Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a | Bosnian.Lamareschale.org

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Ranije danas The New York Odjel za Financial Services objavio komentare i signaturesfrom onih koji su dostavili komentare o prijedlogu BitLicense i saznali smo da Amazon i zastupnik Cameron Cohen dostavio komentare protiv široke definicije virtualnih valuta u početnom prijedlogu BitLicense.

Dok je Amazon je sigurno ne brani cryptocurrencies to uradio se ne slažu sa široku definiciju cryptocurrencies u da je moglo oštetiti inicijativama kao što su Amazon Kovanice koji su zatvoreni sistem plaćanja za Amazon uređaje kao što su Fire telefon.

Mnogi su nestrpljivo čekali više komentara od Amazon na cryptocurrencies koji do sada su ćutali na temu izvan nejasne izjave da, ako kupci početi uistinu zahtjevan Bitcoin plaćanja u velikom broju da bi razmotrili provedbu.

Mi smo u prilogu PDF verziju ovdje na Scribd, kao i običan tekst iz stvarnog pismo za daljnje razmatranje.

Amazon.com

20 oktobar 2014

Gospodin Dana V. Syracuse
New York, NY 10004

Re: Obavijest o Predložene izradu pravila za regulaciju ponašanju Virtual Valuta preduzeća ID broj DFS-29-14-00015-P

Poštovani gospodine Syracuse:

Amazon.com, Inc. ( "Amazon") s poštovanjem podnosi sljedeće komentare na znanje predloženu izradu pravila, ID broj DFS-29-14-00015-P ( "Obavijest") koju izdaje New York State Department of Financial Services ( "DFS"). Amazon cijeni mogućnost da komentarišu na pitanja postavljena u Notice.

Obavijest bi se uspostavio regulatorni okvir za licenciranje virtualnog poslovanja valuta koja se bave određenim vrstama aktivnosti koje uključuju New York ili New Yorka. Obavijest široko definiše "virtualne valute." Također sadrži dva uska iznimke za virtualne valute koristiti isključivo u online gaming platforme i virtualnih valuta koja se koristi isključivo kao dio programa kupac afiniteta ili nagrade koje se mogu primijeniti samo prema kupuje od izdavaoca ili određenim trgovcima i ne može se pretvoriti u ili otkupljene za
fiat valuta.

Amazon prepoznaje izazove s kojima se suočava DFS u izdavanju pravila za regulisanje virtualne valute kako bi se zaštitili New York potrošača i korisnika i kako bi se osigurala sigurnost i stabilnost u New Yorku-licenciranih provajdera virtualnih proizvoda i usluga valuti. Mi se posebno tiče, međutim, da je široku definiciju "virtualne valute" može nehotice dovesti do određene proizvode bili zarobljeni i da su izuzeci od ove definicije su preuski da izgrade takve proizvode. Iz razloga razgovarali ispod, Amazon s poštovanjem traži da DFS izričito pojasniti da su sljedeći proizvodi su isključeni iz definicije "virtualne valute" u završnoj donošenja regulative: (1) "zatvorene petlje" digitalni načina plaćanja; i (2) prepaid pristup, pohranjene vrijednosti kartice, ili prepaid kartice koje glase na fiat valutu. Razjašnjava da ovi proizvodi su isključeni iz propisa virtualne valute će osigurati da potrošači i dalje imati pristup ovim popularnim načine plaćanja, koji ne predstavljaju istu pranje novca ili pitanja financijske stabilnosti koja cryptocurrencies i anonimni, kojima se trguje virtualne valute predstavljaju potrošačima i finansijskog sistema.

