260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu | Bosnian.Lamareschale.org

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu

Sada možete putovati svijetom i platiti za avionske karte sa BTC. Novo partnerstvo između kompanije Bitcoin Bitnetand je Universal Travel plana Air (UATP) je otvorio 260 aviokompanije da prihvati najpoznatijih svjetskih kriptovaluta kao opciju plaćanja. 

UATP je globalna plaćanje platforma u vlasništvu i upravlja grupa vodećih aviokompanija i BITNET - poznati digitalne trgovine platformu s uredima u San Franciscu i Belfast - samo je postao njen najnoviji partner za obradu plaćanja.

Listu novih Bitcoin-friendly avio uključuje Aeromexico, Air New Zealand, American Airlines, Austrian Airlines, Kina Eastern Airlines, Delta Air Lines, EL AL Izrael Airlines, Etihad Airways, GOL Linhas Aereas inteligentes SA, Hahn Klima, Japan Airlines, Luhfthansa German Airlines, Malaysia Airlines, Qantas Airways, Shandong Airlines, United Airlines i US Airways.

Osim avionske karte, putnici mogu koristiti Bitcoin kupiti vlak ticketsfrom Amtrak, Nacionalna Željeznica Putnički korporacije koja posluje u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Putnici mogu putovati do 500 plus destinacija u ove dvije zemlje preko više od 30 voz ruta.

Nakon najava, direktor UATP saidthe grupe je bio "vrlo sretan da se u partnerstvu sa BITNET" kako bi dodali Bitcoin na njihovu platformu za plaćanje. "Mi smo uvijek u potrazi za kvalificirane partnere kako bi dodatni oblici plaćanja na platformu za obradu UATP i BITNET dobro uklapa", rekao je Ralph Kaiser.

BITNET nije baš početnik kad je riječ o masivnim partnerstva. Kompanija je ranije radio sa CyberSource i Visa i ima dugogodišnje iskustvo u obradi plaćanja i upravljanje prevare za aviokompanije.

"Partnerstvo sa UATP je očigledan izbor za BITNET", rekao je Akif Khan. Prema potpredsjednik BITNET o Solutions strategije, ova "partnerstvo će olakšati aviokompanije člana UATP da prihvati plaćanja u Bitcoin preko laganom integracije koji izbjegava utjecaj na nizvodno sistema i usklađuje postojeće UATP izvještavanja i povrat interfejsa. BITNET i UATP dijele istu misija smanjenje troškova transakcije i rizik prevare za svoje klijente. "

Khan smatra da je "to je jako puno u interesu Airlinesa za potrošača da plati sa Bitcoin obzirom na to da će aviokompanija imati jeftiniji taksi i znaju da novac ne može biti oduzeta u lažne transakcije," on rekao Coindesk.

Ipak, nijedan od ovih avio-kompanije će direktno prihvatiti BTC u ovom trenutku. UATP će obraditi kripto-plaćanja (bez ikakvih dodao naknade), koji će potom biti pretvoren u fiat valute.

Međutim, Khan se nada da će partnerstvo će ohrabriti avio da se sljedeći korak. "To stavlja temelj na mjesto koje omogućuje ovu globalnu mrežu aviokompanije imaju mnogo niže prepreka za ulazak, ako žele da prihvate Bitcoin", rekao je on.

Iako potrošači su ranije moći kupiti avionske karte sa Bitcoin putem web stranice BtcTrip, ovo partnerstvo potpuno revoluciju proces, jer klijenti su sada u mogućnosti da direktno bave UATP.

Povezane vijesti


Post ICO

Članak iz Bitcoina iz 2013. može biti propast ruske stranice

Post ICO

Bitkoin bi se mogao suočiti sa izumiranjem iz sopstvenog rata

Post ICO

Bitcoin fondacija je bankrotirana, PayPal integriše BTC i više

Post ICO

Peking već ima bar koji prihvata Bitcoin

Post ICO

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Post ICO

Bitcoin dobija kredibilitet u EU na petama nemačkog priznanja

Post ICO

Bitcoin razmena Igot.com pokreće uslugu obrade plaćanja u 40 zemalja

Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a

Post ICO

Bank of England pohvaljuje Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Australijska kancelarija za oporezivanje odlaže odluku - još uvijek želi Minimalni TX rekord

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim