Bangladeš preti da kazni Bitkoinere do 12 godina u zatvoru | Bosnian.Lamareschale.org

Bangladeš preti da kazni Bitkoinere do 12 godina u zatvoru

Bangladeš preti da kazni Bitkoinere do 12 godina u zatvoru

Novi saopćenju objavljenom od strane centralne banke Bangladeša se ispostavilo da je sve, ali Bitcoin-prijateljski. Organ je otkrio da je lokalna Bitcoiners mogao biti osuđen do 12 godina u jailif vlasti su u stanju da dokažu da se bave kriptovaluta.

Je institucija koja nadgleda nerazvijen bankarski sistem u zemlji, tvrdi kazne su uključeni u Bangladešu stroge zakone protiv pranja novca. Prema pisanju The Telegraph, iznenadna upozorenja je izdana nakon što je banka priznat, i postojanje izvještaja u lokalnim medijima u vezi Bitcoin transakcija u Bangladešu obavlja putem online platforme za razmjenu.

"Bitcoin nije zakonsko sredstvo plaćanja bilo koje zemlje. Svaka transakcija putem Bitcoin ili bilo koji drugi kriptovaluta je kažnjivo djelo", banka upozorila je u saopštenju objavljenom ovog ponedjeljka (15).

Iako je kripto-aktivnost može sletjeti neki Bitcoiners u zatvoru u više od jedne zemlje širom svijeta, Bitcoin popularnost raste. Do sada je nekoliko zemalja upozorili su korisnici rizike povezane s digitalnog novca.

Samo prošle sedmice, na primjer, u Evropi vrhu bankarskog regulatora "podsjetio" banaka u regiji da ne treba da se bavi u virtualnim valutama do daljnjeg pravila su stvoreni za zaštitu korisnika i banaka. Također je prošle sedmice Rusija objavila je definitivna planove o zabrani Bitcoinand sve ostale cryptocurrencies do 2015. Godine.

Ono što ostaje da se vidi kako će bankarski autoritet Bangladeša bave prisustvo Bitcoin Fondacije podružnice u zemlji. Stvaranje nacionalne podružnice institucije grupa - koja namerava da promoviše upotrebu Bitcoin u Bangladešu i Južnoj Aziji - saopšteno je prije mjesec dana.

Istaknuti izvorne slike: WikimediaNajnoviji izveštaj Banke Kanade kaže da Bitcoin može donijeti rizike za ukupnu finansijsku stabilnostU novom izvještaju koje je objavila Banka Kanade (BOC), financijske vlasti u zemlji, pokrenula je najnovije upozorenje protiv Bitcoin: prema tom dokumentu, široko usvajanje najpoznatijih svjetskih kriptovaluta moglo potkopati stabilnost trenutnog finansijskog sistema.

Autori izvještaja, pod nazivom "Razumijevanje platformi Digital valute", vjerujem ", moglo bi biti potencijalni rizik za ukupnu? Finansijske stabilnosti ako Bitcoin postao značajno? Cant sredstvo plaćanja i Bitcoin sistem je ostao nestabilan". Kriptovaluta najveći propust, prema banci, je volatilnost njegova cijena, između ostalih problema koji predstavljaju rizik za korisnike.

Bitcoin korisnici se suočavaju sa brojnim izazovima, posebno ekstremne volatilnosti cijena Bitcoine. Isto tako, to je relativno lako za brisanje ili zagubila lični fondove bitkoine. Bilo je i niz incidenata koji su ugrozili ili Bitcoin račune ili neki drugi dio Bitcoin infrastrukture (kao što je Bitcoin razmjene).

Ipak, Banka Kanade ne zanemariti prednosti koje Bitcoin može donijeti. "Potencijalni bene? Ts povezane sa Bitcoin uključuju niže troškove transakcije za online trgovci od konvencionalnih instrumenata plaćanja kao što su kreditne kartice, jer ne postoji treće strane posrednika. Slično tome, troškovi međunarodnih doznaka može biti niža nego kod konvencionalnih metoda doznaka ", dodaje se u dokumentu.

Ispitivali o izvještaju u bankarskom odbor Senata, guverner centralne banke Stephen S. Poloz je rekao: "To su prvih dana (...) i do sada digitalne valute nisu napravili da ono što mi zovemo novac".

"Imamo načina da se prije nego što je potrebno da se razmišlja o implikacijama politike", dodao je on, a prenosi CityAM.

Izvještaj je objavljen nakon što je obećanje od strane kanadske vlasti u januaru. U to vrijeme, kanadska vlada, centralne banke i Ureda nadzornik finansijskih institucija najavili su da će pratiti bilo promjena uključuju virtualne valute, kao što je dolazak novih Bitcoin bankomata u kanadskom teritoriju.

Istaknuti slike iz Wikimedia


Bank of England i London School of Economics se pridružuju forumu BitcoinPredstavnici velikih financijskih institucija kao što su Bank of England i London School of Economics će prisustvovati inauguralni Bitcoin panel diskusija domaćin u četvrtak (14) po Leadership foruma Social Media.

'Bitcoin i blockchain Leadership Forum - Istraživanje Next Generation Internet' će se dogoditi u Allen i Overy, u Londonu. Panel će se fokusirati na Bitcoin, njegova osnovna tehnologija poznata kao blockchainand kako se digitalnog novca i finansijske inovacije mijenjaju trenutne ekonomske paradigme.

iskazanog interesa Bank of England nije baš iznenađenje. Institucija je nedavno revealedit je proučavao digitalnog novca pod uvjerenje da cryptocurrencies kao Bitcoin mogao iz temelja promijeniti plaćanja industryacross svijeta. 

Zaključci banke - koje uključuju poređenje između digitalnog novca i pojavom interneta - dio svojih Bank Research Agenda One. Također, prošle godine ustanova je objavio istraživanje papertitled "Inovacije u Plaćanje tehnologije i pojavom digitalne valute."

U radu se analizira cryptocurrencies i decentralizirana javnih online knjigu Bitcoin-a, blockchain. "Ključna inovacija digitalne valute je" distribuirana knjigu "koja omogućava platnog prometa za rad na potpuno decentralizirana način, bez posrednika kao što su banke", navodi se u dokumentu.

Istraživačkog rada potvrđuje da je Bank of England ne vidi Bitcoin kao prijetnju, već kao priliku za unapređenje tradicionalnog bankarskog sistema.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - predviđanje Bitcoinove vrijednosti kroz množinu mudrost

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijaju ekskluzivni pristup pre ulaznice

Post ICO

Bitcoin ATM preuzet od strane australijskih vlasti u okviru milionerke droge

Post ICO

Bitcoin crni petak - najbolji način da potrošite svoje bitke

Post ICO

Bitcoin ne ispuni gotovinski test i smatra se robom u Finskoj

Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra

Post ICO

Amerikanci su bolesni od novčane manipulacije: Bitkoin je možda odgovor

Post ICO

Kako 7,9 miliona ljudi usvaja Bitkoin na Bliskom istoku

Post ICO

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicense-a

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

Bigcoin Big Wigs

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica