Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju | Bosnian.Lamareschale.org

Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju

Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju

Od svog nastanka prije šest godina, Bitcoin i njegova matična tehnologije blockchain su uživali korist od mnogih industrije igračima širom svijeta.

S druge strane, njen najveći protivnici su tradicionalne financijskih institucija koji ga vide kao prijetnju. Uprkos tome odnos prema kriptovaluta, mnogi od nedavne akcije koje ove institucije ukazuju na promenu stava, potencijalno podstaknut koliko blockchain može poboljšati banaka trenutne zatvorene baze podataka.

Iako postoje više banaka u potrazi za usvajanje Bitcoin jezgru tehnologija, ovdje je popis koji uključuje osam najvećih banaka da pokaže interes za blockchainso daleko.

BNP Paribas

U izvještajima se navodi da je francuski bankarski gigant je u posljednjih nekoliko mjeseci pravio poteze da bi se u potpunosti iskoristio blockchain. Ovo je pojačan nedavna analiza jednog od svojih analitičara ukazuje na to da je tehnologija ima potencijal ne samo ometanje, već i poboljšanje globalne trgovine deli.

Société Générale

Société Générale se naziva i SocGen i to je treća najveća francuska banka po bazama sredstva. To je napravio neke jake indicije da je blockchain tehnologija je dio svog plana rasta. To objavio oglas posao ranije ovog mjeseca traže da zaposli IT programer sa fokusom na Bitcoin je blockchain i drugih cryptocurrencies. Ovaj oglas pokazuje da je banka raduje razvoju vlastite softver.

Citi banke

Citibank je jedna od 10 najvećih banaka na svijetu u ovom trenutku i da je aktivno sprovodi opsežno istraživanje o Bitcoin je distribuiran tehnologija knjigu dugi niz godina. Osim testiranja Citicoin, svoj vlastiti vrlo kriptovaluta, banka je formalno zatražio dozvolu od britanske vlade za stvaranje digitalne valute. Citibank je i sponzor konferencije Consesus, kada se očekuje da će banka otvoriti oko blockchain tehnologiji i Bitcoin.

UBS

Švedska banka ima u proteklih godinu dana napravila detaljan izvještaj koji ocrtava i objašnjava široko rasprostranjeno koristi koje je usvajanje tehnologije blockchain može imati na bankarski sektor. Uslijedila je najava je ranije ove godine u kojima se kaže da će se otvara istraživački laboratoriji za proučavanje Bitcoin je decentralizirana knjigu u Londonu. Ovo ima za cilj da promoviše integraciju FinTech sistema u tradicionalnim bankarstvom.

Barclays

Britanski konglomerat najavio je u lipnju svoju namjeru da počne eksperimentisanje sa Bitcoin tehnologijom. Barclays je potpisala ugovore sa firmama kao što su Safello, a Bitcoin razmjena sa sjedištem u Švedskoj. To je dodatak na svoju podršku startup i političke dobre volje visokih zvaničnika kao što Usama Fayyad, glavni službenik podaci banke, koji je govorio pozitivno se odnose na tehnologiju.

Goldman Sachs

Uprkos početnim otpuštanje Bitcoin kao roba, a ne valuta, američki Powerhouse je ukazao predomislio ako svojoj nedavnoj aktivnosti povodimo. Oni su čak bili uključeni u krug Inc $ 50 miliona investicija krug. Ovo je uhvaćen većina ljudi po iznenađenje, uključujući i medije.

Banco Santander

španska banka Banco Santander je bio poduhvat experimentswith je blockchain već neko vrijeme, ali tek treba da otkrije svoje zaključke. Od izglede i izjave predstavnika banke i podružnice, kompanija planira integrirati tehnologiju u svojim dugoročnim planovima za budućnost.

Standard Chartered

Konačno, Standard cvokotali je također napravio neke poteze implicirajući da je to također traži da prihvate tehnologiju blockchain. Nedavno je svoj glavni za inovacije, Anju Patwardhan, pokazali snažnu podršku ka Bitcoin i tehnologiju putem LinkedIn. Međutim, ona misli da je, bez obzira na njegove prednosti, Bitcoin nikada ne može zamijeniti fiat valute.

Povezane vijesti


Post ICO

Apple App Store ponovo integriše aplikaciju Bitkoin Blockchain-a

Post ICO

Bitcoin ne ispuni gotovinski test i smatra se robom u Finskoj

Post ICO

Bitcoin razmjena BTC-e pogođena DDoS napadom

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Bitcoin osvaja psihološki prekretnicu od 1000 dolara: da li je kripto-valencija usmerena na Mesec?

Post ICO

Australija razmišlja o regulisanju bitkoina kao valute

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

Bitcoin je stigao u Iran sa novom internet prezentacijom i forumom

Post ICO

Andersen baca još jedan predlog za povećanje granice veličine bloka

Post ICO

EasyCoin je spremna za početak poslovanja 31. decembra