5 Razlozi zbog kojih će internet novca srušiti centralizovane finansije | Bosnian.Lamareschale.org

5 Razlozi zbog kojih će internet novca srušiti centralizovane finansije

5 Razlozi zbog kojih će internet novca srušiti centralizovane finansije

Ideja o potpuno decentralizirana finansijski sistem i dalje zvuči kao utopija. Ili možda više nije, u skladu sa druga po veličini banka Španije, BBVA. Čini se da je institucija da budu spremni da prihvate financijske disruptionand smatra da je "sadašnji sistem, gdje 'računa u centralizovanu mode i banaka financijskih institucija rekord pojedinaca rezerve se čuvaju od strane centralne banke" može biti zamijenjen "potpuno decentralizirana finansijskog sistema. "

Španske banke, rezultat spajanja između Banco Bilbao Vizcaya i Argentaria 1999. Godine, objavila je izvještaj pod nazivom blockchain tehnologija: ". Internet finansija" The Ultimate Poremećaj u finansijskom sistemu, analizirajući stvaranje "internet novca" ili

Prema BBVA, prvi koraci već su poduzeti. "Prvi nivo poremećaja čini češće u plaćanjima prostor u kojem tradicionalne transakcije, kao što su transfer novca, kreditnih i debitnih kartica plaćanja, doznaka, u stranoj valuti i online plaćanja, potreban posrednik, kao što je čišćenje kuće ili finansijske institucije. U ovim slučajeva transakcija će doći direktno između kupca i prodavca, bez posrednika i validaciju transakcija će se dogoditi na decentraliziran način ili "distribuirati knjigu '."

[Tweet_box dizajn = "default"] Ideja o potpuno decentralizirana finansijski sistem i dalje zvuči kao utopija. Ili možda više nije, zahvaljujući blockchain. [/ Tweet_box]

Ipak, to nije razbijanje inovacije dopušta blockchain. Banka smatra da je "najveći potencijalni utjecaj javnog knjizi se može proširiti izvan platnog prometa."

"S obzirom da je većina finansijskih sredstava, kao što su obveznice, akcije, derivata i krediti su već elektronski moguće je da će jednog dana cijeli sistem je zamijenjen decentralizirane strukture."

Iako je broj pristalica je još mali, BBVA je sada u istom blockchain za čamce i drugih velikih bankarskih imena poput Deutsche Bank ili Barclays. Čak je i španska banka priznaje da je "u financijskoj industriji, institucije su sporo da prepoznaju potencijal blockchain tehnologije." Međutim, ova grupa blockchain pristalica sastoji od nekih velikih imena ima nekoliko dobrih razloga - ovdje je opisao BBVA - da razmotre usvajanje Bitcoin jezgru tehnologije.

Povjerenje

"U blockchain nudi inherentnu nivo povjerenja za korisnika, eliminirajući potrebu za posrednika i ublažavanje rizika od ljudske greške."

Bezbjednost

"U ovom javnom knjizi, podaci se zaštićen od ometanja i revizija, a pojedinci ne mogu zamijeniti dijelove blockchain kao trošak tome je značajna - hipotetički jedan bi trebalo da kontroliše više od polovine" čvorova "da potajno mijenja blockchain. Ovo osigurava no dvostruko potrošnje. "

Potencijal

"Dok sama Bitcoin je dobio puno kritika, smatra se da je blockchain tehnologija nudi veliki potencijal, privlače pažnju vlada, biznisa i venture capital brzim tempom." Prema BBVA, u blockchain tehnologija može primijeniti na različite aspekte našeg društva, od muzičke industrije za demokratski proces glasanja. "U većini slučajeva, čini se da te mogućnosti ponuditi veću sigurnost, brzinu i pouzdanost na djelić costof tradicionalne infrastrukture", tvrdi banke.

Efikasnost

Između ostalih mogućnosti, BBVA spominje pametan ugovore i svoju "svojstva samoizvršivim da bi ugovor 'neraskidiva'." Banka ide na razgovor o nedavnim inovacije koje "koriste tokene za skladištenje i trgovinu imovine kao što su dionice, obveznice, automobila, kuća i robe. Te takozvane 'obojene novčiće' priložiti dodatne informacije o imovine, stvarajući 'pametne imovine" ili mogućnost snimanja i transakcije ta sredstva koriste "pametne ugovora ', koji se sprovode složenim algoritmima, kroz distribuirane platforme bez centraliziranog registar, čime se povećava efikasnost."

Smanjenje troškova

"Desetine velikih banaka sada uložila značajne količine novca u ovoj tehnologiji [blockchain]. Pažnju je vjerovatno rezultat kako remete ove tehnologije je u finansijskom sektoru, posebno ako se dozvoljava masivna pojednostavljenje procesa i bankarske značajno smanjuje troškove. " BBVA dodaje da usvajanje Bitcoin jezgra tehnologija "dovesti do značajnih ušteda infrastrukture za banke koje će im omogućiti da zaobiđe plaćanje networksthat su često spor, glomazan i skup."

Razlozi vs izazove

Uprkos vjerujući u potencijal blockchain, BBVA i priznaje da postoji nekoliko izazova za prevazilaženje prije nego u potpunosti Priznavanje da Bitcoin inovativnom knjigu tehnologije.

"Vjerojatnost decentraliziranog sistema da postane uobičajena pojava nije očigledna, jer će morati ponuditi isti ili viši nivo povjerenja i zaštite od sadašnje. Da bi se to desilo, sistem bi morao posjedovati ogromna količina računarske snage i efikasno nositi sa ogromnim potrošnju energije potrebne da ga podrže ", kaže banka. Prije razmatranja implementacije revolucionarni "internet novca", svijet treba veći i bolji "internet stvari".

"Sistem će morati da posjeduju velike količine snage kompjutera i efikasno nositi sa ogromnim potrošnju energije potrebne da ga podrže."

Uredba bi mogao biti problem

Prema BBVA, "nije jasno kako će ovaj sistem se baviti pravne i regulatorne probleme, kao i sa pitanjima nacionalne sigurnosti, kao što su pranje novca, prevare, utaje poreza ili terorizam. Osim toga, digitalni valute neće biti izuzeti od potencijal padova. "

Ipak, španska banka - kao i mnogi drugi - smatra sve te prepreke mogu biti slomljena. "Poboljšanja i modifikacije u blockchain tehnologija može prevladati neke od tih prepreka i dovesti do šire prihvaćanje." To znači da se ne radi o tome kako to više da radim, ali jednostavno pitanje kada.

Povezane vijesti


Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra

Post ICO

Bitcoin raste u popularnosti u Kini

Post ICO

Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru

Post ICO

Skoro polovina britanskih korisnika bitkoina veruje u regulaciju kripto-vrenja

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku

Post ICO

Bitcoin već ima svoju bankomatsku banku

Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Post ICO

Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći