin ohrabrila je mnoge tech-pamet poduzetnike da ulažu u nove vrste softvera i hardvera i mnoge kriptovaluta ATMsspread širom svijeta potvrđuju da je tendencija.

Bitcoin Examiner prikupljao podatke o osam različitih bankomata. Neki su skuplji, neki nude manje mogućnosti, neki imaju impresivan brend iza njih... Međutim, na kraju, jedna stvar je sigurna: odabir najbolje je težak zadatak!

1. Robocoin

U Robocoin ATM omogućava korisnicima da kupuju i prodaju Bitcoin. To je jedan od najpoznatijih mašina u svijetu, a kompanija je uzimanje sljedeći korak pretvaranjem tih bankomata u Bitcoin grane sa funkcije i usluge slične onima koje nude banke.

Proizvođač: Las Vegas-based Robocoin

Cijena: 

18.500

Činjenica

Robocoin će ažurira svojih mašina s novim značajkama banke poput sredinom 2014. Godine. Mašine volja omogućava korisnicima da izravno šalju digitalne sredstva za bilo koju osobu koristeći jednostavan broj telefona.

Gdje možete pronaći jedan od tih? Vancouver (Kanada) ili Seattle i Austin (Sjedinjene Države).

2. Lamassu

Je Lamassu se ne smatra bankomatu, jer samo omogućava korisnicima da kupuju kriptovaluta. Ovo znači da je uređaj se obično naziva "automata". Ipak, kompanija je bila jedna od prvih u svijetu da rizikuje u Bitcoin ekosistema i Lamassu je bio uspjeh širom planete.

Proizvođač: Lamassu

Cijena: $ 6,500

Činjenica

 Ovaj kompaktni stroj prihvata bilješke iz preko 200 zemalja.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? London (Velika Britanija) ili New Mexico i Gruzije (Sjedinjene Države).

Sajt

3. Genesis1

U genesis1 platforme "predstavlja vrhunac ATM tehnologija", u skladu sa svojim proizvođača, genesis1. To omogućava korisnicima da kupuju i prodaju Bitcoin i drugih cryptocurrencies (kao što su Litecoin i Dogecoin) za fiat valute.

Proizvođač: GenesisCoin

Cijena: $ 14,500

Činjenica

Funkcije kao što su čitač magnetnih / EMV kartica, 1.700 do 6.800 komentar gotovine sistem za nanošenje banke razreda i opcioni čitač otiska prsta, genesis1 je jedan od najnaprednijih bankomata na tržištu.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? Whistler i Quebec (Kanada) ili Tijuana (Meksiko).

Sajt

4. Coinplug

Ne identifikacija je potrebno da biste koristili ovu Bitcoin bankomat, koji je spojen na razmjenu Coinplug, ali postoji ograničenje od 100.000 wona (oko $ 100). Međutim, svaki adresa može se koristiti do tri puta.

Proizvođač: Coinplug i Nautilus Hyosung

Cijena: N / A

Činjenica

 Prva dva-put platforma će biti proizveden od proizvođača redovnih bankomata, Nautilus Hyosung. To omogućava korisnicima da kupuju i prodaju Bitcoin u zamjenu za fiat valute.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? Seoul (Južna Koreja).

Sajt

5. Umbrellab

Pokretanje da se razvija ove neobične Bitcoin ATM ima za cilj integraciju tehnologije kriptovaluta se odnose na 300 postojećih kioska elektronski servis je trenutno posluje u različitim ustanovama širom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Proizvođač: Umbrellab

Cijena: N / A

Činjenica: Iako je samo u jednom pravcu uređaja, omogućavajući korisnicima da kupuju Bitcoin sa fiat valute, ova mašina je već uspjeh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što doprinosi Bitcoin popularnost.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Sajt

6. PayMaQ

Nedostatak Španjolski regulative u vezi cryptocurrencies je napravio to mnogo lakše za kompanije kao što su PayMaQ i Bbank za proizvodnju i instaliranje sopstvenu Bitcoin bankomata. Ova dva preduzeća planiraju širiti 100 mašine širom zemlje u naredna tri mjeseca.

Proizvođač: Umbrellab

Cijena: N / A

Činjenica: PayMaQ lansira dva različita Bitcoin uređaja, koji će upravljati svojim partnerom Bbank. Prva verzija će omogućiti korisnicima da kupuju Bitcoin sa eura, isključivo pomoću računa između 20 € i 500 €. S druge strane, druga verzija će omogućiti klijentima da kupuju i prodaju kriptovaluta.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? Barcelona (Španija).

Sajt

7. BTM

Lokalni startup BitTeller lansirao prvi BTM mašina tokom nedavnog događaja CoinFest.

Proizvođač: BitAccess

Cijena: N / A

Činjenica: Kao i druge Bitcoin bankomata u Kanadi, BTC omogućava korisnicima da kupuju Bitcoin sa fiat valute i da biste kriptovaluta u gotovinu.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? Winnipeg (Kanada).

Sajt

8. BTC-O-Matic

Bitcoin mašine proizvodi BTC-O-Matic su potpuno automatizirani top-up bankomata i uzeti samo nekoliko minuta za postavljanje. Osim toga, uređaji kompanije su optimizirani za rad u lancu.

Proizvođač: BTC-O-Matic

Cijena: Između $ 4.000 i $ 7.500.

Činjenica: Kompanija trenutno radi na izradi četiri različita bankomata: na Flyex, DualFly i MiniFly - svi smatraju automate i nije pravilno bankomata -, kao i Flymaster, jedini koji izvršava dvosmjerni operacije.

Gdje možete pronaći jedan od ovih? Amsterdam (Nizozemska).

Povezane vijesti


Post Dogecoin

Osnovi Dogeca

Post Dogecoin

Syndicoin vam omogućava finansiranje sadržaja na mreži

Post Dogecoin

20 Čudne stvari koje možete kupiti na Silk Road

Post Dogecoin

Top 25 Bitcoin i Cryptocurrency Web lokacija širom sveta

Post Dogecoin

Treća Crypto Station CryptRadio lansira 1. oktobra

Post Dogecoin

50 ludih činjenica o Bitcoin Infographic

Post Dogecoin

Peercoin: niskoenergetski Bitcoin taster? Infografski

Post Dogecoin

11 odličnih Bitcoin reklama

Post Dogecoin

19 Prava mesta na kojima možete provesti svoje Bitkoine

Post Dogecoin

8 Mind pada Bitcoin heists

Post Dogecoin

13 najopućenijih kriptokutencija

Post Dogecoin

Nova era započela je Bitcoin Infographic