Napad će bitkominske razmene učiniti mnogo otpornijim, kaže Antonopoulos | Bosnian.Lamareschale.org

Napad će bitkominske razmene učiniti mnogo otpornijim, kaže Antonopoulos

Napad će bitkominske razmene učiniti mnogo otpornijim, kaže Antonopoulos

Kao što je najavljeno nekoliko razmjene da će privremeno zaustaviti sve Bitcoin povlačenja ovog utorka (11), u kriptovaluta svemir saznao da je "masovna i zajednički napad" je pokrenut od strane bot systemand je pogodila ove kompanije.

load...

Informacije koje je otkrivena jučer Andreas Antonopoulos, Blockchain.info šef oficir za bezbjednost. On je rekao da je DDoS napad koristi transakcija poslušnost Bitcoin je featureand primjenu u isto vrijeme da nekoliko transakcija u mreži, prenosi Coindesk.

Antonopoulos navodi da ", kako se stvaraju transakcije, malformirana / paralelni transakcija također se stvaraju kako bi se stvorili magli zbunjenosti preko cijele mreže, što onda utječe na gotovo svaki implementacija tamo".

load...

U međuvremenu, exchangeslike je popularBitstamp pridružio Mt. Gox i suspendovao sve BTC povlačenja.

Ipak, to je drugačija situacija. "Mt. Gox se oslanjao na pogrešnom implementacije, čini se drugim berzama su i oslanjajući se na pogrešan implementacijama. (...) Njihova [Gox je] pokušaj da okrivi softver Bitcoin je krajnje neodgovorno. Na kraju će dodatno diskreditirati Gox i otkrivaju svoje upravljanje nesposobnost ", rekao je Antonopoulos CoinSpectator.

U slučaju Bitstamp-a, razmjena objavila svoju "softver je izuzetno oprezni u vezi Bitcoin transakcija. Trenutno je obustavila obrade Bitcoin povlačenja zbog nekonzistentne rezultate prijavili naši bitcoind novčanik, izazvan napad uskraćivanja usluga pomoću transakcije poslušnost na privremeno poremetiti ravnotežu provjeru. Kao takva, Bitcoin povlačenje i preradu depozit će biti privremeno obustavljen dok se za popravljanje softvera izdaje ", navodi se u saopćenju objavljenom na internetu od strane kompanije.

load...

No sredstva su izgubili i nema sredstava su u opasnosti.

Ovo je napad uskraćivanja usluga omogućeno nekih nesporazuma u Bitcoin novčanik implementacija. Ovi nesporazumi imaju jednostavna rješenja koja se provode kao što govori, a mi smo uvjereni da će sve biti vratiti u normalu uskoro.

Isplata koja nije na 10. I 11. II biće poništena i iznosi dodao natrag do kupca računima.

Također, BTC-e objavila je moguća kašnjenja na transakcije kreditiranja. S druge strane, digitalni trgovanje sredstvo platformi Kraken sigurni da nije zaustavljanje bilo Bitcoin u vezi operationsdue na prethodne "planiranje".

Kroz ovaj utorak (11), Antonopoulos zadržao ažuriranje svom Twitter profilewith vijesti o napadu. Nakon garantuje da "Bitcoin zajednica ima više nezavisnih aktera gledajući sigurnost mreže i sarađuju po potrebi", on je dodao da je "utjecaj napada će biti poništena na pogrešnim implementacijama. Poslušnost će postojati, ali ne i utjecati na to."

On smatra da je "u ovom trenutku naredne sedmice, svi razmjena će biti mnogo otporniji na ovim fantomskim Txs i napad DoS", što kriptovaluta i sve u vezi transakcije sigurnije.

Transakcija poslušnost, a Bitcoin karakteristika dokumentirana od 2011. Godine, ponekad može nositi posljedice, kao što je u slučaju Mt Gox-a. Prema Blockchain.info šef oficir bezbednosti ", to se ne događa drugim berzama, jer oni nisu toliko glup da izda povlačenja bez prethodne provjere ih". I iako brojni razmjene sada zaustavljanju svoje poslovanje da ojačaju svoj softver, "to je važno napomenuti nema sredstava su izgubljeni".

Uspon ove teme podsjeća neki od posljednje riječi Satoshi Nakamoto je:. "Kao Gavin i ja smo jasno rekao ranije, softver uopšte nije otporan na DoS napad Ovo je jedan napredak, ali još uvijek postoje više načina da se napadne nego ja računati ".

Međutim, još jednom, Bitcoin smrti objavljeno je način prerano. Unatoč prethodnim pad cijena od $ 900 na manje od 600 $, digitalna valuta pokazuje kako otporniji može biti kada se suoče sa takav napad. Vrijednost čak oporavila tokom prošle hoursand je trenutno oko $ 660.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin ATM preuzet od strane australijskih vlasti u okviru milionerke droge

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

5 Razlozi zbog kojih će internet novca srušiti centralizovane finansije

Post ICO

Američki sud zaustavlja Mt. Gox iz aukcije bitcoin domena

Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Post ICO

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Post ICO

Bitcoin alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove karakteristike

Post ICO

50,000 bita za aukciju

Post ICO

Bitcoin već ima svoju bankomatsku banku

Post ICO

Platforma koja je prilagođena bitcoin-u Gyft dobija ulaganja od 5 miliona dolara i proširuje se u nove zemlje pomoću kriptocutne pomoći

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim