7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu | Bosnian.Lamareschale.org

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Dan zaljubljenih nikada neće biti isti na BTEr. Kinezi Bitcoin razmjena je hakirana je u subotu, 14. Februara i 7.170 BTC (oko 1,75 miliona $) su ukradeni od hladnoće novčanika platforme. 

Websiteis kompanije trenutno dole. Početne stranice se jednostavno prikazati kratku izjavu u ovom trenutku, identifikovanje transakcija povezan sa hack. "7.170 BTC ukrali iz naše hladne novčanik u ovoj transakciji", navodi se u poruci.

Https://blockchain.info/tx/f5b0363f03e1ed8bb812c135361ea93590c831ce9f13a3750be1b93575baccc6

Hack je prvo prijavljeno kada su neki od kupaca razmjene je primijetio "broj elitnih transakcija kreće od BTEr hladna novčanik sa slučajnim Bitcoin novčanik adresa", NewsBTC.com prijavio. Nakon prvog seta transakcija, 7.170 BTC su se preselili u drugi novčanik.

Nakon pljačke, razmjena Kine sa sjedištem u najavio 720 BTC blagodati onaj ko je u stanju da spasi ukradenih sredstava.

U međuvremenu, došlo je do dešavanja oko istrage. Na sajtu 247CryptoNews.com saznao da su 7.170 Bitcoin su "distribuirana jednako do sedam račune, svi oni prenose u švajcarskom Based IP '46.28.204.193 ', koji je domaćin web stranice kripto-u vezi." Međutim, nekoliko sati kasnije sajtu objavio da je "relej čvor '46.28.204.193 'nije imao praćenje uslugu instaliran na to da bi nam pomogli da postigne pravi izvor hack u više lakši način."

247CryptoNews također izvijestio da su neki BTEr klijenti "su toliko očajni" su počeli "slanje Bitcoin transakcija na haker adresa sa različitim bilješke."

Za sada sve BTEr "novčanike su zatvorena i povlačenja iz utiče kovanice će se dogovoriti kasnije", rekao je razmjena nakon zamrzavanja svih usluga kao stvar predostrožnosti.

Napad izaziva zabrinutost oko činjenice da je meta bila BTEr hladna novčanik, koja radi na mreži. Nije jasno u ovom trenutku kako je hack izvršena, ali nekoliko online glasine ukazuju na isto slaba iskorištavaju od strane hakera u avgustu 2014. Godine, kada BTEr izgubila 1,65 miliona $ u NXT sredstava.

Sigurnost debakl kineske razmjena je drugi veliki Bitcoin-u vezi hack pogoditi ekosistema u manje od dva mjeseca. U januaru, slovenački razmjena Bitstamp izgubio u vrijednosti od BTC oko 5 miliona $ u masivni hack, ali kompanija bila u mogućnosti da ponovo raste s novim i poboljšanim sigurnosni sistem.

Izgleda da je hack neznatno utiče Bitcoin je cijenu. Vrijednost jedne BTC je nešto više od 250 $ 14. Februara, ali je pala ispod $ 235 u međuvremenu.

Povezane vijesti


Post ICO

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken objavljuje novu strukturu naknada

Post ICO

Bitcoin osvaja dva nova glavna pristalica: Evro-pacifičari Peter Schiff i Julian Assange

Post ICO

Bill želi da kriptokvance budu potpuno legalne u Kaliforniji

Post ICO

Članak iz Bitcoina iz 2013. može biti propast ruske stranice

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica

Post ICO

Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako

Post ICO

Bitcoin core verzija 0.11.0 je objavljena

Post ICO

Bitkoin dvorac biće rođen u Estoniji