Barclays testira bitcoin tehnologiju | Bosnian.Lamareschale.org

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Barclays testira bitcoin tehnologiju

Jedan od najvećih svjetskih banaka, može biti u potrazi da se uključe u Bitcoin prostoru. Barclays, čuveni britanski multinacionalna, radi pilot program da testiraju bitkoine. Za sada, suđenja su samo na "proof-of-concept" fazi, što znači da je kompanija upravo zabija prst u vodi, da tako kažem, ali je jednostavna činjenica da je ogroman multinacionalne istražuje Bitcoin je dobra vijest.

Barclays radi sa Bitcoin razmjene Safello na projektu. Safello CEO notesthat uključivanje Tier 1 banke u bitcoin, čak i ako je samo u fazi proof-of-concept, je dobar znak za valutu.

Naime, Barclays je u potrazi za istražiti kako blockchain tehnologija može poboljšati svoj učinak u sektoru financijskih usluga. Sa bitcoin brzo nastajanju kao poželjan online platnog prometa, prilika za tradicionalne banke raste.

Barclays i Safello će raditi zajedno na razvoju plaćanja platformu koja prihvaća bitkoine. U fazi PoC, platforma će omogućiti samo donacije u dobrotvorne svrhe, ali je raspon usluga koje se mogu proširiti ako suđenja ide dobro.

Prošlog marta Safello je izabran za Barclays 13 sedmica akcelerator programa. Safello je bio samo jedan od deset kompanija da bi bio izabran za kompanije FinTech akcelerator, koji se vodi Barclays u kombinaciji sa TechStars.

Safello je već uspio da obradi preko milion $ 6 u vrijednosti od Bitcoin plaćanja dolara, i servisira oko 20.000 kupaca. Dok je kompanija osnovana tek u 2013. Godini, već je nastao kao relativno veliki igrač.

Bitcoin polako sve više mainstream

Tradicionalni banke su uglavnom klonila Bitcoin, čak i pored brzog rasta i usvajanje valute. Postoje mnogi izazovi za tradicionalne banke tražim da se uključe sa kriptovaluta, uključujući i nejasne zakonske zahtjeve, kravata valute na svile i druge nezakonite aktivnosti, kao i viših standarda izvještavanja.

Mnoge vlade su polako zagrijavanje za bitcoin, međutim, pa čak i oni koji nisu dobrodošlicu to uglavnom preostale ambivalentan. Nekoliko američkih sudske presude su tretirani Bitcoin kao imovina vrijednosti i na taj način zaslužuje pravne zaštite. Nedavno je kanadskog Senata pozvao na lagani dodir na Bitcoin propisima.

Uz mnoge vlade kao da prihvati Bitcoin, a zahvaljujući veličini i vrijednosti Bitcoin industrije, to može biti samo pitanje vremena prije nego što više tradicionalnih banaka da se uključe s valutnom.

Barclays najava je valovi, ali u budućnosti ove vrste najavama mogao bi postati sve češći, kao sve više i više tradicionalnih banaka uključe sa Bitcoin sektoru. Za mnoge Bitcoin korisnika, povećana usvajanje može biti blagodat.

To treba upozoriti, međutim, da je Bitcoin bliže mainstream, pritisci za regulaciju i nadzor mogao montirati. Eliptične, još jedan Bitcoin tech firma, nedavno je objavio da je razvio softver koji će omogućiti bankama da trag identiteta novčanika. Ove vrste kretanja mogla ugroziti same prirode, Vlada bez bitcoin valute anonimnost teške.

Povezane vijesti


Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

Bitcoin već ima svoju bankomatsku banku

Post ICO

Vlasti se fokusiraju na sjevernoameričku studiju koja negira anonimnost Bitkoina

Post ICO

Da li prihvatate Bitcoin kao isplatu? Recite da, ali u isto vreme budite oprezni

Post ICO

Bitcoin razmene: Coinbase širi u UK, Švedska odobrava prvu BTC berzu

Post ICO

Andersen baca još jedan predlog za povećanje granice veličine bloka

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Amazon dalje odbija PayBase. Uključivanje rudara u GAW

Post ICO

Adam B. Levine: teško je poštovati kada se pravila podvrgavaju promenama u bilo kom trenutku

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara

Post ICO

BIPS kanali Mt. Gox i bira Bitstamp

Post ICO

Peking već ima bar koji prihvata Bitcoin