Australijska kancelarija za oporezivanje odlaže odluku - još uvijek želi Minimalni TX rekord | Bosnian.Lamareschale.org

Australijska kancelarija za oporezivanje odlaže odluku - još uvijek želi Minimalni TX rekord

Australijska kancelarija za oporezivanje odlaže odluku - još uvijek želi Minimalni TX rekord

Australian Taxation Office se tereti za razne zadatke, uključujući konsultacije koji se koristi kao sredstvo za poboljšanje uprave Australije poreza i penzionom sistema na način na koji opisuju kao korist nacionalnih interesa.

load...

Pojedincima ili kompanijama da traži konsultacije sa uredom koji će potom konsultuje sa zajednicom na pitanjima koja su ili u nacionalnom interesu ili će vjerovatno značajno poboljšati zdravlje ili djelotvoran rad sistema.

Nedavno je ured bio zadužen za razmatranje Bitcoin za svrhe oporezivanja i početni konsultacije ured je završena.

Predstavnici industrije iz profesionalnih i Bitcoin udruženja i vodeći poslove koji su uključeni u Bitcoin zajednici u nastajanju, sastao se 29. Aprila 2014. Godine sa Australian Taxation Office. Učesnici pruža korisne informacije o njihovim poslovnim modelima i kako različiti porez tretmana će utjecati na svoje klijente, članovi i biznisa.

load...

Grupi pruža vrijedne povratne informacije o ATO propozicijama koje su bile deo ATO razmatranja za australski stav o tom poreskog tretmana. ATO je tražila dodatno savjet od vanjskih pravnih zastupnika, koji je odloženo oslobađanje smjernice papira za koji se očekuje da će uskoro biti pušten na slobodu. To ostaje prioritet ATO pružiti zajednici s papira konačne smjernice u vremena za ljude da završe svoje 2013-14 poreza na dohodak. Ključne informacije koje će obveznik potrebno oko svake transakcije ili događaja sa Bitcoin je datum, iznos u $ A, šta je to bilo za, a koji je bio druga strana (njihove Bitcoin adresa, u najmanju ruku).

Čini se da će Australija biti zahtijeva one koji su uključeni u Bitcoin i kriptovaluta da potpuno dokument svake transakcije za porezne svrhe i da bi voleo da vidim informacije za koje su bili druga strana uključenih u transakcije, ali će vjerojatno omogućiti jednostavan zapis o Bitcoin adresu kada ostale informacije nije dostupno.

load...


Australijski podnosioci zahtjeva za socijalno osiguranje sada moraju proglasiti imovinu sajber valuteTu je i novi mali dodatak na Australian penziju formular to znači velika vijest za Bitcoin zajednice u zemlji i širom svijeta. Od ove sedmice, Australija penzija aplikacije moraju proglasiti svoju "cyber valutu" imovine, kao što su Bitcoin.

Obrazac za prijavu koju je objavio Odjel za Human Services (DHS) stavlja Bitcoin na istom nivou ostalih potencijalno vrijednih assetssuch kao "taksi ploče, vrijeme akcija, trkaći konji, hrtovi, putničke čekove" i drugih collectables. Ova odluka, prema advokat Sydney zasnovan na "ozakonjuje koncept digitalne bogatstva izvan niša područja".

Bitcoin je nastup na obrascu izdaje vlada može biti suptilan, ali to je definitivno značajan, Amor Sexton, koji radi u digitalnom specijalista valute firma Adroit pravnika, rekao CoinDesk.

Izgleda da kriptovaluta se mijenja način na koji vlada Australije vidi nematerijalne imovine, uglavnom zbog toga što Bitcoin uklapa u ovom opisu, ali se lako može trgovati. "Koncept 'digitalne imovine" ili "digitalni imovine može izgledati jednostavno, ali zapravo osporava neke od osnovnih pravila imovinskih zakona. Ovo priznanje kriptovaluta kao prednost je evolucija imovinskopravni i koncept bogatstva", ona dodao je.

Sa ovom novom odlukom, Australija stalno pokazuje da je to jedna od rijetkih zemalja u svijetu spremni da pravilno regulirati Bitcoin u ovom trenutku bez stvaranja velike prepreke za svoju popularnost.

Jason Williams, predsjednik Bitcoin Udruženja Australije, objavila je organizacija "oduševljen" odlukom vlade uključivanja Bitcoin u formi. Kriptovaluta se danas smatra oblik bogatstva u Australiji, definicija koja napada ideju Bitcoin kao niša trend.

Williams je rekao da "ne samo da se legitimišu Bitcoin kao oblik bogatstva, vrlo uključivanje Bitcoin na službene vlasti dokumenata pokazuje da je pravi napor od strane vlade u razumijevanju i ostvarivanju cyber valute u cjelini, a Bitcoin posebno su tehnologije koje su postavljeni da budu stalni dio naše financijske pejzaža ".

Izvor slike: Wikimedia


Autorka Idiotovog vodiča za Bitcoin pokreće kampanju za širenje projekta za proširenje projektaPrvi Australian događaj Beers4Bitcoinsis događa u nedjelju (29) u Sidneju, ali to već znate. Datum je bio dovoljno poseban za lokalnu Bitcoiners, koji sada imaju pub (The Old Fitzroy) gdje se mogu koristiti svoje kriptovaluta kupiti pivo i druga pića, ali je događaj postaje još posebnijim uz prisustvo Gustaf van Wyk, autor "The Idiot Vodič za Bitcoin".

E-knjiga je nastala i pokrenuta prije par mjeseci da pomogne Bitcoin početnicima, koji pokriva sve što trebate znati o kriptovaluta. O prezentaciji koja se događa u Sidneju, Gustaf van Wyk je rekao:

Kao što neki od vas možda biti svjesni, proveo sam u proteklih devet mjeseci pisanja "Vodič The Idiot da Bitcoin" i kakva je putovanje bilo je. Bilo je tako dobro primljena gdje god sam uspjela da ga promoviraju, pogotovo ovdje u Sydneyu.

Moram vam zahvalim svima na podršci, bilo je zaista fantastično, ali došlo je vrijeme da počne malo poradite.

I šta to znači? "Želim da se proširi knjigu, kao i objaviti ga fizički i globalno distribuiraju. Sve u nastojanju da šire dobar glas o Bitcoin", autor je najavio.

Da bi se postigao ovaj cilj, Gustaf van Wyk samo pokrenuo crowdfunding kampanju, koju možete provjeriti ovdje i otkrijte cijeli projekt.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove karakteristike

Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

Aktivisti žele da naprave novi model Bitkoina koji može osigurati anonimnost i izbjeći regulaciju

Post ICO

Američki sud zaustavlja Mt. Gox iz aukcije bitcoin domena

Post ICO

Bangladeš preti da kazni Bitkoinere do 12 godina u zatvoru

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: čim je dostupno 14nm, objavićemo novi ASIC koji će nadmašiti bilo koji drugi 14nm dizajn

Post ICO

Alarmantno prozirna urednička operacija

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

Bitkain preduzetnik Erik Voorhees naplaćeno od strane Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

BIPS kanali Mt. Gox i bira Bitstamp

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu