Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj | Bosnian.Lamareschale.org

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj

Vlasti su zatvorile Silk Road 2.0 i druge veb stranice - uhapsili su tri muškarca u SAD-u i Irskoj

Mraku web ponovo u previranju. FBI je oduzeta i ugasiti web svile 2.0, koji je trenutno jedan od najvećih online ilegalnog tržišta služe tisuće kriptovaluta za porodicu kupaca preko Darknet, i uhapsila njegove navodne operater u San Franciscu.

Zavod sumnja Blake Benthall bio čovjek iza drugog verziju svile, nastala nakon original je i uhapšen od strane Sjeverne Amerike vlasti tokom 2013. U to vrijeme FBI je obećao da će gledati evoluciju svile 2.0and čin u skladu s tim i obećanje je očigledno zadržao.

Međutim, pored ilegalnog giganta, postoje i izvještaji koji se objavljuju na Reddit koji potvrđuju da je nekoliko drugih tržišta su pali kao dobro.

Prema irski Examiner, FBI se udružio s Europolom da sprovede akciju kodnog naziva 'Onymous'- opisao kao "međunarodni dan akcije poremetiti globalnu aktivnost na Darknet" - da "srušiti i ukloniti određene web stranice i foruma "koji uglavnom trguju Bitcoin i druge vrste digitalnog novca.

U krłenjem svile 2.0 je objavio FBI putem Twittera.

U saopštenju objavljenom nakon uspješne operacije, FBI ističe da svile 2.0 generiše 8 mil $ u prodaji i koristili su "hiljade dilera droge i drugih nezakonitih proizvođača".

Naravno, svi znamo da je mrak web-based ilegalnog tržišta su kao mitološki hidre: ako smanji jednu glavu, dvije će rasti na svoje mjesto. Ipak, Zavod obećava da će "vratiti onoliko puta koliko je potrebno da se ugasi štetne online kriminalnih bazara".

Iako je FBI u pritvoru Blake Benthall u okviru međunarodne operacije, irske vlasti su uhapsile još dva muškarca u Dublinu. Jedan od njih je identifikovana kao online distributer ilegalnih proizvoda s kupcima proširila širom svijeta. Irci Operacija je izvedena od strane Nacionalnog droga Jedinice za Garda, odgovoran za oduzimanje tableta ekstazija, LSD i drugih kontrolisanih droga u vrijednosti 180.000 €.

Portparol Garda je saidthat "ključni dio ove operacije bio je čuvanje podataka o šifrovanih kompjuterima koji se odnose na svijetu distribucija kontrolisanih droga iz ovog prostora u Dublin".

Uz veliku pomoć Biroa Krivičnog imovine (CAB) i Jedinice za istrage Computer Crime, a broj kompjutera su sigurno preuzimaju sa dostupnim informacijama odmah u trenutku ulaska na ovu pretragu.

U ovom trenutku analize nastavlja u odnosu na skladištenje elektro valute Bitcoin, i CAB su već oduzete određena sredstva valutu.

Nakon prvog bista, istražitelji su sproveli follow-up traženje u Harold krst, a predgrađu na jugu Dublinu. Oni su bili u stanju da iskoriste više droge, kao i evidencije o off-shore računima sa sjedištem u Švicarskoj, Belize, Poljskoj i nekoliko drugih zemalja. "Finansijska istraga u vezi sa ovim Istraga se nastavlja s novim informacijama i dalje dolaze na vidjelo u ovom trenutku", dodao je glasnogovornik Garda.

Theoperation 'Onymous' zakazana je samo do kraja ovog petka (7), ali za sada to izgleda kao da je već uspjeh za vlasti.

Povezane vijesti


Post ICO

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Post ICO

Bitcoin i Budućnost novca: Atlanta hostuje kripto konferenciju u oktobru

Post ICO

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Post ICO

260 Airlines sada prihvata Bitcoin zahvaljujući novom Bitnovom partnerstvu

Post ICO

Prihvatanje bitkoina je dobar za MovieTickets.com

Post ICO

BetCoin Casino tim pokreće novu web stranicu BetCoin Circle i priprema vijesti

Post ICO

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja

Post ICO

Bitcoin već ima svoju bankomatsku banku

Post ICO

Bitkoinska zajednica otuđuje Mt. Gox zbog opravdanja greške: lista od 10 reakcija

Post ICO

5 Faktori koji otežavaju rast bitka