10 malo poznatih funkcija Hidden Inside Blockchain.info | Bosnian.Lamareschale.org

10 malo poznatih funkcija Hidden Inside Blockchain.info

10 malo poznatih funkcija Hidden Inside Blockchain.info

Nedavno sam uzeo dublje pogleda u ono što ima u blockchain.info web stranica pruža i saznao neke prettty kul stvari.

Je Bitcoin ekonomije Zapravo Growing ili je ovo Bubble?

Blockchain.info isporučuje mnogo chartsand statisticsabout Bitcoin mreže. Ali ponekad te grafikon je teško shvatiti. Jedan od zanimljivijih grafikonima možete pronaći je obim trgovine Vs. Transakcija Volume grafikon. Ovaj grafikon je rezultat uzimanja stvarnog volumena Bitcoin transakcija i dijeljenjem sa obim trgovine Bitcoin. To je manji broj više trgovanje se odvija.

Kada se više trgovanja učinjeno od stvarne transakcije bi moglo da znači balon. Ako uzmete izbliza moći ćete vidjeti da kada se trendovi odnos prema dolje šiljci cijene Bitcoin je, jer postoji više nagađanja.

SuperCool Visualisaztion Bitcoin čvorova i rudara

Iako nisu baš korisne sledeći funkcija je prilično kul. To pokazuje distribuciju Bitcoin čvorova i rudari širom svijeta. Možete se igrati sa 3D model Zemlje da biste saznali gdje su kompjuteri odgovorni za olakšavanje Bitcoin transactionsare nalazi.

100 Najpopularniji Adrese

Blockchain.info vam omogućuje da vidite Bitcoin adresu koja je dobila najviše paymentsup do danas. Nije iznenađujuće da su vođe adrese iz SatoshiDice i Betcoin - i velike Bitcoin kockanje stranicama.

Hashrate Distribucija Među rudarstva Bazeni

Jedna od glavnih briga za sigurnost Bitcoin mreže je kako decentrilized su Bitcoin miningefforts. Ako rudarski bazen kontroliše veliki iznos hashrate to teoretski može uzrokovati napad 51%. Ovaj grafikon iz Blockchain.info vam dozvoljava da vidite distribuciju hashrate među različitim rudarski bazen.

Najveći Bitcoin transakcija

Ikada zapitali koje su to najveće transakcije koje se obavljaju sa Bitcoin? Blockchain.info vam omogućuje da vidite najveće Bitcoin transactionsfrom posljednjih 50.000 transakcija.

Pošalji Bitcoins na više adresa u jednoj transakciji

Ne tako davno sam dobio e-mail od korisnika pokazuje mi kako da pošalje Bitcoins na više adresa u samo jednoj transakciji. To se može koristiti za slanje novca efikasnije i smanjiti naknade na više transakcija. Budući da smo poslati puno mikro transakcija na naše nove pretplatnike nalazimo ovu opciju izuzetno vrijedan. Ova funkcija je dostupna pod "Send Money" -> "Custom"

Ispitati ulazi i izlazi

Ako ste iskusniji korisnik možete uključiti "Advanced" mod Blockchain.info blok Explorer (koji se nalazi u podnožju web stranice). U ovom režimu ćete moći vidjeti ono što su ulazi i outputsof svake transakcije i njihove skripte.

Prikriti svoj Bitcoin transakcija Tracks

S obzirom da je blockchain u osnovi omogućava ljudima da prate transakcije prilično lako sledeći funkcija je za one koji žele više anonimnost. SharedCoin je način da se miješaju vaša transakcija s drugim transakcijama tako da će biti teže ući u trag (jer teško da se analizira izvor povećava).

Pošalji Bitcoin putem SMS-a ili e-pošta

Ako želite da pošaljete Bitcoins ljudima koji nemaju Bitcoin novčanik to se može učiniti lako pomoću poslati putem e-maila / SMS funkcija u "Moj novčanik". Primatelj će dobiti e-mail od njega obavještava da je Bitcoine su poslati. On se tada otvoriti novu novčanik za ove Bitcoine.

Držite Bitcoin u hladnjači

Jedan od najboljih načina da osigurate svoje Bitcoinsis za korištenje hladnjače - što znači za čuvanje Bitcoin nije na papiru, a TREZOR deviceor flash disk. Blockchain.info vam omogućava da lako stvoriti papir walletwhich će imati svoj javni i privatni ključ dostupni za štampanje. Imajte na umu da ako prenosite Bitcoins da taj novčanik i ne štampaju privatni ključ vašeg Bitcoin će biti izgubljen, pa budite oprezni.

Povezane vijesti


Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Bitcoin i uloga koju može igrati u B2B zajednici

Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru

Post ICO

Napad će bitkominske razmene učiniti mnogo otpornijim, kaže Antonopoulos

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobijanju nekih brendova koji će stvarno biti uzbudljivi za Bitcoin zajednicu

Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema