Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine | Bosnian.Lamareschale.org

Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Centar za australijski nacionalni rječnik bira Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Bitcoin je nova riječ godine

u skladu sa Australskog nacionalnog rječnik Center (i C), institucija sa sjedištem u Canberra, na Nacionalnom univerzitetu Australian (ANU).

Ime od najpoznatijih svjetskih kriptovaluta je izabran od strane i C nakon opsežnog istraživanja, koji je okupio druge riječi i fraza koja je postala izuzetno popularan tokom 2013. Godine.

load...

Istaknutost Ova riječ je porasla eksponencijalno tokom 2013. Učestalost riječi Bitcoin je porasla za više od 1.000 posto u medijima jer je to period prošle godine. Mnogi Australian postaju svjesni Bitcoin kroz lično ulaganje u valuti i kroz sve veći broj poslovnih subjekata koji prihvataju valuta u komercijalnim transakcijama.

I C sajt

Amanda Laugesen, predstavnik centra, a prenosi ABC News, navedeni odnosno da su i uzeti u obzir, kao što su Fomo (ili "strah od propustiti '), microparty ili twerk. "Rezultati Savezna izborna vidio riječ microparty dolaze do izražaja u odnosu na male političke stranke često zasnovana na jedno pitanje", rekao je Laugesen, dodajući da je u toku ove godine smo naučili da je "na twerk je da igram u seksualno provokativan način koji uključuje zabadanje pokreta hip i nizak, čučećem stavu ".

load...

Jason Williams, predsjednik Bitcoin Udruženja Australije (BAA), hvali odluku. "Mislim da Bitcoin što je riječ godine pokazuje da je sve poznato ime", rekao je Bitcoin Examiner.

Nazad u avgustu, Oxford University Press također najavio da Bitcoin je jedan od noviteta u Oxford Rječnici Online (ODO), u okviru svojih uobičajenih kvartalno ažuriranje.

"2013. Je bila velika godina svesti za Bitcoin i 2014. Će biti godina Bitcoin eksplodiraju u domove ljudi. To će biti lakše nego ikada za ljude da se dokopaju Bitcoin, ali i lakše nego ikada za ljude da ih potrošiti na svakodnevne stvari ", dodao je predsjednik BAA-a.

A Bitcoin Božić u Australiji

Govoreći o troše kriptovaluta, kako o kupovini božićnih poklona sa Bitcoin? Jason Williams potvrđuje to je upravo ono što se događa u Australiji: ". Kupio sam većinu svojih stvari na internetu, to je samo tako lako učiniti Nema opasnosti od krađe identiteta i to je sasvim siguran posao Bitcoin je veliki nivelator, barijere. Za ulazak je vrlo niska, a transakcije su sigurne ".

load...

S druge strane, prihvatanje kriptovaluta je velika prednost za trgovca, koji "ne morate brinuti o chargebacks, prevare s kreditnim karticama, ili troškovi usklađenosti". Prema Williams, "iduće godine ćemo vidjeti sve više i više trgovci prihvatanje Bitcoinand broj stvari koje svi možemo kupovati online će samo povećati".

Nakon zvaničnog lansiranja u listopadu, Bitcoin Udruženje Australije je naporno radio na promociji virtualne valute u zemlji. "Budući da je najava, broj članstava i opšte upite prošla kroz krov. Vrlo je uzbudljivo za sve nas da bude dio nečeg tako menja pravila igre".

U novije vrijeme, institucija je postao službeni ogranak Bitcoin Fondacije. Williams kaže da je to "vrlo uzbudljivo vrijeme za Australiju. Bitcoin Fondacija pruža veliku podršku za Bitcoin Udruženje Australije, koji će nam omogućiti da se fokusira na zaštitu, promociju i standardizacija Bitcoin u zemlji".

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin ATM preuzet od strane australijskih vlasti u okviru milionerke droge

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Post ICO

Bitcoin i druge digitalne valute

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

Bitcoin 2014 Convention Highlights

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija

Post ICO

Američki preduzetnik ima za cilj da podstakne svoju Valley of Blockchain pomoću Tesline pomoći

Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Post ICO

10 Bitkovinskih mitova razapetih na komade

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku