Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji | Bosnian.Lamareschale.org

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Thai kriptovaluta razmjena Bitcoin Co Ltd.has objavio je u ponedjeljak (29) koji je banka Tajlandu smatra nelegalnim sve aktivnosti Bitcoin-u vezi. Kao posljedica toga, kompanija je morala da privremeno zatvoriti sve svoje poslovanje dok se ažurira zakona u Tajlandu.

Prema platformi - koji je pokušavao da pravilno registrirati razmjenu sa raznih nacionalnih vladinih agencija i vlasti u proteklih nekoliko mjeseci -, ustanova se ne čini svoj posao lako. Uključeni u ovaj marljivost je potrebno odobrenje koje daje banka Tajlanda, gdje je Bitcoin Co. Trebalo tražiti "smjernice kako bi bilo primjenjivo licence u kupoprodaju Bitcoine".

U početnoj fazi, "Banka Tajlanda su zaobišli licencom mjenjačnica kompanije na osnovu toga Bitcoin nije bio valutu". Ali razmjena je pozvan da se vrati da učestvuje u conferenceto objasni kako Bitcoin radi uopšte i razgovor, posebno, o poslovanju Bitcoin Co. Ltd.

U izjavi za javnost objavljenom na njihovoj web stranici, kompanija kaže da je ovaj sastanak održan je sa oko 15 članova Banke Tajlanda. "Tokom ove konferencije, direktori Bitcoin Co. Ltd. Održao prezentaciju o radu u Bitcoin, prednosti Bitcoin, podstiče u poslovanju društva i buduće implikacije Bitcoin", pokušavajući da edukuje članove banke.

Ipak, njihove argumente nisu zadovoljni članovi banke. "Na kraju sastanka, stariji članovi Odjela devizne uprave i politike savjetuje da zbog nedostatka postojećih važećih zakona, kontrole kapitala i činjenicu da Bitcoin opkoračava više financijske aspekte sljedeće aktivnosti Bitcoin su ilegalni u Tajlandu: kupovina Bitcoin, prodaja bitkoina, kupuje robu ili usluge u zamjenu za Bitcoin, prodaje bilo koju robu ili usluge za Bitcoin, slanje Bitcoins nikome nalazi izvan Tajlanda i primaju Bitcoin od bilo koga se nalazi izvan Tajland ".

Nakon ove odluke, "Bitcoin Co. Stoga nema drugog izbora nego da prekine operacije dok kao što su vrijeme da se zakoni u Tajlandu su updatedto račun za postojanje Bitcoin". Razmjena je objasnio da je banka Tajland "rekao je da će dalje razmotriti to pitanje, ali nije dao nikakve konkretne timeline", pa do tada Bitcoin je nelegalno u zemlji.

UPDATE (30. Srpnja 08:52) -Bitcoin Examiner je pokušao da kontaktira banku Tajland preko njihove web stranice, ali svaki put pokušavamo da podnese upit postoji greška. Pokušali smo da dobijemo još jednu e-mail adresu, ali web stranica ne pokazuje.

Povezane vijesti


Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

Skoro sam dobio scammed po navodnom Coindesk-u

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz kreće se na Island

Post ICO

Bank of England pohvaljuje Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

5 Razlozi zbog kojih će internet novca srušiti centralizovane finansije

Post ICO

50,000 bita za aukciju

Post ICO

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u blicu zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

Post ICO

Odobreno stanovanje u Utahu omogućava studentima da plaćaju stanarinu sa Bitcoinom

Post ICO

Australijska kancelarija za oporezivanje odlaže odluku - još uvijek želi Minimalni TX rekord

Post ICO

Bitcoin Apps

Post ICO

Kompanija Bitcoin Coinsilium pokreće prvi IPO bloka u Velikoj Britaniji

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati