3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om | Bosnian.Lamareschale.org

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

Vodeći procesor plaćanja u kriptovaluta ekosistema, BitPay, nedavno je potpisan 3dcart, platforma osnovan 1997. Godine koji pruža online trgovci sve alate koji su im potrebni da proda preko interneta i da poveća rast njihovog poslovanja. Slično kao e-store asistent koji podržava svojim klijentima 24/7.

Kroz ovo partnerstvo, 3dcart omogućava svojim trgovcima da instalirati i konfigurirati BitPay directlyfrom 3dcart Store Menadžeri, olakšavajući im da prihvate Bitcoin.

"Vidim neverovatan potencijal u Bitcoin kao samoregulišući, peer-to-peer digitalne valute. Također, jednostavne činjenice da Bitcoin se mogu prenositi diljem svijeta, bez potrebe za srednji finansijske institucije je jedan aspekt smatram vrlo zanimljivo", kaže osnivač i direktor 3dcart-a, Gonzalo Gil.

Ali ono što je navelo ga je na ovaj korak? "U 3dcart, svi smo o pomaganju našim trgovca rastu svoje poslovanje. Ako su oni uspješni, mi smo uspješni. Imajući to u vidu, mislim da davanjem online trgovci mogućnost da prihvati Bitcoin kao plaćanje roba i usluga će im omogućiti da privuku nove kupce u potrazi za korištenje Bitcoinsto kupuju proizvode na mreži ", dodaje on.

Prema poduzetnik, trgovci koji koriste 3dcart sada imaju dvije opcije. Prvo, oni mogu dobiti svoje uplate u američkim dolarima i BitPay "će garantovati kurs i upravlja razmjena valuta kada je to potrebno". Onda oni mogu "odlučiti da zadrži Bitcoin oni primaju i izravno upravljati njima koristeći Bitcoin novčanik. Dajući trgovci opciju, cilj nam je privući mase, a ne samo oni koji su upoznati sa upravom Bitcoin / Bitcoin".

Preko bitcoinmagazine.comCrypto Printing: najbolji od dva svijetaNova web stranica 3DP4BTC istražuje opcije u Bitcoin svijetu, kao što oni nude prilagođene 3D štampanje za digitalnu valutu. Vijesti sedmice: sada možete naručiti ništa 3D printer može stvoriti i platiti za to sa kriptovaluta.

Ovo je kako ti se pridružiti dva remeti tehnologije, 3D štampanje i Bitcoin, u nešto što se zove Crypto Printing. Nije to čudno, jer ova dva tehnološka inovacija su zgrabio svu pažnju tamo u zadnje vrijeme. Ali kako ovaj meč iz snova radi? Kripto Printing vitrine svoje NFC-omogućen Bitcoin i Litecoin simulakruma, na primjer, u njihove web stranice.

Kupovinu ovih proizvoda je prilično lako, jer sistem je prilično intuitivno: samo dodajte svoj izbor u košarici, unesite svoje podatke dostave i platiti sa digitalnim valutu primjenom BitPay. U simulakrumi se nude za $ 17 po Bitcoin / Litecoin ili 30 $ za par.

Dok su ovi koji podržavaju NFC simulakrumi su vodeći proizvodi web stranice, oni nisu jedini koji dolaze iz Crypto Printing mogućnosti. U stvari, oni nude prilagođene 3D štampanje.

Dakle, sa samo nekoliko Bitcoin na raspolaganju sada možete ispisati bilo šta što je 3D printer može proizvesti. Samo koristiti prilagođene naredbe web forma da pruži STL datoteku i vaše kontakt informacije. Oni će se vratiti da te sa cijenom i bilo koje druge informacije.

Preko cryptojunky.com


5,5 miliona dolara pomaže da uđe u Bitcoin ekosistem sa svim potrebnim alatimaZvaničnog lansiranja globalne Bitcoin razmjena itBit se već dogodilo, a kompanija je sada završavaju drugi krug financiranja, Genesis Block izvještava, što je ekvivalentno 3,25 miliona $. Ukupno, razmjena podigao 5,5 miliona $ i ima šutirali-off trgovanja ovaj ponedjeljak (11), otvara operacije na institucionalne i malo trgovci uz neke izuzetke za Sjedinjene Države biznisa.

Ovaj drugi krug financiranja uključeni imena poput Canaan Partneri i SPVK Ventures, Liberty City Ventures, Ben Davenport i Jay Jordan. Razmjena - koja namerava da služe globalnom tržištu iz svojih ureda u Singapuru, Šangaju i New York - se upravlja Rich Teo, sadašnji direktor koji je prethodno radio kao viši analitičar za nekoliko velikih kompanija.

Prema Teo, to je sada moguće za trgovinu u američkim dolarima, singapurskih dolara i eura. Naknada će biti "na osnovu modela za kavu-zapisničara, pri čemu trgovci dodajući narudžbe za knjigu dobiti 0,10 posto rabata i trgovaca koji likvidnosti sa knjiga preko tržišnih naloga platiti 0,70 posto ili niže, na osnovu volume a", objašnjava Genesis Block.

  itBit

Trgovanje u američkim dolarima, singapurskih dolara i eura.

Ali razmjena traži ili druge načine da biste dobili dodatne likvidnosti: jedna od mjera je partnerstvo s kvantitativnim trgovačku firmu za profesionalnu izradu tržište.

Osim toga, iBit se na odgovarajući način rješavanje regulatornih pitanja vezanih za takav businessby rad sa glavom usklađenosti u Singapuru, pridružila Thomson Reuters za registranta skrining i Jumio za provjeru identiteta usluga. Jedino što nedostaje je američki prijenos novca dozvole, koji se trenutno sprovodi u svakom Sjeverno-američku državu.

A, onda, tu je i itBit je napredak tehnološke specifikacije. Motor razmjena se temelji na NASDAQ open-source tehnologija, ali kompanija se kladi na druge funkcije kao što su Cloud hosting, zaštita Akamai DDoS i FIX API-ja.

Povezane vijesti


Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

Da li je Bitcoin banka na svom putu? Osnivač Mt.Gox gubi $ 50K i više

Post ICO

Bitcoin za kozmetičku hirurgiju: kriptocurrency prihvaćen na Florida klinike Vanity

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

100,000 besplatnih izdanja na lancoru

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Bitcoin alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove karakteristike

Post ICO

Bitcoin Apps

Post ICO

Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange

Post ICO

Amazon dalje odbija PayBase. Uključivanje rudara u GAW

Post ICO

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj