Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn | Bosnian.Lamareschale.org

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Nakon nedavnog pokretanje rudarskih mašina Prospero Bitcoin i ASIC je "Minion", kompanija Black Arrowis trenutno u centru pažnje. Brand, osnovan 2010. Godine u Hong Kongu, je uspostavio svoje prisustvo u Kini i sada želi da osvoji ostatak Bitcoin svijeta.

load...

Nakon što je proveo neko vrijeme u razvoju hardvera i ugrađen firmware-a za nekoliko klijenata, Black Arrow otkrio cryptocurrencies oko godinu dana. "I mi smo bili fascinirani o konceptu od tada", otkriva Alex Berk, predstavnik kompanije koji je razgovarao sa Bitcoin Examiner.

Razgovarali smo sa Berk da saznaju više o Black Arrow, a vijest su zapanjujući.

load...

Ti si trenutno prodaje tri Bitcoin mining proizvoda, dva Prospero linije i "Miniona". To je bio početak vaše Bitcoin avanturu?

Alex Berk - Da, radimo na tri proizvoda. Međutim, to nisu jedine koje smo napravili za Bitcoin. Proizveli smo Lancelot rudara od aprila do jula 2013. To su bili FPGA Bitcoin mining ploče zasnovane na Xilinx spartanski 6. Naš cilj je bio da dokažemo da možemo isporučiti kvalitetne hardver po povoljnoj cijeni i istovremeno ponuditi veliku korisničku podršku.

Sretni smo što smo bili u mogućnosti da uspješno isporučiti ono što smo obećali. Sada smo postavili naš cilj da pruži najefikasnije Bitcoin mining rješenje. Mi ćemo biti podržavaju financijski našim Lancelot korisnicima da nadograditi na naše nove proizvode, kako bi mogli da se oporavi i da novac na njihove investicije, stvar koja se nikada nije urađeno u Bitcoin industriji.

load...

Vaš bunare imaju velike stope i cijene. Da li su ove vrijednosti stalno?

Mi radimo, ali trenutni popusti su ograničene. Mi ćemo zaustaviti promociju kada smo pokrili naše inženjering troškove. Mi ne cilj da profit iz prve serije ASIC i naš jedini cilj je da pokrije troškove proizvodnje. Finansira smo više od 70 posto od sebe projekta. Možemo dobiti preostalih 30 posto od raznih investitora, ali njihovi uvjeti povećati cijenu naših proizvoda. Želimo da našim klijentima priliku da iskoriste niske cijene, dok nam pomaže završiti ovaj projekt.

Da li klađenje na efikasnost, je da je vaš glavni cilj?

Da, efikasnost je glavni cilj. Želimo da ovaj čip biti korisno što je duže moguće i mislimo da će rudarski utrci Bitcoin može dobiti kroz efikasnost, karakteristike, kvalitete, pouzdanosti i podrške. Svaki proizvođač ima istu cijenu po čipu, tako da je trošak čip nije problem.

Veličina DIE i takt su uvijek drugi u našem razvoju cilj. Naši inženjeri su radili većinu vremena na optimizaciju srž čip. U teoriji naše ASIC može tvoriti (overclockana) do 134 Ghash / sec, dok smo reklamirao samo 100 Ghash / sec. Međutim, ako će ići na ovaj brzo efikasnost pasti, stoga se ne reklamira.

Vi prodajete vrlo specifične vrste rudarske opreme. Koji je u pravu za svaku vrstu rudara?

Naš glavni proizvod je Miniona. Za one koji ne znaju, a miljenik je "onaj koji je visoko cijenjeni ili omiljena". A Minion je visokih performansi, niske potrošnje 28nm i 100 Ghash Bitcoin ASIC razvijen u suradnji sa VeriSilicon, vodeći silikonske pružatelj rješenja.

Ovo ASIC je u srži svakog našeg rudara, a mi smo ga prodaje odvojeno ponuditi OEM [proizvođača originalne opreme] firmama mogućnost da grade svoje dizajna. Krajnji korisnici ne mogu kopaju golim ASIC i treba da se drži podalje od ovoga.

