Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu | Bosnian.Lamareschale.org

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

U proteklih godinu dana, možemo vidjeti brojne banke javno dijele njihove stavove o blockchain tehnologiji. Glavni razlog za takav skok u saopštenja, studije i blogove je zato Bitcoin jezgra tehnologija predstavlja i prijetnju i priliku.

load...

Banke shvatiti da je blockchain je ispred svjetlosnih godina u odnosu na tehnologiju koju danas imaju i to je vezan za transformaciju finansijskom sektoru.

Deutsche Bank nedavno podijelili svoja experiencewhile analizira tehnologije i eksperimentiranje s njime u svojim inovacijama laboratorija. U online post, banka je predložio da je dobro upoznat sa poremećaja u blockchain će uzrokovati na tradicionalni bankarski sistem, osim ako banke ne prihvate prije nego je štete.

load...

Naslov post-a, 'blockchain - Napad je vjerojatno najbolja odbrana', prilično objašnjava pogled banke o toj temi. Na kraju krajeva, većina banaka su posrednici između dvije strane, ulogu koja će postati suvišan s pojavom peer-to-peer mreža.

Bankarska industrija nije jedina analizirajući ove tehnologije. Post Deutsche Bank spomenuo da su neki od vodećih kreditnih kartica firmi, berze, osiguravatelji i klirinške su također u potrazi za imati koristi od ove tehnologije.

[Tweet_box dizajn = "default"] Deutsche Bank je dobro upoznat sa poremećaja u blockchain će uzrokovati na tradicionalni bankarski sistem, osim ako banke ne prihvate prije nego je štete. [/ Tweet_box]

load...

Ključna korist za implementaciju ove tehnologije bi bilo bolje efikasnosti, brže izvršenje i, iznad svega, sposobnost da se u realnom vremenu transactionsacross svijeta uz istovremeno smanjenje troškova za banke.

Autor članka, Thomas Dapp, spomenuo da ako banke preuzme inicijativu, to bi moglo da im daju veliku prednost u utrci za osmišljavanje novih finansijskih inovacija. Prvi korak u prepoznavanju potencijala, rekao je tehnologija će biti za banke da ga integrirati u svoje interne sisteme. Banke mogu zajedno surađivati ​​jedni s drugima kako bi osmislili novi ekosistem, čime bi se stvorili digitalni rezervacija i kliring sistema kako bi se pomoglo klijentima vrhunsku uslugu u smislu brzine i isplativosti. Imajući u vidu da će banke biti oslanjajući se jedni na druge, to bi uvelike smanjiti troškove za banke, jer bi bili uključeni ni anonimnih vršnjacima.

Nadalje, u budućnosti na umu, Dapp je govorio o tome kako bi banke mogle poslužiti kao čuvari za kriptografske ključeve. Uprkos tome da nije financijski korisno, gore klijenata biti u stanju da iskoriste druge usluge koje banka nudi, daleko nadmašuje bilo nedostataka.

Autor također ukazuje na to da, iako blockchain tehnologija je još uvijek u povojima, to ne bi trebalo zaustaviti banaka iz eksperimentira s njim. Jedan od faktora koji će u velikoj mjeri utjecati na tehnologiju će biti politički uticaj da u svojim rukama ima jer će njegovo sprovođenje uticati i na razne regulatornih tijela u igri.

Tehnološki rast će biti ograničena ako se sprovode propisi, ali za sada banke ne bi trebalo da se oslanjaju na regulatora i, stoga, koristim ovu priliku da eksperimentišu sa tehnologijom i otkrijte aplikacije koje služe svojoj svrsi. Na kraju, to će osigurati banke su u mogućnosti da kreiraju svoje digitalne ekosistema.

Povezane vijesti


Post ICO

5 Faktori koji otežavaju rast bitka

Post ICO

Razvojnik bitkoina Gavin Andresen sumnja da je većina operacija u oblaku Ponzi šema

Post ICO

Banka Zapada zatvara račun Amagi Metals zbog Bitcoin plaćanja

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

Australijska platforma za ubrizgavanje pozajmica uključuje Bitcoin na svojoj listi valuta

Post ICO

Bitcoin dobija kredibilitet u EU na petama nemačkog priznanja

Post ICO

Bangladeš preti da kazni Bitkoinere do 12 godina u zatvoru

Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Bitcoin kao valuta protiv Bitkoina kao tehnologije

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken objavljuje novu strukturu naknada

Post ICO

Aktivisti žele da naprave novi model Bitkoina koji može osigurati anonimnost i izbjeći regulaciju

Post ICO

Bitcoin fondacija je bankrotirana, PayPal integriše BTC i više