Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja | Bosnian.Lamareschale.org

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja

Amagi Metali, plemenitih metala Furnisher, nedavno je otkrio da njihova trenutna bankovni račun kod banke San Franciska Zapada (BOTW) će se closedin sredinom avgusta. Zašto? Pa... Zato što su prihvatili Bitcoin kao način plaćanja i institucije vidi da kao rizik.

"Mi smo radili sa BOTW od 2011. U posljednjih mjesec dana počeli su da traže informacije o našem poslovanju i tvrdi da smo bili Money sobama Poslovni (MSB). Međutim, mi prihvatamo samo Bitcoin kao način plaćanja, mi ne prodajemo Bitcoine, niti mi razmijeniti ili "posao" Bitcoine. Osim toga, mi smo u skladu sa AML / KYC i drugim propisima ", objasnio je Amagi Metali u izjavi za javnost.

Budući da je posao koji radi online sa klijentima iz cijelog svijeta, Amagi Metali nudi nekoliko načina plaćanja svojim kupcima. Osim toga banka žice, čekova, uputnice, PayPal i kreditne kartice, oni su odlučili da dodate Bitcoin u prosincu 2012. Zatim, u februaru, platforma je objavio da su dobili na dolar ekvivalent US skoro $ 50.000 prodaje denominirane u Bitcoin. Navodno, njihov uspjeh odluke po volji svima, osim banke.

Zato, na kraju prošle sedmice, Amagi metali "javila iz banke", koja se zatvara naloga i gasi neke opcije. "Oni misle da smo 'opasnost', jer smo prihvatili Bitcoin kao način plaćanja", navodi se u platformi.

Dakle, kompanija je pokrenula molbu Bitcoin zajednici. "Potrebna nam je vaša pomoć! Može li netko predložiti Bitcoin prijateljski banci koja se nalazi u SAD-u, tako da možemo nastaviti poslovanje u drugoj polovini avgusta?", Pitali su na Reddit. "Molim vas, imajte na umu da planiramo o nastavku poslovne kao i obično, a to neće utjecati na naše tekućeg poslovanja. Hvala vam za sve vaše pomoći i podrške", Amagi Metals dodao je. Ako mislite da možete pomoći kompaniji idu u Redditand napišite savjet.

Preko bitcoinmagazine.comBankBlacklist.com: odjavite banke koje se bore protiv BitcoinaProjekt bi mogao biti malo sirovo za sada, s obzirom da je tek na početku, ali mnogo korisnika Bitcoin izgleda da misle da je to dobra ideja. Govorimo o BankBlacklist.com, web stranice, gdje možete otkazati banaka koje su uzvraćala Bitcoinusers i kompanijama koje se odnose na virtualne valute.

Platforma "ima za cilj da bude listu poznatih loših glumaca u bankarskoj industriji", možete pročitati na web stranici. "To su banke koje su izabrali da samovoljno kažnjavanje kupaca i trgovaca koji imaju drskosti da podrži Bitcoin", dodali su.

Banka Blacklist ohrabruje ljude da znaju svoje banke: "AML / KYC Kako bi bilo da se malo Grass Roots ACB / KYB će umjesto Anti-Korumpirani Bankarstvo / Know Your Banker?!". I nagraditi one koji podržavaju Bitcoin, možda postoji i "Bela lista dobrih banaka u budućnost".

Za sada, projekt stvara puno pozitivne povratne informacije.


Regulatorna komisija za bankarstvo za sada ne planira da reguliše Bitcoin u Kini, navodi se u člankuRegulatorna komisija za bankarstvo Kina neće regulirati Bitcoin u zemlji za sada

U najmanju ruku, to je ono što je članak objavljen na kineskom sajtu Sina kaže.

Nakon što je gigant Baidu počeo primanje cryptocurrencythis danas, to ne bi bilo tako čudno da Kina počela gledajući virtualnom novčić sa novim setom očiju, ali očigledno da neće biti tako brzo događa. Brian Cohen, iz Bitcoin magazina, je objavio vijest da je kriptovaluta zajednici putem Twittera, u četvrtak (17), sa porukom "Kina Regulatorne komisije za bankarstvo:" ne planira uvesti regulatorne politike za Bitcoin ".

