Bill želi da kriptokvance budu potpuno legalne u Kaliforniji | Bosnian.Lamareschale.org

Bill želi da kriptokvance budu potpuno legalne u Kaliforniji

Bill želi da kriptokvance budu potpuno legalne u Kaliforniji

Prema Kaliforniji važećem zakonu, Bitcoin i svih drugih digitalnih valuta sada se mogu smatrati ilegalnim na sjeveru-američku državu. Međutim, zakon je nedavno poslao Senata bankarstvo i finansije institucije odbora može biti odgovor da se to promijeni.

U dokumentu pod nazivom "AB-129 zakoniti novac: alternativna valuta" - što namjerava izmijeniti članu 107 Korporacije Kod - prvi put je uveden oko mjesec dana od člana California State Skupštine i predsjednik na bankarstvo i finansije, Roger Dickenson. Prema Bitcoin Magazine, zakon propisuje da "sadašnji zakon koji zabranjuje izdavanje ili cirkulaciju ništa drugo zakonito novac Sjedinjenih Američkih Država ne zabranjuje izdavanje i korištenje alternativnih valute".

Najnoviji akciju navedeno na amandmana račun pokazuje da je poslat odbor Senata 6. Februara, nedugo nakon što je jednoglasno odobren od strane lokalne skupštine 29. Januara sa 75 pozitivni glasovi i nula negativna. Preostalih pet glasali prisutna / ne glasaju.

Službenim račun analizi se navodi da je dokument pojašnjava "promjene postojećeg zakona kako bi se osiguralo da se različitim oblicima alternativne valute kao što su digitalne valute, tačke, kupona, ili drugih predmeta novčanu vrijednost ne krše zakon kada se koriste te metode za kupovinu roba i usluga, odnosno prijenos plaćanja ".

Osim toga, zakon se pojavljuje i da prepoznaju Bitcoin kao znak freedomsince analize smatra 'valute zajednici "oblik političkog protesta neke zajednice koje koriste takve valute učiniti u znak protesta protiv SAD-monetarne politike, odnosno velikih financijskih institucija". Ipak, zakon izričito ne čini Bitcoin slično zakonsko sredstvo plaćanja, jer zabranjuje lice "iz koje je potrebno da prihvati alternativne valute".

Ovaj novi korak ka prihvatanju slijedi čudno prekidu i-odustajanje ordersent sredinom 2013. Godine u Kaliforniji Odsjek za finansijske institucije u Bitcoin Fondacije. Naloga optužio organizaciju obavljanja prijenos novca aktivnosti u državi, bez odgovarajućih dozvola.Bill Gates - Ne koristimo bitkoin na Gatesovoj fondacijiDanas popodne, filantrop i napomenuo Osnivač Microsofta Bill Gates je pitanje kako on misli o Bitcoin tokom Reddit AMA sesije.

Reddit korisnik dirtbikerr450 pitao gospodina Gates,

Kakvo je vaše mišljenje o bitkoine ili cyptocurency u cjelini? Također da li imate bilo sebe?

Gospodin Gatesresponded sa svojom feelingsregarding Bitcoin i poteškoće s kojima se suočavaju ga koristi u okviru Gates Foundation,

Bitcoin je uzbudljiv nove tehnologije. Za naše Fondacije posao radimo digitalnu valutu za pomoć siromašnima dobiti bankarske usluge. Mi ne koristimo Bitcoin posebno iz dva razloga. Jedan od njih je da siromašni ne treba da ima valutu čija vrijednost ide gore i dolje puno u odnosu na svoje lokalne valute. Drugi je da ako je napravio grešku u koji se onda plaćaju morate biti u mogućnosti da preokrenu tako anonimnost ne bi radili.

Ukupne financijske transakcije će dobiti jeftinije koristeći posao koji radimo i Bitcoin u vezi pristupa.

Vodeći računa da to ne pomaže teroristima je izazov za sve nove tehnologije.

Gospodin Gates je izjavio da dok je Gates Foundation trenutno koristi digitalnu valutu, zabrinutosti nestabilnost i nedostatak transakcije preokreta čini tehnologija neupotrebljivom za posebne namjene fondacije sa siromašnima i underbanked. Na pitanje da li njegova osjećanja u vezi Bitcoin su se promijenile u odnosu na prošlu godinu je naveo,

Mi smo daleko bliži dobijanju ove digitalne valute u siromašnim zemljama. To je bila godina velikog napretka. Nadamo se da ćemo imati Indije i Nigerije idu u naredne 2 godine, ako stvari krenu dobro. Keniji i Tanzaniji i Bangladeša su odrasli puno iako tih sistema i dalje potrebna neka poboljšanja.

Čini se da je gospodin Gates je video neki napredak u posljednjih godinu dana u vezi digitalne valute, ali ne oseća Bitcoin posebno je spreman za upotrebu u Fondaciji Gates od još.


Alat za raspoređivanje računa BillPin već radi sa Bitcoinom i pivomJe pohvalio račun-cijepanje alat BillPin je dobila najveći pojedinačni ažuriranje funkcija ikad i tu je dobra vijest: ona sada radi sa Bitcoine!

Iako je aplikacija pokrenuta samo manje od godinu dana, to je već uspjeh. Zato je tim, koji se zove Pinchos, ažuriranje usluga Singapur sa sjedištem u: sada se može podijeliti račun u 40 različitih valuta, a jedan od njih je digitalni novčić. S druge strane, oni također smatraju pivo kao valutu... Funny ljudi, Pinchos.

Dakle, sljedeći put kada koristite BillPin, moći ćete da izaberete svoju valutu podijeliti račun. Također se možete "zakačiti svojim prijateljima za one piva ti duguju nakon ludog noćnog provoda", navodi se u programere.

Ova nova verzija je također poboljšava druge karakteristike kao što su brzina aplikacije. Je Pinchos tvrde da, sada je usluga "munjevito brz".

Za sada, aplikacija počinje sa ukupno 40 valuta, ali ako ne možete pronaći svoj nacionalni novčić tamo poslati vrh timu programera (do).

Da biste saznali više o novim update BillPin, idite na zvaničnom blogu kompanije. Ova nova verzija je također poboljšava druge karakteristike kao što su brzina aplikacije. Je Pinchos tvrde da, sada je usluga "munjevito brz". I zapamtite da, sljedeći put imaš piće sa svojim prijateljima, već možete podijeliti račun u Bitcoine!

Povezane vijesti


Post ICO

Skoro sam dobio scammed po navodnom Coindesk-u

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobijanju nekih brendova koji će stvarno biti uzbudljivi za Bitcoin zajednicu

Post ICO

Peking već ima bar koji prihvata Bitcoin

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Bitcoin alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove karakteristike

Post ICO

Bitcoinovi novčanici zasnovani na Androidu su nadograđeni nakon greške u kriptografiji i bezbednosnih problema

Post ICO

Belgijski ministar finansija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

Bitcoin core verzija 0.11.0 je objavljena

Post ICO

Bitcoin dobija kredibilitet u EU na petama nemačkog priznanja

Post ICO

Bitkoin Evanđelist Jason King vodi 3.237 milja radi promovisanja kriptocurrency