A. Zatvorene petlje Digital Načini plaćanja

Iako je predložio definiciju "virtualne valute" isključuje digitalne jedinice koje se mogu primijeniti samo kao plaćanje za kupovinu sa izdavaoca i / ili drugim određenim trgovcima, pojavi ovaj zatvorene petlje isključenosti biti ograničena na digitalne jedinice koje su "isključivo koristi kao dio programa kupac afiniteta ili nagrade. I4 trgovci i njihove podružnice mogu izabrati da izdaju digitalne jedinice koje se mogu primijeniti samo kao plaćanje za kupovinu sa izdavaoca i / ili drugim određenim trgovca (uključujući podružnice emitenta) koji nisu nužno izdaje isključivo kao dio programa kupac afiniteta ili nagrade. Na primjer, Amazon Kovanice i Google Play krediti su digitalni jedinice koje se mogu kupiti od strane kupaca koji će se koristiti isključivo u Amazon Appstore ili aplikaciju Google Play Store, respektivno. Amazon Kovanice i Google Play kredita ne "koristi isključivo kao dio programa kupac afiniteta ili nagrade", ali inače ispunjava preostale atribute predloženog njeno, Sion (tj "može se primijeniti samo kao plaćanje za kupovinu sa izdavaoca i / ili drugim određenim trgovcima, ali ne mogu se pretvoriti u, ili otkupljen za Fiat valuta").

Zatvorene petlje digitalnih metoda plaćanja kao što su Amazon Kovanice ili Google Play kredita nisu virtualne valute koja Obavijest namjerava regulirati. Drugih, sličnih regulatornog okvira sadrže isključenja za zatvorene petlje proizvode, i primjenjivosti takvih izuzeća ne zahtijevaju proizvod zatvorene petlje da se koristi isključivo kao dio programa kupac afiniteta ili nagrade. Sličan regulatorni okvir može da sadrži i poseban izričitog isključenje za pokrivanje nagrade, podsticaj ili programe lojalnosti. Amazon poziva DFS da pojasni u završnoj donošenja regulative da je definicija "virtualne valute" ne uključuje digitalni jedinice koje se mogu primijeniti samo kao plaćanje za kupovinu sa izdavaoca i / ili drugim određenim trgovcima, ali ne mogu se pretvoriti u, ili otkupljen za, fiat valutu. U nedostatku ovog pojašnjenja, emitenata načina plaćanja zatvorenog sistema mogu odabrati da ih prekine, jer u skladu sa punim režimom licenciranja vjerovatno bi ovi programi preskupi da nastavi da ponudi i glomazne za kupce za korištenje.

B. Prepaid pristup, pohranjene vrijednosti kartice, ili prepaid kartica

Široke definicije "virtualne valute" također može nehotice uhvatiti prepaid proizvoda pristup, pohranjene vrijednosti kartice, ili prepaid kartice koje su iskazane u fiat valute i obratio prema New Yorku Odašiljači novca statuta (NY banke. Zakon, član XIII-B). Da ne bi bilo zabune, vjerujemo da će osigurati jasnoću ako se DFS izričito navedeno u finalu pravila koja definicija virtualne valute ne uključuje prepaid proizvode pristup, pohranjene vrijednosti kartice, ili prepaid kartice koje glase na fiat valutu. Ovo će osigurati da prepaid pristup proizvodi ostaju predmet jednog regulatornog režima i da davaoci tih proizvoda mogu nastaviti da se oslanja na interpretacije i smjernice koje DFS o statusu ovih proizvoda pod New York zakonu.

Hvala vam na razmatranje ovih komentara. Mi bi također biti drago da se sastane sa DFS da razgovaraju o ovim pitanjima. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno mi se javite na [REDIGOVANO]

S poštovanjem,

/ s
saradnik generalni savjetnik, plaćanja, Amazon.com, Inc.

Povezane vijesti


Post ICO

Australijanci vole Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Bitcoin 2014 Convention Highlights

Post ICO

1911 United PAC je prvi koji podržava kriptocurrency i bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Kako 7,9 miliona ljudi usvaja Bitkoin na Bliskom istoku

Post ICO

Bigcoin Big Wigs

Post ICO

Australijska poreska uprava (konačno) objavljuje Bitcoinove smjernice

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin