Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u | Bosnian.Lamareschale.org

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Airbnb bi mogao biti bliži prihvatanju Bitcoina: CEO zahteva mišljenja na Twitter-u

Glavnih usluga iznajmljivanju kuća za odmor Airbnbmight razmatra Bitcoin kao opciju plaćanja. Barem kompanije suosnivač i izvršni direktor, Brian Chesky, odlučio da zatraži mišljenje njegovi sljedbenici "na Twitterregarding tu mogućnost.

Odgovor je bio ukupni pozitivan, s desecima ljudi koji traže kompanije na ovaj korak forwardand postati jedan od prvih platformi te vrste da prihvati kriptovaluta.

Neki korisnici Twittera pruža dobre argumente. Na primjer, Zach Solomon Beloin je rekao: "Da. Kao međunarodna kao i vi, to će mnogo puta isplatiti gotovo za korisničko iskustvo i lakoći poslovanja". Adam Nash, izvršni direktor Wealthfront,? Je odgovorio "Zapravo, kao tržište, Airbnb mogao nešto jedinstveno sa Bitcoin. Neka iznajmljivače plati i neka vlasnici izabrati da primate".

"Da. To bi smanjiti naknade, pojednostaviti plaćanja, smanjiti rizik i biti lako sprovesti bez kurs / rizik volatilnosti", rekao je Andreas Antonopoulos, ekspert kriptovaluta.

Airbnb je online platforma koja navodi na hiljade kuća, stanova i soba na raspolaganju za kratkoročni najam u 34.000 gradova širom svijeta. Posebno je prikladan za ljude na odmor koji bi radije ostati u kući nego u hotel.

Trenutno, sajt je odgovoran za više od 10.000 dnevnih reservationsand svjetski lider u ovom poslovnom sektoru, tako da vide Airbnb prihvatiti Bitcoin bi bila velika stvar.

Najam gigant možda inspirisan nedavnim announcementmade po 9flats.com. Ove online platforma posluje u istom sektoru kao Airbnb, ali u manjem obimu. Kompanija je ne samo prihvata Bitcoin kao opciju plaćanja za najam, ali i daje domaćinima pravo da biraju da li žele da dobiju svoj novac u fiat ili kriptovaluta.

Prema 9flats.com ", to je nešto što naši domaćini su tražili u više navrata i drago nam je što možemo učiniti".

Slike iz Airbnb.comŠta je sa avionom za Bitcoin? SkyCraft prihvata digitalni novacKompanija SkyCraft sada prihvata Bitcoin za svoje avione. Odluka je podstaknuta "željom da dovede generalnu avijaciju u 21. Stoljeću", firme, kao i "iskra interes za letenje na Bitcoin holderswho možda nisu već upoznati sa svojom ljepotom".

SkyCraft najavio dobre vijesti preko saopštenju objavljenom na internet stranici kompanije. Poslovne uzima kriptovaluta u zamjenu za svoju SD-1 Minisport, rezultat "sedam godina čeških inženjeringa i dizajna", vozilo pogodan za bilo početnik pilota i danas smatra prvi avion koji se može kupiti sa Bitcoin.

Kupiti SD-1 Minisport, morat ćete potrošiti $ 54,850. Po trenutnom kursu, to znači vrijednost oko 81 BTC, ali $ 2.000 (skoro 3 BTC) prvo moraju biti plaćeni kao depozit.

Kompanija, koja obrađuje digitalnu plaćanja valute preko BitPay, nada "da će ovo značiti važan trenutak i za budućnost generalne avijacije i budućnost Bitcoin".

[Update] U međuvremenu, SkyCraft već prodao svoj prvi avion. Kupac je poznati Bitcoin poduzetnik Charlie Shrem, koji je najavio vesti putem Twittera.

Shrem kupio prvi SD-1 Minisport sa kriptovaluta i, po svemu sudeći, nije mogao biti zadovoljan.


Alan Silbert, direktor BitPremije: ovo je prelazni period upravo sada u bitkoinskom svetuPeriod zastrašujuće varijacije i nestabilnost izgleda u prošlosti za Bitcoin. Nakon veliki uspon u 200 $ u proljeće, vrijednost digitalnu valutu je oscilirala oko 90 $ u zadnjih nekoliko dana, nakon što je lagani pad.

Sve to unatoč događajima kao što je zatvaranje Liberty Reserve i najava Bitcoin ETF od strane Winklevoss Twins prošlog mjeseca. Dakle, šta se dešava sa kriptovaluta?

Pa, prema Alan Silbert, direktor luksuzne robe na malo BitPremier ", potencijalni kupci se sjedi na marginama nowwhile pitanja igrati sa Mt. Gox i narednih razmjena da dođe online, regulatornih kretanja, a kompanije odlučuju ugasiti zbog regulatornog opterećenja ".

"U međuvremenu, znam da gomila aktivnost procedjena u pozadini sa novim Bitcoin startupe koji oblik. Tako ja to vidim kao neku vrstu prijelaznog perioda odmah. Plus američko tržište kapitala zadržati udaranje rekordne visine i dolarima investitora idu tamo ", dodaje on.

A šta je sa Winklevii? Silbert kaže da je "Winklevoss ETF će morati proći kroz proces dugotrajan registracije kod SEC i tržištu ovlašćenih učesnika da se prijavite na konceptu (možda ti govorim nešto što već znate: velike financijske institucije koje u suštini čine tržištu, ulje mašinu, i uzeti neki rizik za mogućnosti arbitraže) ".

Kako je izjavio direktor BitPremier ", to će potrajati i ETF ne može dogoditi u dogledno vrijeme, pogotovo ako ne mogu uvjeriti ovlašćenih učesnika da se prijavite na, tako da je dosta udarca vadi štampe oslobađanje. Štampa je također prilično negativna na Winklevoss ETF ".

To bi mogao biti samo jedan mišljenje, ali to dolazi od stručnjaka s puno iskustva u polju Bitcoin, tako da zna šta govori. Kada smo ušli u svijet kriptovaluta, znali smo da je to nešto neizvjesno... Jedino što preostaje je da, kao iu mnogim drugim slučajevima, je sačekati i vidjeti.

Preko businessinsider.com

Povezane vijesti


Post ICO

Bitkoin građanski rat pada: Ko, šta, zašto, kada i kako

Post ICO

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

5 Bitcoin plugins-a da maksimalno iskoriste svoje WordPress stranice

Post ICO

Nova i specijalna Bitcoin platforma za trgovanje stiže u julu

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Prihvatanje bitkoina je dobar za MovieTickets.com

Post ICO

Aplikacija koja će ukrasti vaše Bitkoine, Paypalovi predsjednici preuzmu Bitcoin i još mnogo toga

Post ICO

61% Kanadjana očekuje da će do 2019. koristiti digitalni novčanik