Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a | Bosnian.Lamareschale.org

Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a

Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a

Nakon mijenja smislu usluga za programere kako bi se ponovo Bitcoin aplikacije u App Store, Apple je sada pozdravio povratak aplikacije blockchain a. Najpoznatiji svjetski kriptovaluta novčanik - koji je izbačen iz platforme u veljači - je reintegrisana ovaj ponedjeljak (28).

load...

Ranije ove godine, odluka Apple da zabrani aplikaciju izazvalo talas kontroverze, posebno među Bitcoin zajednice. Sa digitalnim gigant odbija da pruži objašnjenje, snimcima Bitcoiners uništavanja njihovog Apple proizvode množe oko webu.

Početkom juna, kada je Apple ponovo Bitcoin aplikacije u storefollowing promjene napravljene u poglavlju 11.17 - "aplikacije mogu olakšati prijenos odobrenih virtualne valute pod uslovom da to učini u skladu sa svim državnim i federalnim zakonima za teritorijama na kojima funkcije aplikacije "-, kompanija je saopštila da neće zabraniti pravne i usklađen Bitcoin aplikacije.

load...

Izgleda kao blockchain je aplikacija koja omogućava korisnicima da šalju i primaju BTC, sada poštuje sve smjernice. U junu, kada je blockchain aplikaciji zabranjen platforme, direktor Nicolas Cary je najavio da će ponovite program.

"Apple je bio vrlo odgovorna u naš proces podnošenja i odobravanja i zahvalni smo za partnerstvo. Ovo je stvarno signalizira opredijeljenost Apple da podržava programeri na Bitcoin vezi projects- to je vrlo ohrabrujuće ", rekao je on.

Prema pisanju The Wall Street Journal, blockchain nedavno lansirao iOS app sa prerađeni interfejs i nove opcije, sada omogućava korisnicima da pretražuju za Bitcoin-friendly trgovca. Kompanija je objasnio da je iOS verzija je "potpuno prepisivati ​​iz temelja s naglaskom na sigurnost i upotrebljivost".

load...

Apple je odbio komentirati odluku tokom dana.Co-osnivač Apple-a Steve Wozniak pridružio se kompaniji ATM inspirisan blok-bendomSteve Wozniak, inženjer koji su osnovali Apple pored Steve Jobs, pridružio Planet Capital, developer multi-funkcija Next Gen bankomate.

Vijest je objavio Lee Caplin, predsjednik Planet kapitala i suosnivač Penske medija, kompanija koja je vlasnik Variety Magazine.

Osim toga Wozniak, Caplin novi strateški tim uključuje Reed Hundt, predsjednik FCC tokom predsjednika Klintona, Steve Mayer, suosnivač Atari, John Harris, bivši CFO Carlyle Group, i Ken Hardesty, bivši IBM / Seagate izvršne vlasti. Nakon najava, Caplin je rekao "moja trust mozgova se sastoji od nekih od najtežih udarači Silikonske doline."

California-based Planet Capital fokusirati na razvoj koncepta "pametne novac" i način na koji ljudi upravljaju svojim svakodnevno plaćanja i financije, dok je pokušavao da se ti procesi brže i sigurnije. Proizvoda i usluga kompanije su inspirisane blockchain, kao i cloud tehnologiji i drugim patent softver. Ovo je omogućilo Planet Capital da razvije svoju Next Gen bankomate.

CTO kompanije, Dan Sokol, objašnjava: "strategija Planet je da ispali kioska besplatno, uklanjanje plata zid 'i zajedničke financijske barriersfor mnogi trgovci žele instalirati uslugu spreman, multi-funkcija ATM da ispuni njihovih klijenata raste finansijske, digitalne i virtualne potreba u ovom brzo kreće ekonomije ".

Planet Capital vjeruje da će novi tim će povećati sposobnost kompanije da inoviraju u FinTech prostoru. "Sa 'All-Star' tim se fokusirao se na korištenju našeg patentiranja IP i 'blockchain tehnologiju, Planet Next Gen bankomate, jedinstvene arhitekture mreže i state-of-the-art novčanik rješenje će nam veliki plaćanja industrije disrupter napraviti, "rekao je izvršni direktor A. Lyle Elias.

Elias, koji je ujedno i osnivač paye mreže, dodao je da je "strategija Planet je usmjerena ka hvatanje značajan udio raste globalnom tržištu niske troškove plaćanja kioska u. Planet će postati globalni tržišni lider u self-service alternativa plaćanja. "


Apple protiv Bitkoina i šta pošta želi od Bitcoina? Ažuriranje vijestiBitcoin je ništa manje od kontroverznog, i Apple pokazuje svoje osjećaje prema online valuta uklanjanjem svih Bitcoin novčanike iz OS. Ovaj tjedan je kompanija uklonio posljednje Bitcoin novčanik iz iOS store, u blockchain aplikaciju. Blockchain nije dobio upozorenje i rečeno mu je da je aplikacija je uklonjena zbog "neriješenih problema." Apple nije objasnio šta to znači. Aplikacija je bio u Apple store za dvije godine i da su preuzeli oko 120.000 puta. Kompanija je pokrenula online peticiju kojom se traži da je Apple omogućiti novčanike na svoj sistem, ali do sada Apple je odbio komentirati dalje ili raspravljati o pitanju.


Appleova online prodavnica isključila je Bitcoin aplikaciju iz Coinbase-aApple je okrenuo protiv Bitcoin aplikacije... Opet. Manje od mjesec dana nakon Coinbase najavio pokretanje svoje nove iOS aplikacija, online trgovine kompanije je sasjekao uslugu.

Prema Coinbase, a prenosi Bitcoin Blogger, odluka je isključivo od strane Apple-a. Ova veza, što bi obično vode na stranicu aplikacije, sada preusmjerava korisnika na glavnu iTunes stranici. Korisne aplikacije dozvoljeno neposrednoj usklađivanje sa web račun korisnika, sigurnu pohranu kriptovaluta da će i dalje biti na raspolaganju za korištenje bilo gdje.

Međutim, ovo nije jedinstven case.Apple je poznat za rezanje većinu iOS aplikacija koje se odnose na Bitcoin, osim nekih Bitcoin cijenu tickers koji uspijevaju preživjeti u virtualnim prodavnici brenda. BitPak je dobar primjer: aplikacija nije zadovoljiti Apple i bio "protjeran" iz prodavnica kompanije bez logično objašnjenje.

Natrag u ljeto 2012. Godine, Jon Matonis, sadašnji direktor Bitcoin Fondacije, napisao je članak pod naslovom "Zašto Apple se boji Bitcoin". U to vrijeme, Matonis je napisao da je "Apple je pokrenuo mobilno plaćanje na iOS i konkurentskim virtualne sistema plaćanja, uključujući Bitcoin, mora se ukinuti", te da izgleda ostati jedini zakon vodeći Apple.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin dobija kredibilitet u EU na petama nemačkog priznanja

Post ICO

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj

Post ICO

Australijanci vole Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

5 načina eksploatacije niske cijene Bitcoina u vašoj meri

Post ICO

Skoro polovina britanskih korisnika bitkoina veruje u regulaciju kripto-vrenja

Post ICO

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica

Post ICO

Bitcoin u Kanadi: zašto lokalni trgovci vole kriptocurrency

Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Bitcoin i druge digitalne valute