Ova poruka je došao sa linkom na kineskom članak, gdje je moguće pročitati da je novinar nazvao Regulatorne komisije za bankarstvo u toku ove sedmice i institucije rekao mu nije bilo trenutno ne postoje planovi za regulisanje kriptovaluta u zemlji.

Međutim, u članku se navodi da je nekoliko stručnjaci su ohrabrujući kinesku vladu da brzo odlučiti da li Bitcoin treba uzeti u obzir pravne ili ne. Ovi isti stručnjaci govorili o više nadzora i upravljanja poboljšanja, u slučaju da vlasti odluče Bitcoin je legalno.

S druge strane, ako je presuda utvrdi kriptovaluta će biti ilegalna, trgovanje se mora ugasiti što je brže moguće spriječiti daljnje štete interesima investitora.


Barry Silbert ide ALL IN on BitcoinBarry Silbert CEO danas Drugog tržište je najavio da će biti ostavku na dužnost direktora u potpunosti fokusirati na Bitcoin.

Silbert elektronskom poštom na sljedeću izjavu:

Vjerovali ili ne, to je bilo prije deset godina da sam osnovao kompaniju koja će kasnije biti preimenovan SecondMarket. U proteklih deset godina, SecondMarket je stekao ogromnu iskustvo razbijanje otvaranje novih tržišta kao što su privatna kompanija zaliha, aukciji stopa vrijednosnih papira, stečaja potraživanja, banke zajednica zaliha i, nedavno, Bitcoin. Nadležnosti i naučene lekcije otvaranje ovih tržišta je neprocjenjiv.

Kao i kod svih startupe, imali smo neke fantastične uspjehe i neke jasne propuste. Ali usput, SecondMarket uspješno prešlo iz broker telefon zasnovan nelikvidnih sredstava u visoko skalabilan, organizacija proizvoda fokusirana na koji je redefinisati kako privatne kompanije i fondovi prikupljaju kapital i olakšati likvidnosti za svoje interesne grupe. Imamo tržište fit proizvoda, fantastičan tim, rekordan broj kupaca privatne kompanije / fonda i vrlo dobro pozicionirani za dugoročni uspjeh. Budućnost SecondMarket nikada nije bila svjetlija.

Dok sam nikada nisu bili više uzbuđeni SecondMarket, izabrao sam da idem dalje od upravljanja dan-to-dan poslovanja privatne kompanije / fonda, tako da ne mogu fokusirati 100% mojih energije na našem digitalnog poslovanja valutu. Moja strast za Bitcoin nije nikakva tajna, i ja smatramo da je pravo vrijeme da se ove tranzicije. Naša namjera je da se formalno razdvojiti dvije poslovne linije na odgovarajućem trenutku. U međuvremenu, ja ću ostati predsjednik i izvršni direktor naše matične holdinga.

Bill Siegel, koji ima presudnu ulogu u razvoju i fokusa naših privatnih emitenta proizvode, imenovan Privremeni direktor te poslovnu liniju. Naši klijenti su u dobrim rukama s Billom na čelu, a mi rade formalnu potragu za stalnog generalnog direktora za naš privatni biznis kompanije, u kojoj je Bill kandidat.

Povezane vijesti


Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

BIPS kanali Mt. Gox i bira Bitstamp

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

Američki sud zaustavlja Mt. Gox iz aukcije bitcoin domena

Post ICO

BetCoin Casino tim pokreće novu web stranicu BetCoin Circle i priprema vijesti

Post ICO

Korisnici Bitcoin novčanika zasnovani na Androidu moraju preduzeti mere kako bi izbegli sigurnosnu ranjivost

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

61% Kanadjana očekuje da će do 2019. koristiti digitalni novčanik

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

Barclays testira bitcoin tehnologiju