Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute | Bosnian.Lamareschale.org

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Ekonomija australijskog Senata Reference Odbor je razmotrio status digitalne valute u zemlji u nedavnom izvještaju. Njihov zaključak je da svi cryptocurrencies treba tretirati kao valutu za potrebe Goods and Services Tax (GST), a od prethodne definicije nematerijalne imovine provodi Australian Taxation Office (ATO).

Prethodnim propisima definisane ATO nije pozdravio poslovne zajednice Bitcoin u Australiji, sa mnogim preduzećima kritikuje odluku i prijeti da se presele u drugim zemljama kriptovaluta-prijateljski izbjegli novčane kazne.

Thereportrecognized da je prethodna stav je pogodila Bitcoin vlasnici poslovnih i stavljanje nepotreban pritisak na novi start-up.

Senator Sam Dastyari, koji je predsjedavao odbora, rekao je da:

"Bez sumnje, glavna prednost će biti povjerenje i sigurnost da uklanjanje PDV će pružiti vlastite digitalne poduzetnika, a strane kompanije koji žele postaviti ovdje. Ono što je najvažnije, to će poslati poruku lokalnim tech poduzetnika da je njihova vlada sluša ih, i to samo po sebi predstavlja veliki korak naprijed. "

Nove vladajuće se kaže da ima masivni utjecaj među Australije kripto zajednice. Promjena ne samo da će utjecati na Bitcoin razmjene ali u suštini sve kompanije koje se bave digitalnim novcem.

[Tweet_box dizajn = "default"] Ekonomija The Australian Senata Reference Odbor je odlučio da sve cryptocurrencies treba tretirati kao valutu za potrebe poreza roba i usluga. [/ Tweet_box]

Jason Williams, predsjednik Bitcoin Udruženja Australije i suosnivač BitPOS, rekao je 99Bitcoins da je "rezultat upit je australijska vlada je zaista veliki i pozitivan korak ka budućnosti. To, naravno, nema neposredan utjecaj na ono što ATO presudio na, međutim, postavlja ton za bliskoj budućnosti. "

"Ova odluka je dugo vremena dolazi i kredit svima u Bitcoin zajednice koji su lobirali i doveo Bitcoin u mainstream", dodao je on.

Williams je napomenuo kako je uzbuđen je australijski Bitcoin zajednice. "Mi imamo telegram (IM moli) grupa koja ima dosta ljudi iz Sydney i članova Aussie zajednice u njoj. Kada sam prijavljeni za provjeru poruka jutros, bilo je mnogo buzz oko ovoga. Zajednica stvarno tvrdi dugo i teško za vladu da zauzme pozitivan stav o Bitcoin. Ponosni smo Australijanci i zaista želimo Australija da se vidi kao svjetski lider u kriptovaluta prostor. Ovo je zaista veliki, pozitivan korak u tom pravcu. "

Iako je vladajuća još nije usvojen u Senatu, Senat se očekuje da preporuku za nekoliko dana, u skladu sa Australian novinare. Dastyari je rekao da u ovom trenutku punu podršku nije dostupan za reguliranje Bitcoin, kao što neki predstavnici žele da zapravo testirati i vidjeti šta financijske mogućnosti Bitcoin tehnologija nudi, a ne da gura ga sa propisima.

Detaljan izvještaj sa 74 stranica navodi i rizike sa propisima i priznaje da je više istraživanja i rada treba da se uradi u vezi sa digitalnu valutu da bi regulatedby Australijska komisija za vrijednosne papire i investicije i drugim organima.

Pregled je dobila odgovore od gotovo 48 kompanija i pojedinaca predlaže i dijele svoje znanje o kriptovaluta. Najistaknutiji odgovor je bio od Ripple Labs: "usklađivanje globalni standard za digitalne valute mogao pružiti jasnoću i polje čak i igrao za tehnologe i kompanije koje inoviraju koristeći digitalne valute."

Očekivani datum za podnošenje izvještaja Senat je rekao da je 10 Avgust

Mnogi Bitcoin entuzijasti se nadaju da će ovaj propis pomoći digitalni inovatori širom Australije poboljšati svoj odnos s vladom, dok istovremeno pomaže svoje poslovanje raste.

Ako je propis dodaje, zatim Australija će se pridružiti redovima od rijetkih zemalja koje smatraju Bitcoin kao valute poput Velike Britanije, koji je odlučio prošle godine da tretira Bitcoin kao valute i izuzeta je od poreza na dodatu vrijednost.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

5 Faktori koji otežavaju rast bitka

Post ICO

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

Kompanija Bitcoin Coinsilium pokreće prvi IPO bloka u Velikoj Britaniji

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

Bank of England pohvaljuje Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Bigcoin Big Wigs

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema

Post ICO

Bitcoin za kozmetičku hirurgiju: kriptocurrency prihvaćen na Florida klinike Vanity