Naša dva rudara će imati ugrađen firmware koji će se automatski povezati rudarskim istraživanjima kroz sloj protokola, koji je protokol izbora za ASIC velike brzine. Krenuli smo pouzdanost, lako održavanje i user-friendly sučelje. Ovi proizvodi su razvijeni u potpunosti naše osoblje.

Prospero X1 je u pravu za svakog kupca koji želi da biste dobili najbolji povrat ulaganja, ali nemaju prostora ili novca za za rudarstvo Bitcoine. To će biti veliki komad hardvera da imate u svojoj kući i nadamo se da će barem platiti cijeli račun za struju za vaš dom.

Prospero X3 je čudovište. Na 2000 Ghash, sadrži 20 vrhuške i da će biti jedan od najgorih heširanja mašine tamo. Niska potrošnja energije u Miniona će nam omogućiti da se uklapa u samo 2U rack prostora. Možete ga čuvati u svojoj kući, ako želite, ako vam ne smeta buka od strane navijača traži da se ohladi toliko ASIC. Iz tog razloga preporučujemo da za podatkovne centre. Ozbiljan rudari može kupiti 21 ovih i držati ih na istom 42U server kabinet stalak, ali oni će biti u obavezi da obezbedi 22kW () snage. Prihod ostvaren danas 21 x X3 će biti $ 17.300 dnevno.

Koji su Black Arrow planovi za budućnost? Da li u razvoju novih uređaja?

Ako sve bude teklo po planu, mi ćemo i dalje raditi na poboljšanju naše rudara. Čim 14nm je na raspolaganju, do 2015. Godine, mi ćemo objaviti novi ASIC koristeći ovu tehnologiju. Kao imamo trik u rukavu, očekujemo od naših 14nm ASIC da nadmaše tri puta u brzinu i snagu bilo koje druge 14nm dizajna. Kao i uvijek, mi ćemo ponuditi preferencijalni bavi našim prethodnim klijentima.

Međutim, naši planovi za budućnost ne samo Bitcoin mining. Mi ćemo početi izradu TCP / IP hardver kada smo završili ovaj projekt.

Kako vidite rudarskom tržištu upravo sada?

Ponašanje kupaca promenio od juna. To je razumljivo, jer je teško porasla toliko i nisu imali priliku da povrate svoju investiciju. Porast poteškoća nije nešto što se dogodilo slučajno. Kupci su bili oduševljeni, a neki proizvođači su u potpunosti iskoristili to.

Mi razumijemo da je odnos između proizvođača i potrošača mora biti win-win. Mi se trudimo da se ovaj garantujući našim klijentima da ćemo učiniti sve što možemo kako bi zaštitili svoje investicije. Mi ćemo učiniti kroz nudi najbolju dostupnu tehnologiju, agresivno cijene, ograničava broj ASIC koje smo stavili na tržište kako bi dao svima šansa da se oporavi svoje investicije i zaraditi novac.

Kako vidite budućnost Bitcoin?

Mi vjerujemo u koncept virtualnog svijeta. Softver i hardver inženjeri pokušati i oponašaju naše živog svijeta u virtualni jedan od dana računala su izmislili. Bilo je samo pitanje vremena za virtualne valute da se pojavi. Sretni smo što možemo uzeti ove valute od virtualnog i provesti ga u stvarnom svijetu.

To je odlično za ljude da budu u stanju da zadrži svoj novac u svojim osobnih računala, a ne da se moraju osloniti na nekog drugog da ga čuva za njih. Iz tog razloga vidimo budućnost cryptocurrencies kao vrlo svijetao. Mislimo da će Bitcoin ići gore u vrijednosti zajedno sa mrežom poteškoća. Možemo se samo nadati da će u budućnosti ćemo biti u mogućnosti koristiti ovu tehnologiju za veće dobro.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

6 Potencijalne Bitcoin poslovne prilike

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

Bitcoin fondacija je bankrotirana, PayPal integriše BTC i više

Post ICO

Bitcoin suočava se sa rastućom konkurencijom od ostalih sve-digitalnih valuta

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

Bitcoin ATM preuzet od strane australijskih vlasti u okviru milionerke droge

Post ICO

Bitcoin je stigao u Iran sa novom internet prezentacijom i forumom

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Bitcoin u Kanadi: zašto lokalni trgovci vole kriptocurrency

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

5 Faktori koji otežavaju rast bitka